reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

Dziękuję Rubi za rady naprawde jestes kochana, musze porozmawiac z alergologiem. bylam wczesniej u dwoch i jeden wlasnie mowil ze maly ma alergie a drugi dokladnie nie pamietam stwierdzila ze on nie wytwarza jekiegos enzymu czy cos i zeby podawac mu wszystko w malych ilosciach pobudzajac tym samym oragnizm do pracy( tak maly wtedy krzyczal ze nie moglam spokojnie porozmawiac) i tak robiłam ale wtedy kego buzia zamienila sie w czerwona sucha plame, wiec wrocilam do rezygnacji z mleka itp.
a teraz stoje w miejscu bo maly znow sie rozchorowal je tylko kasze i dalej buzia czerwona. :-( po prostu masakra:-(

reklama
bombelek, rubi, mój Szymek uczulony jest na jakieś konserwanty/ barwniki, np. jak dostaje syropki jak jest chory to na buzi ma meksyk i biegunkę momentalnie, np. jedyna wit. C , która go nie uczula to Cevikap i tak jest z sokami, słoiczkami dla dzieci itp.
Niestety nijak nie dajemy rady tego zidentyfikować ale jak to zrobić, np stwierdzić które E go uczula? :confused2:
z jajkiem było podobnie, sądziłam że jajko go uczula bo np jak zjadł makaron to go wysypywało a potem doszłam, ze inny makaron mi "ukradł" i zjadł i było ok :baffled: więc moze to nie było jajko? Sama nie wiem.
O szczepionkach to już nie wspomnę, chyba też konserwanty w nich mu nie pomagają:-(
Alergia... temat rzeka...

bombelek, rubi, mój Szymek uczulony jest na jakieś konserwanty/ barwniki, np. jak dostaje syropki jak jest chory to na buzi ma meksyk i biegunkę momentalnie,

to moze moj maly tez tak ma, bo od 5 dni je tylko kasze bo i tak nie chce nic innego a buzia masakra, dostaje syropki i antybiotyk....... dzieki dziewczyny bede podążać tym tropem:tak:
buziaki:-)

Rubi ekspertko Nasza :-) - ja tez uwazam ze jestes w tym ekspertką :tak: - ... jak to jest ze IgE u Nas wskazało 92,8 ... a testy z krwi 0,00 jedynie siersc psa 0,20?? - oczywiscie testy byly robione po pol roku calkowitej diety ... potem wprowadzanie pokarmów i jednak cos Go uczulilo bo wysypuje Go po mleku, serze, czekoladzie, kakale (pomimo ze pokazalo z testów 0,00) i ja juz calkowicie zgłupiałam :-(
... i teraz nie robilam testów ... co propnujesz?? powtórzyc IgE i zrobic testy??

to moze moj maly tez tak ma, bo od 5 dni je tylko kasze bo i tak nie chce nic innego a buzia masakra, dostaje syropki i antybiotyk....... dzieki dziewczyny bede podążać tym tropem:tak:
buziaki:-)
a przy antybiotyku podajesz probiotyki?
ja podawałam przy chorobie, antybiotyku Szymek nie miał odpukać na razie ale wszytkie go koszmarnie uczulały, teraz na zapas kupiłam ten co rubi polecała :tak:

Moniqa ;-) nie wiem co ci poradzic... wiem co ja zrobie - najpierw zrobie Jaskowi badanie krwi (testy i IgE) i nastepnego dnia zaczne go faszerowac ktoryms z alergenow - caly czas tym samym rodzajem pokarmu - np. bialy ser z jogurtem przez caly czas a nie raz ser, raz maslo... po 3 tygodniach badanie kontrolne a w miedzyczasie zapisywanie w dzienniczku objawow i robienie mlodemu fotek buziola ;-) mam nadzieje ze cos sie wyjasni ;-)
to na razie jedyne co przychodzi mi do glowy ;-)

Fredzik ;-) Linex Forte? Jasiek lubi bo mu wmowilam ze to zolnierze, ktorzy bronia jego brzuszka ;-) niechce sie to rozpuscic w wodzie ale mlody wypija od razu ;-)

rubi, tak Linex ale jeszcze nie dawałam, ty dajesz tak na codzień?
a co do testowania, to niezły pomysł bo ja się zastanawiam czy to już mleko czy te konserwanty i może rzeczywiście test zrobimy na jednym serze od jednego producenta, hmmm to jest myśl :tak:

a przy antybiotyku podajesz probiotyki?
ja podawałam przy chorobie, antybiotyku Szymek nie miał odpukać na razie ale wszytkie go koszmarnie uczulały, teraz na zapas kupiłam ten co rubi polecała :tak:

podaję małemu dicoflor 30, wczesniej dostawał lacidofil nawet dość długo ze 2 miesiące tak kazała lekarka.
kurcze ja sie ucieszyłam ze z testow wyszlo mu 0,00 a to moze i tak byc nieprawda.:szok: no cóz trzeba trzymac ręke na pulsie non stop.:tak:

Witam!
na imie mi Kasia, jestem mamą 7 tygodniowej Natalki, od 2 tygodni nie karmię piersią, pierś dostaje tylko raz dziennie, reszta posiłków to do wczoraj mleczko modyfikowane, wczoraj właśnie dowiedzielismy się z mężem, że Niunia może mieć alergię pokarmową - tzw.nietolerancje mleka krowiego.
Właściwie jestem już głupia, bo na 100% doktorowa nie określiła co jej jest, praktycznie strzelała diagnozami może to to, a może to, na tej zasadzie, może to AZS, a może SKAZA BIAŁKOWA, traktuje naszą córcię jak królika doświadczalnego, bo jak nazwać 5-tą zmianę mleczka.
Po odstawieniu piersi, zaczęłam podawać BEBILON, ale zaczeły sie problemy to poszłam do przychodni, a tu pani dr metodą prób i błędów zapisywała po kolei BEBIKO HA, NAN HA, NUTRAMIGEN, a ostatnio BEBILON PEPTI.
Mała piła i Nutramigen i teraz Bebilon Pepti bez większych problemów, ale nie z takim apetytem jak inne, boje się że spadnie jej waga, dziś np.rano zjadła 110ml. po 6 godzinach spania (noc), a po 9-tej dopiła tylko 10ml. czyli od rana zjadła tylko 120ml. mleczka (a właściwie tej ochydnej mikstury) fujjj
Pozdrawiam.

reklama
Fredzik! ja Jaskowi niczego juz nie daje!!! nawet witamin!!! niech troche odpocznie od chemii. za tydzien zaczynamy ostatnia serie uodparniacza, poczekam 3-4 tygodnie i jak nic sie nie bedzie dzialo zaczynamy prowokacje.... ten sam serek, ten sam jogurt... poprzednio podawalam mu rozne rzeczy - maslo, serek bialy, jogurt, bita smietane mial w torcie urodzinowym... wyszlo jak wyszlo wiec teraz bede sie trzymala jedego zestawu - zobaczymy co sie bedzie dzialo i wtedy pomyslimy nad dalszym ciagiem....

Do góry