reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

ja zakladam tylko kapelindo, uszy na wierzchu, ale zaslaniajace oczka, moja ma badrzo wrazliwe oczy na swiatlo i moja pediatra mowila, ze uszy sa mniej wazne:baffled: ale swiatlo moze uszkodzic oczka, a nie ma kapeluszy z klapkami na uszy.
jak zimniej i wieje to wtedy bawelniana czapeczke na uszka wybieram

reklama
Hej cioteczki :)

Wiecie co cioteczki kochane, moja Pati wydała wojnę smokowi. Stało się to, co opisano w języku niemowląt. Autorka pisała, że kazde dziecko wypluje smoka gdy zacznie panować nad rączkami i nauczy się je do buzi wkładać. I Pati umiała to już od dawna ale jej te rączki uciekały, a od 2 dni przestału uciekać i ssie każdy ich fragment po kolei. No i jak mama próbuje wyjąc raczkę i smokiem zastąpić to jest afera nie z tej ziemi, wrzask jakiego świat nie słyszał. Bo rączka jest o niebo lepsza od smoka. NIE WIEM CO ROBIĆ??? :szok: HELP.

Aha i zaczęłam dopajać herbatką... bo widać, że cyc już nie wystarczy, zwłaszcza podczas spania bo budzi się moje słonko z pragnienia i gorąca.

Co do uszków, to ja i DD mamy odstajace, nawet te same bardziej nam odstają niż drugie, i to pewnie genetyczna sprawa... ale wolę jej zakładać czapeczki na razie i wiedzieć, że zrobiłam wszystko by moje słonko nie miało tych problemów... A jeżeli będzie miała odstające uszka to będzie musiała nauczyć się z tym żyć jak ja i DD, żadnych operacji nie planuję, chyba że będzie już dojrzała i zadecyduje sama. Mi to w pewnym momencie przestało przeszkadzać i nawet przez wiele lat nosiłam się na chłopczycę :)

Dziuba - wczoraj wieczorem pisałam z Pati na rękach i nie dopisałam że Martynka w sukienusi i kapelusiku wygląda czarująco, jak mała księżniczka :)))

Jak tam Wasze nastroje poranne?

Hej Wam, cudne te Wasze dziewczynki, czy w sukienusiach czy w spodenkach, wyglądają jak laleczki, ślicznie.Pamiętam jak moje takie były....ach.
Ja dzisiaj cały dzionek przy komputerze muszę spędzić niestety w taką piękną pogodę, i pewnie jutro też mam pracę do zrobienia w Wordzie 4000 pozycji w 2 dni.
No nic, miłego dnia .

mam pracę do zrobienia w Wordzie 4000 pozycji w 2 dni..

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: 4000??????? :szok::szok::szok: powodzenia!!

ja sie czuję jak bym mała kran w nosie, normalnie leci ze mnie ciurkiem... na dodatek boli mnie szyja, czyli wezły chłonne i standarowo głowa - zatoki, i ogólnie czuję się jak zdechły fla, ledwo ruszam rękami nogami bo mięśnie taaaaakie cieżkie... chyba coś mnie bierze... a nos mam jak renifer Rudolf, taki czerony...

Iza, moja też sobie sama wyjmuje smoka, gzieś go wywali że szukam po całym pokoju, a potem wsadza do buźki rączki, to znaczy ze zaczynają ją swędzieć dziąsełka, nie mówię że Twojej Patrycji za tydzień czy dwa wyjdzie ząbek już, moja tak wsadza paluchy do buzi od dwóch miesięcy a ząbka jeszcze nie ma, ale kup małej na wszelki wypadek DENTINOX GEL w aptece (kosztuje jakieś 20zł) i jak będziesz widziała ze mocno wkłada paluszki i sie denerwuje to posmaruj jej dziąsełka... a jak po prostu bedzie pchała do buźki paluszki to nie zwracaj uwagi, mi pediatra powiedziała ze może sobie jeszcze w tym wieku wsadzać, jak ją swędzą to niech sobie podrapie... potem to już powinno się nie pozwalać, bo to psuje zgryz (dlatego lepiej jak dziecko ssie smoczka...)

Witam Wszystkie Mamy;-)
u nas ładna pogoda jeszcze sie utrzymuje , jest duszno , ledwo oddycham....
wczoraj myslałam , ze oszaleję, bo jeszcze pyłki latają...wogóle ciężko zasnąc jak o godzinie 24 jeszcze jasno:) i organizm szaleje, normalnie jak dzień, chyba sie nigdy nie przestawie na te warunki.
Dziuba współczuje choróbska , mam nadzieje , ze ci szybko minie.

Ostatnia edycja:
Wiatjcie babeczki:-):-):-):-)
u nas słoneczko ale wiaterek chłodny....Ja chyrlam kaszle i smarkam:baffled::baffled::baffled::baffled:
Kuba mi się strasznie slinił od kilku dni wczoraj mu zajrzałam w paszczę i co???i nie uwierzycie:szok: wyżyna mu się szóstka:szok::szok::szok::szok::szok: a ten ząbek powinien wyjść w szóstym roku życia-jest to pierwszy stały ząb :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: i nie wiem co teraz czy iść z nim do dentysty???bo ma malutko już miejsca w buzi i mu się na stówę ten ząbek nie zmieści:-:)-:)-(
miłego dzionka zmykam do sklepu z moi rekinkiem:-D:-D:-D:-D

witajcie:-)

my już na stanowisku od 6:wściekła/y:

zła jestem bo nam nic z wczorajszego plażowania nie wyszło:crazy:jak dojechałyśmy z moją ciocią do brzeźna, wysiadłyśmy z samochodu, rozłożyłam wózek i był tak zimny wiatr, że na parkingu zmarzłam, a miałam na sobie tylko lekką koszule:angry:więc spakowałyśmy się spowrotem i na starówke, tam też zimno, więc ostatecznie wylądowałyśmy na ciocinym balkonie, który jest od strony zachodniej:-Dna balkonie był ukrop i w ogóle ani troche wiatru:-)więc my się balkonowałyśmy, a potem rita siedziała w misce z wodą:-)ale ja za dużo radości nie miałam, bo wole morze od balkonu...ale z braku laku...nie miałam innego wyboru:baffled:

piękne te Wasze dziewczyny są:rofl2:w tych sukieneczkach:happy:

dziś idę trochę po lumpeksach pochodzić, mam nadzieję, że nie będzie takiego wietrzyska:no:bo mnie od tych wiatrów głowa boli:crazy:

i co tam z andzia???:confused:

Dzień dobry
Ja od wczoraj nie najlepiej się czuje.Głowa mnie boli niedobrze mi i w ogóle jakaś ociężała jestem.Jedyne co zrobiłam to ugotowałam obiad i znalazłam na allegro miejsce na krótki urlop :)

Zdjęcia dzieci super.Sukieneczki są prześliczne i te uśmiechy dzieciaczków...

Dziękuję za informację co gdzie kupic jak się lepiej poczuje to zacznę zwiedzac i powolutku się zaopatrywac :)

Miłego dnia :)

reklama
jeny, okazało sie w szkole, ze mam egz w pon a nie we wtorek!! ja chyba padne... a zalezy mi żeby go zdać piknie bo jak na razie piękne oceny mam, dziś też dwie piąteczki wpadły do indexu wiec fajnie by było...
a potem ja też bym chciała jakiś urlop od tego wszystkiego, ale to pewnie po śłubie, mi się strasznie marzy Chorwacja... ale tak daleko to pewnie dopiero w przyszłym roku (o ile będzie kasa na takie przyjemności), jak M troszkę podrośnie...

Do góry