reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Przepis prosty jak drut - kupujesz 10 przepiórczych jajek i marchewkę
8 jajek gotujesz na twardo, obierasz. 2 jajka rozbełtujesz - te ugotowane jaja obierasz i panierujesz w mące, jajku i bułce, smażysz na złoty kolor. Marchewkę trzesz na tarce (drobne oczka) i robisz z niej na talerzyku gniazdko. Usmażone jajka układasz w gniazdu. Głównie fajnie to wygląda, jak smakuje to zobaczymy :D

reklama
CZeść Kochane:-)
Nie tęsknilyście za mną hihi:-)
Andziaa te jajka to całkiem fajna sprawa:-) Może i ja się skusze... Tylko nie wiem skąd jaja przepiurcze wezzmę:-(
Dziuba jak Michał zobaczył kartę od martynki to się chichrał jak głupi:-) Nie pozwalał mi wyłączyć hahaha
U nas dziś post:-) Nie gotuję nic ale fajnie... Mamy już plan na święta, na śniadanie doteściowej potem kościól i znów do teściowej na kawę, potem do sióstr na obiadek i do domku:-D A w LAny poniedziałek w domu będziemy sobie siedzieli :-)
Byłam dzis u sis i mam do zrobienia zrazy na obiad, nie chce mi się jak cholerka, bo 2 szynki mam więc będzie tego trochę....
Do teściowej muszę rybę po grecku zrobić i sernik upiec:-) Więc mam co robić
Krzysiek ma już bilet, wylatuje w piątek o 6:30 rano:szok:
Jutro na zakupy jedziemy bo musze sobie zapas pieluch i obiadków dla dziecka zrobić, bo jak M wyjedzie to będe uzoeminona:-(
Wojtek śpi sobie słodko a Michał właśnie poszedł do góry trochę się pobawić w swoim pokoju:-) Ja jakoś zmęczona jestem, tylko nie bardzo wiem czym hihi:-)
Wczoraj na aerobiku byłam i miałyśmy ćwiczenia z gumami:szok: Ale mnie dziś łapy bolą:-( Strasznie....
No nic rozpisałam się jak cholerka, mykam już bo M za chwilkę będzie, czas kompa wyłączyć hihi

Witam koleżanki, wpadłam tylko na chwikę, chciałam życzyć Wam wszystkim, wesołych, spokojnych i radosnych świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze, z bogatym Zajączkiem i mokrym Dyngusem.

W dom nasz Bóg, jak wiosna
wchodzi na spotkanie,
gdy zaczynamy tradycyjne,
wielkanocne śniadanie.

Na stole święcone, obok baranek,
koszyk pełen barwnych pisanek.

I niezmiennie, w polskim krajobrazie
w bukiecie srebrzyste, wiosenne bazie,
zielone fiołki i żonkile.

My, strojni w uroczyste chwile.

Kosz z wikliny pełen jaj i pisanek,
wszystkie przepiękne, malowane.

Obok żółte kurczątka, kulki urocze,
zajączek czekoladowy już skacze
i bryka wesoło na łące z rzeżuchy.

I mówię do ciebie: „Wesołego Alleluja!”

Wiosennych poranków i świąt słonecznych.
I wielu takich jeszcze chwil świątecznych.

I znów przy stole cicho się skradam
i dyngusowy deszczyk już pada.

Bo i mnie nie omija, jak zawsze, kubeł wody,
tak dla zdrowia, szczęścia oraz zgody.

To tradycja świąt malowanych.
Świąt wesołych, roześmianych.

A świat cały śpiewa na to zmartwychwstanie.

Dzien dobry wszystkim Mamusiom :-)

ja od wczoraj pochlonieta robota, tak wiec nawet nie mialam czasu do Was zajrzec :-( dzis tez tylko na chwilke bo jeszcze troszke pracy zostalo. Robie porzadki w mieszkanku, choc na swieta wyjezdzam. No a dzis wieczorem jade do rodzicow :-) mysle jednak ze od czasu do czasu zajrze i cos skrobne:-)

WESOLYCH SPOKOJNYCH I RADOSNYCH SWIAT KOCHANE!!! :rofl2:
i choc pogoda na dworku okropna, a bynajmniej nie wiosenna, mam nadzieje ze u Was w domach bedzie cieplo i slonecznie:-)
wielkie calusy!!!

images

Za oknami sniezek sniezy…
Cóz to, spójrz, zajaczek biezy!
Komu swieta sie zmylily?
To Wielkanoc w srodku zimy?
Zmartwychwstaly z Grobu wstanie,
A tu snieg na powitanie.
Wiosna drzewa przystroila,
Bialym puchem wykleila.
Cóz, tak swieta te spedzimy:
Alleluja w czasie zimy.
Ale radsc w nas wiosenna,
W sercach brzmi nam wciaz „Hosanna”
Chce Wam zyczyc moc Radosci, I Pokoju i Milosci.
Na „dyngusa” cieplej wody
swietowania az do srody.

zycza Marta i Darek z Michalinka

wielkanoc2006.jpg

To i ja dokładam sie do życzeń:-)
Za oknami śnieżek śnieży…
Cóż to, spójrz, zajączek bieży!
Komu Święta się zmyliły?
To Wielkanoc w środku zimy?
Zmartwychwstały z Grobu wstanie,
A tu śnieg na powitanie.
Wiosna drzewa przystroiła,
Białym puchem wykleiła.
Cóż, tak Święta te spędzimy:
Alleluja w czasie zimy.
Ale radość w nas wiosenna,
W sercach brzmi nam wciąż „Hosanna”
Chcę Wam życzyć moc Radości,
I Pokoju i Miłości.
Na „dyngusa” ciepłej wody
Świętowania aż do środy.
Gosia Michas Wojtuś i Krzyś:-)

reklama
Kochane!!!!!!i ja Wam wszystkim życzę i Waszym rodzinkom wszystkiego dobrego na te święta!!!!!!!
Wiosny w serduszkach:tak: i za oknami:crazy::-D
Uśmiechu, szczęścia, radości i duuuuuużo zdrówka!!!
A poza tym udanego zajączka i mokrego poniedziałku;-)
Buziaczki!!!!!!!!!!!

A u nas juz ok-jak by ktoś pytał;-) ;-) ;-)dziękuję za wszystkie dobre słowa-jesteście kochane:tak:

Do góry