reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

Ja piore w Loveli i plucze Lenorem sensitive:tak::tak::tak:

Co to jest to mleko ryzowe i deserki ryzowe???Kurcze ja pierwszy raz o nim slysze:baffled:

reklama
witam. ja piore w Lovela plucze dwa razy i nie dodaje plyny zmiekczajacego, poniewaz jak dodalam do pranian to moj niunio dostal strasznej wysypki na calym ciele a szczegolnie na szyjce i pleckach:no:

dowikla - ryzowe mleczko to po prostu napoj z ryzu - sniezno bialy ;-) a deserki smakuja jak budyn - jak dla mnie mnamusne choc Jasiek woli mleczko ryzowe - wypija na raz cale pol litra ;-)
produkty ryzowe mniej uczulaja niz sojowe no i smak jak dla mnie duzo lepszy - niestety cena tez ;-(

asia - jak Jasiek mial kilka miesiecy i zobaczylam ze przytulajac sie do mnie a co za tym idzie do moich ciuchow pranych w Persilu nie ma zadnych wysypek zaczelam prac jego rzeczy w Persilu Sensitive - plynow do plukania nie uzywam raczej

Co do tych proszków to ja gdzieś do 8 miesiąca prałam wszystko w Lovela a potem zaczęłam używac zwykłego proszku.No i niby wszystko w porządku było,tylko od pewnego czasu ma dwie takie plamki czerwone na rączkach i zastanawiam się czy to może byc od proszku.Już sama nie wiem od czego:no:,lekarka twierdzi,że to nie od jedzenia,że może byc od wody nawet.O proszku jej nie wspomniałam.A co do jedzenia to nie je nic z uczulających rzeczy a buzka też idealna nie jest:-(Póki co zmieniam proszek znowu na Lovelę.

Pozdrawiam

Witajcie, jestem mama dwuletniej Emi , od niedawna tez alergiczka - oficjalnie potwierdzone przez test,jest na diecie bezmlecznej ubogoantygenowej.Lista produktow ktorych nie moze jesc jest dosc dluga. bo oprocz alergii ma refluks.Czasem jej policzki robia sie rozowe ,szczegolnie wieczorem i jak dotad nie wiem co jest tego przyczyna.Czy podajecie dzieciom jakies preparaty witaminowe? Bo pani doktor stwierdzila ,ze powinnam dziecku dawac kielki a nie witamimy z butelki.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny jade ze swoim synkiem do alergologa bo non stop go wysypuje juz sama nie wiem od czego, odstawialam wszystko potem byl nawet na samej kaszy na wodzie i dalej cała buzia czerwona i place szorstkie na twarzy , na pleckach i nozkach:no:tez. a był taki okres około miesiąca ze jadł nawet banany, mandarynki i było super , a teraz juz nie wiem o co chodzi:-(. martwi mnie równiez to ze nie pije zadnego mleka, był na sojowym ale i od niego miał wysypke:-(
pozdrawiam.

Witam po świetach :-)

Fredzik dziekuje kochana za pamięć :-):tak: i zyczonka :tak:

a my po switach ... wysypani :baffled: ... pojechalismy w odwiedziny do babci od strony meza , a tam pełno ciotek i chwila nieuwagi ... wyszlam do kuchni nalac sobie wody wracam i co widze ... Dawid wcina czekoladke :szok::eek: ... w sumie nie moge miec pretensji do nikogo, bo ciotki nie wiedzialy (ostatni raz widzialam je na Naszym slubie :sorry:) ... ale jak to zobaczylam serce mi chyba na moment staneło ... niestety ale czekoladki sie wyciagnac z buzi juz nie dalo ... a na drugi dzien plamki zaczely wylazic "garsciami" :-( w sumie to juz po pol godzinki zaczerwienienia .. a teraz walczymy ... normalnie jestem zla na samą siebie ze nie dopilnowalam tego :wściekła/y::-(
ale teraz juz wiem, ze wchodzac gdzies gdzie sa "nowe" osoby od drzwi wolam ze młody alergik i nic mu nie dawac :sorry:
mało tego zaczely kwitnąc brzozy, topole i inne ... i z nosa leje sie młodemu jak z kranu ... mnie zreszta tez ... ale ja sobie dam rade ... a jak patrze na Dawidka to mi sie normalnie serce kraja :eek::-( oczy zalzawione, z nosa cieknie, kaszel ...
dostalismy nowy lek aerius i mam nadzieje ze w koncu zacznie działac :sorry:
w maju kontrola ... tyle ze jak nic sie nie zmieni to mam dzownic wczesniej ...

reklama
Moniś....Amelka ma Aerius (1x5ml) i jestem z niego zadowolona. Efekty widoczne bardziej i szybciej niż po innych lekach :tak:

Do góry