reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Klub mam małych alergików

Cześć!!

Ja też chora:-(.Moją małą cos brało ale odpukać omineło bokiem tylko troszkę kicha ale na szczęście nie rozwija się to dalej:-).

A za oknem zimno szaro i pruszy.I jak tu człowiek ma nie chorować:wściekła/y:.

My już nie próbujemy nic mlecznego zastanawiam się nawet nad odstawieniem mleka koziego, bo ani mojej Martyni nie smakuje za bardzo a podobno i za dobre dla dziecka nie jest.Już sama nie wiem.Tylko najgorsze jest to że ona nie chce pić mieszanek mlekozastępczych a to pewnie byłoby dla niej najlepsze:oo:.
Pozdrawiam.

reklama
Dziewczyny czy Wasze dzieci miały kolki, moje dziecko ma skazę białkową i mimo swoich 4 miesięcy nadal ma kolki. Karmię syna piersią, jestem na ścisłej diecie, podawałam różne specyfiki - nic nie pomaga. Kiedy ten koszmar się w końcu skończy?
Witam wszystkie mamy
Julka tez ma skaze białkową- czekamy na wynik badania przeciwciał, ale na 80% to jest własnie ta alergia.
Mała miała kolki od 2 tyg. życia, eliminowałam z diety własciwie wszystko oprócz chleba kukurydzianego, zbożowki, dżemu porzeczkowego, got. schabu i wędliny-polędwicy.Mimo to kolki utrzymywły się. Teraz Julka pije Bebilon pepti i jest pod stałą obserwacją- lekarsą ponieważ pojawia się w kupce krew i śluz.
Obawiam się badania w szpitalu pod kątem polipów- jesli badanie krwi nie wykryje przeciwciał.
Czy któraś z mam ma doświadczenie z alergią i krwią i śluzem w kupce?

Witam wszystkie mamy

Czy któraś z mam ma doświadczenie z alergią i krwią i śluzem w kupce?

U nas ,tzn. u mojego synka pojawiła sie sporadycznie krew i śluz w kupce jako objaw alergii na białko jaja kurzego,nawet w małych ilościach.Po wyeliminowaniu alergenów pokarmowych wszystko wróciło do normy.

Witajcie! Mam 16 miesiecznego synka, jak mial roczek wykryli u niego ze ma alergie na mleko krowie, ja juz sama sie gubie w tym wszystkim, chyba mam tak beznadziejnego pediatre ze zastanawiam sie nad zmiana i moze prywatnie bedzie lepiej. Jak myslicie. Mam jeszcze problem, moj synek ma non stop pryszczyki na buzce nie schodza wcale, nie wiem moze juz to alergia na cos innego, czy to samo zejdzie po jakims czasie?? Zreszta moj synek czesto choruje. juz byl w szpitalu na zapalenie pluc, i wtedy wykryl u niego te alergie, pozmocie mi co mam robic, jakie mokarmy jeszcze tak uczulaja ze te pryszczyki nie chca zejsc, bede bardzo wdzieczna buzka pa

pgrala! jesica! witajcie ;-)

dziewczyny - najpierw musicie znalezc alergen - po kolei eliminowac podejrzany produkt i sprawdzac czy obawy minely (trzeba czekac ok. 2-3 tygodni i w tym czasie nie podawac testowanego produktu i jego pochodnych)

pgrala - czy twoj chleb kukurydziany jest bezglutenowy? jak mala przybiera na wadze? jesli slabiutko to postaraj sie wyeliminowac gluten (wydaje mi sie ze bialka mleka krowiego juz wyrzucilas z jadlospisu) - kupij pieczywo bezglutenowe, zrezygnuj z kawy zbozowej i generalnie nie jedz niczego czo mialoby jakikolwiek zwiazek ze zbozami. gluten czesto powoduje bole brzucha, krew i sluz w stolcu. mozesz tez zaczac od wyeliminowania jajka (byle nie w tym samym czasie!)- jak pisala rozalka. po tym jak wyeliminujesz jedna rzecz i bedzie poprawa to jestes "w domu", jak nie to tropisz dalej...

jesica - co robisz zeby przeciwdzialac alergii? jakie mleko pije maly? jesli ma skaze to musisz wyeliminowac z jadlospisu jego i swojego jesli karmisz piersia bialko mleka krowiego pod kazda postacia - odpada mleko, maslo, smiatana, jogurty, maslanki, kefiry, margaryny mleczne i wszystko co w skladzie na wyzej wymienione produkty - wtedy przyszczyki powinny zniknac. jesli juz wyeliminowalas bialko krowie i dalej maly ma zmiany skorne to musisz szukac dalej

a generalnie radze udac sie do alergologa - zwykly pediatra momo najszczerszych checi moze nie byc w temacie...

powodzenia i do przeczytania, bo mam nadzieje ze jeszcze sie tu spotkamy ;-)

dziek rubi, moj maly juz od stycznia ma wyeliminowane mleko pod kazda postacią. od stycznie rowniez pije Bebilon Pepti. Dzisiaj ide do lekarza zobaczymy co powie. No i musze wybrac sie do alergologa czy trzeba miec skierowanie?? Aj i tak zapytam sie dzisiaj lekarza hihi. Nie wiem co jeszcze jest tak silnym alergenem moze wy wiecie, bo te pryszcze nie znikaja. buziaki pa

jesica!

do alergologa musisz miec skierowanie jesli chcesz miec refundowana wizyte. jak idziesz prywatnie to skierowaniem sa pieniazki ktore bedziesz musiala zaplacic za wizyte ;-/

nie powiemy Ci co jest alergenem w przypadku Twojego dziecka bo nie wiemy co je, czym je myjesz, smarujesz.... poza tym z doswiadczenia wiem ze pewnosc ze sie wyeliminowalo alergen z diety dziecka jest baaardzo zludne... dajesz mu paroweczki? pasztety? sprawdzasz etykietki? do niektorych chlebow dodawane jest mleko a na etykietce (o ile jest) nie ma o tym slowa - jest nazwa piekarni, waga i ew. nazwa chlebka a mleko w nim siedzi ;-p
postaraj sie dokladnie sprawdzic czy nie dajesz mu czegos w czym jednak mleko jest...

powodzenia ;-)

witam :-)
tez jestem mama malego alergika...maly ma 9mies...
u alergologa bylismy dopiero jakies 2mies temu bo mieszkamy w UK chociaz wysypke maly ma od 3 miesiaca...i od 2 mies jestesmy na nutramigenie...
przed nutra malemu na skore nic nie pomagalo nawet sterydy po zmianie mleka i 2 dni smarowania sterydem skora byla idealna..i tak przez 2 tyg...przez 2 tyg jadl "malo uczulajace produkty" i po tych dwoch tyg znow go wysypalo...teraz je tylko marchew ziemniak jablko i gruszke i nadal skora kiepska..fakt ze jest przeziebiony wiec to moze dlatego..jak myslicie? czy jednak ktores z tych 4 produktow go uczula? juz nie wiem co robic..eliminowac je po kolei i sprawdzac?
kosmetykow uzywamy z balneum..
pozdrawiam serdecznie:-)

witaj wilmek ;-)

uczulic moze wszystko ;-( na Twoim miejscu zaczelabym od gruszki - przez 2-3 tygodnie jej nie podawaj i obserwuj skore - jak bedzie poprawa to znalazlas alergen. jesli karmisz piersia to musisz ze swojej diety wyeliminowac produkty mleczne i to co testujesz - tu akurat gruszke.
zaloz sobie zeszyt i zapisuj co maly dostal (wszystko!!!) i zapisuj jak wyglada skora (mozesz robic zdjecia - ja dopiero na fotkach widzialam roznice bo majac dziecko w domu przez 24h/dobe nie widac tak roznic)

powodzenia ;-)

reklama
Do góry