reklama
Z dużymi wysiękami bujałam się trzy tygodnie,wcześniej były mniejsze tak ze dwa tygodnie....i poddałam się.Bo mała nie mogła jeść(za uszami to było),co do maści cynkowe przy LZS może jest polecana ale na suche zmiany AZS ja osobiście nie smaruję bo jeszcze bardziej wysuszało skórę.Do smarowania mam maść robioną w aptece Vit A+E mocno nawilża i pomaga,do kąpieli dodaję kilka kropli oliwki,ładnie natłuszcza skórę.Dziewczyny polecają serie kosmetyków typu emolium,oliatum.....jest jeszcze balneum ale my nie możemy bo to na bazie soji.Na potówki ten fiolecik powinien pomóc...jeszcze tydzień i zejdą.Położna poleciła mi kiedyś dość kontrowersyjną metodę wysuszania potówek....kazała rano i wieczorem delikatnie przetrzeć potówki spirytusem.O dziwo pomogło.Adusia, mam nadzieję, że obejdzie się bez sterydów. Ile czasu dzidzia miała wysięki zanim sięgnęłaś po steryd? Ja dezynfekuję nadmanganianem potasu. Trochę mnie zmartwiłaś z pastą cynkową, bo moja lekarka radzi,żeby używać jej obficie na zmiany po ŁZS.Na kontrolę idę dopiero 30.11 i wolałabym nie popełniać błędów. Póki co Hascobaza się nie sprawdza. Ciałko jest suche, a konsystencja kitu jest do bani. Może coś polecisz???? A , po jakim czasie schodzą potówki? Jak ta kretynka przegrzałam małego i męczą go już tydzień. Przemywam nadmanganianem. Może stosować puderek Alantan???
Co to za apteka????Mogła byś wstawić adres???Tzn linka.Dzięki za podpowiedż z tym probiotykiem!!!adusia ;-) mozna zadawac pytania farmaceucie albo lekarzowi ja wlasnie zeby jeszcze raz sprawdzic ten lakcid zadalam pytanie i taka odpowiedz dostalam:
DoZ.pl: Szanowna Pani, Przeciwwskazaniem do podawania Lakcidu jest nadwrażliwość na białko mleka krowiego. Białka tego (jak deklaruje producent) nie zawiera np. Dicoflor 30 (który można podawać maluchowi po konsultacji z lekarzem). Z poważaniem - mgr farmacji Justyna T.
poza tym leki sa duzo tansze w ich aptece internetowej - np. na BioGai zyskuje sie ponad 7 zl gdy zamowi sie ja przez internet, to samo z Vita K i innymi dzieciowymi witaminkami :-) - zamawia sie na stronce i odbiera sie leki w wybranej aptece :-)
adusia ;-) wejdz na www.doz.pl
zarejestruj sie i mozesz robic zakupy i pytac ile wlzie :-)
zarejestruj sie i mozesz robic zakupy i pytac ile wlzie :-)
Witam,
Moja córeczka skończyła wczoraj 16 tygodni. Na początku listopada dowiedzieliśmy się, że Oliwia ma skazę białkową, zmieniliśmy mleczko na Bebilon Pepiti. Na szczęście zmiany na skórze nie były duże i wystarczył krem F18, by skórka była znów ładna.
W sobotę zaczęliśmy wprowadzanie "słoiczków" zaczęłam od marchewki (nie miałam pojęcia, ze bardzo uczula) po 2 dnia z marchewką, a zjadła niecałe 2 łyżeczki dostała wysypki ((. Teraz mamy przerwę w posiłkach i następnie podamy jej jabłuszko.
Czy macie podobne problemy z jedzonkiem, bo o skazie poczytałam, ale niestety nie dam rady nadrobić tu wszystkiego.
Pozdrawiam
Moja córeczka skończyła wczoraj 16 tygodni. Na początku listopada dowiedzieliśmy się, że Oliwia ma skazę białkową, zmieniliśmy mleczko na Bebilon Pepiti. Na szczęście zmiany na skórze nie były duże i wystarczył krem F18, by skórka była znów ładna.
W sobotę zaczęliśmy wprowadzanie "słoiczków" zaczęłam od marchewki (nie miałam pojęcia, ze bardzo uczula) po 2 dnia z marchewką, a zjadła niecałe 2 łyżeczki dostała wysypki ((. Teraz mamy przerwę w posiłkach i następnie podamy jej jabłuszko.
Czy macie podobne problemy z jedzonkiem, bo o skazie poczytałam, ale niestety nie dam rady nadrobić tu wszystkiego.
Pozdrawiam
Moniqa
i moje dwie połówki :)
no i znow mam pytanko do mam dzieciaczkow z azs... kapiecie dzieci w krochmalu? jakie proporcje ma taka kapiel?
hełoł :-)
Rubi ja kapie w krochmalu młodego ... do wanny wrzucam 2 garsci skrobi .. z początaku starałam sie na litr iles tam , ale teraz robie tak aby woda była taka mleczna ale nie gesta ;-)
reklama
Moniqa :-) gdzies Ty byla jak Cie nie bylo??? super ze sie znalazlas :-)
a co znaczy ten trzeci suwaczek???;-);-);-) smoczek....hmmmm....ale 12...??? na jakas podpowiedz licze ;-)
a krochmalic corke juz umiem :-) tylko robie to ciut inaczej ;-) deli mnie nauczyla ;-)
lyzke maki ziemniaczanej rozpuszam w polowie szklanki zimnej wody i wlewam do litra wrzatku i mieszam a potem to myk do wanienki - no ale my sie kapiemy w plastikowej wanience.... na duza wanne pewnie wiecej tego kisielku trzeba
napisz co u Was? jak Dawidek? prostuja sie sprawy??? alergia sobie poszla w cholere???
pisz bo mnie ciekawosc zzera :-)
a co znaczy ten trzeci suwaczek???;-);-);-) smoczek....hmmmm....ale 12...??? na jakas podpowiedz licze ;-)
a krochmalic corke juz umiem :-) tylko robie to ciut inaczej ;-) deli mnie nauczyla ;-)
lyzke maki ziemniaczanej rozpuszam w polowie szklanki zimnej wody i wlewam do litra wrzatku i mieszam a potem to myk do wanienki - no ale my sie kapiemy w plastikowej wanience.... na duza wanne pewnie wiecej tego kisielku trzeba
napisz co u Was? jak Dawidek? prostuja sie sprawy??? alergia sobie poszla w cholere???
pisz bo mnie ciekawosc zzera :-)
Podziel się: