reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

Gotowanie jest jeszcze przede mną ,mam czas :tak::tak: teraz martwię się własną dietą bo alergie Tiny na wiele to mi nie pozwalają :szok::szok:

reklama
Czy ktoras z was spotkala sie, ze tak male dziecko mialo jakiegos pasozyta w ukladzie pokarmowym? Mielismy robiony 2 posiew kalu, ale slyszalam, ze trzeba w kierunku pasozytow zrobic osobno. Pojechalam wiec do labolatorium w szpitalu i pytalam tej pani co przyjmuje probki. zapytalam mnie ile dziecko ma i powiedziala, ze tak male nie mozliwe zeby mialo bo nie mialo skad zlapac. Wierzyc jej? Czy moze zrobic i tak, nie patrzac co mowi?
Szukam juz wszystkiego bo ciagle mam problem z tym moim maluchem. Kupki dalej wylewaja sie z pieluchy. Poza tym nie chce mi jesc za skarby swiata.

Dziewczyny czym leczycie głębokie pęknięcia skóry i takie sączące się rany... dodam że u 2 miesięcznego szkraba.Ja juz nie mam siły smaruję maścią robioną z wit A i D oraz kremem barierowym emolium,oliwka odpada bo nie ma po niej poprawy skóra dalej suszek a rany są bardziej zaognione.Mam fajnego pediatrę i odradzał mi sterydy bo jeszcze będzie na nie czas... macie jakieś domowe pomysły,czym te rany smarować.Najbardziej brzydkie są za uszami i łokciach oraz pod paszkami...

ja niestety nie pomoge ani z ranami ani z badaniem w kierunku pasozytow, choc wydaje mi sie ze taki maluch nie mialby skad nalapac pasozytow chyba ze od.... mamy (bez obrazy!). najlepiej zadzwon do alergologa i zapytaj czy takiemu maluchowi robi sie badania. u nas sa obowiazkowe ale jak je robilismy to jakiek mial prawie 2 latka...

Dziewczyny czym leczycie głębokie pęknięcia skóry i takie sączące się rany... dodam że u 2 miesięcznego szkraba.Ja juz nie mam siły smaruję maścią robioną z wit A i D oraz kremem barierowym emolium,oliwka odpada bo nie ma po niej poprawy skóra dalej suszek a rany są bardziej zaognione.Mam fajnego pediatrę i odradzał mi sterydy bo jeszcze będzie na nie czas... macie jakieś domowe pomysły,czym te rany smarować.Najbardziej brzydkie są za uszami i łokciach oraz pod paszkami...

Sprobuj zwykla parafina ciekla ktora kupisz w aptece za 4 zl. Mojej kolezanki corce pomoglo, ale oprocz tego stosuje tez masc sterydowa ale tylko jak mala jest bardzo wysypana

Dzięki dziewczyny.Zobaczymy parafinę... bo wolała bym bez sterydów.Ale wysypka jest mniejsza to duży sukces... wreszcie po półtora miesiąca non stop to świetnie że ta dieta pomaga.Co prawda na efekty musiałam trochę poczekać ale było warto,jeszcze tylko te rany i będzie ok

sorki, z calym szacunkiem, ale na glebokie rany i do tego saczace sie, to parafiny nie mozna stosowac!! ja bym porozmawiala z lekarzem i owszem - ze sterydami bym sie jeszcze wstrzymala, ale moze przepisze ci neomecyne w masci albo w spray-u;
a parafina ciekla - i owszem, ale na reszte cialka ;))

sorki, z calym szacunkiem, ale na glebokie rany i do tego saczace sie, to parafiny nie mozna stosowac!! ja bym porozmawiala z lekarzem i owszem - ze sterydami bym sie jeszcze wstrzymala, ale moze przepisze ci neomecyne w masci albo w spray-u;
a parafina ciekla - i owszem, ale na reszte cialka ;))

Tak myślałam że tam gdzie skóra tylko sucha to parafina a te rany i sączenia tak jak piszesz pokażę lekarzowi bo boję się żeby infekcja jakaś się nie wdała:baffled::baffled:

reklama
mozesz mu zasugerowac neomecyne albo inny lek z lekkim antybiotykiem, wlasnie - zeby sie nie zaczelo paprac; parafina w tych miejscach tylko zaogni problem; z parafina tez uwazaj, bo potrafi uczulic, ale najczesciej przy dluzszym stosowaniu; (ja jestem np uczulona na parafine, ale dlatego,ze jak pracowalam w sa natorium jako fizjoterapeutka, to byly taaaakie ilosci masazy, ze .... moja skora miala juz dosyc - a ja do dnia dzisiejszego nie moge stosowac parafiny);
zycze powodzenia z walka z rankami i wogole :)

Do góry