reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

rubi a są jakieś ograniczenia wiekowe co do tego mleka ryżowego??

a co do nocnika to były przekupstwa (nawet czekoladą której nie może), mamy 2 nocniki w domu.. 2 nakładki.. nic nie pomaga ;-) no nic ;-) widocznie nie jest gotowa :-(

reklama
rubi, mika, ja znam jeden przypadek niepowodzenia
my na razie powoli, sam wybiera raz nocnik raz nakładka ale nigdy nic sie nie udało zrobić
dodam, że jutro kończy dwa latka
na razie spokojnie podchodzę do tematu ale obawiam sie , ze u nas też nie będzie ta metoda skuteczna bo jak biega bez pieluszki i się zsika to są spazmy i " mama siusiu" i płacz, lament. Nigdy na niego nie nakrzyczałam ani nic podobnego więc nie wiem skąd takie zachowanie :-(

a co do alergii, to Szymek jest chory (przeziębiony) i dostaje flegaminę i clemastin i na buziaku masakra mimo, że Cropos-G podaję :-(strasznie mi go żal bo ma takie czerwone plamy podchodzące wodą

mamo, ja aderma polecam albo klorane
co do diety to byłabym ostrożna bo może za chwilę eksplodować to mleko, oczywiście życze ci aby tak nie było ale my to z jogurtami sojowymi (jeden dziennie jadł i było ok przez 3 miesiące a potem meksyk:no:) teraz dostaje sporadycznie i jest dobrze

a wiecie że ja zakupiłam mojej małej kosmetyki z A-dermy i ma plamy po niej? :confused::confused:
aż byłam zaskoczona...

fredzik u was płacz, a u nas Dominika jest nauczona że sika się tylko w pampersa i nigdzie więcej i jak się go jej ściągnie to potrafi nie sikać tyle czasu aż jej go nie założe... jak jej nie założe go cały dzień, to się cały dzień nie zesika :confused: powiem ci, że nocnikowanie to jest chyba najgorsze i najcięższe doświadczenie do tej pory :dry:

Witam!

rubi zaciekawiłaś mnie tym mlekiem ryżowym.Mój Patryś pije na razie Nutramigen ale jak skończy rok to alergolog chce go przestawic na mleko sojowe.Tylko,że jeśli to mleko ma niedobry smak to może go wcale nie chciec pic.Od jakiego wieku dziecko może pic to mleko ryżowe?

Pozdrawiam

mika85- u nas pierwsze podejscie do nocnika bylo jak Kacper misl 2 lata -porażka. Następne podejscie za 3 mce i poszlo gładko / w miarę/
Ale zamiast nocnika była nakładka na sedes i drobne przekupstwo czyli nagroda...
Mielismy specjalne pudełeczko z żelkami ,które można było dostac TYLKO po "sukcesie" sedesowym :tak::tak::tak:. A po tygodniu już nie trzeba było nagród :happy::happy::happy:.Po dwóch tygodniach przestałam zakładac pieluszki na noc ...i sukces :tak::tak::tak:.A może musisz jeszcze troszkę zaczekać...każde dziecko ma swój czas...POWODZENIA !!!:-):-):-)

asia81 ja chyba bym się bała przejść na mleko sojowe :confused: bo soja lubi uczulać.. a nawet jeśli twoje dziecko nie jest uczulone na nią, to może się uczulić. Tak mnie mówiła lekarka :dry: dlatego mnie też zaciekawiło to mleko ryżowe :tak: już gdzieś o nim słyszałam, ale tylko tyle że istnieje..

donatella nie będe dziękować ;)

Fredzik Najlepszego dla Twojej slodkiej Pociechy !!! :-)

Mika moze Cie pociesze ... Dawidek skonczyl 2, 5 roku i ... nadal biega z pampikiem :sorry: ... rowniez stosowalam sie do zasad z ksiązki ... wiec juz są 3 przypadki niepowodzenia ;-) ... dopiero teraz od jakiegos tygodnia młodemu zaczeły przeszkadzac mokre pampki ... i byc moze dopiero teraz "dorósł" do nauki nocnikowania :sorry: ... mam nadzieje ze w koncu Nam sie uda
ps. ma i nocnik i nakładke i przekupstwa mini tez nie pomagały ;-)

Mamo ja stosuje mocno nawilżające mleczko z Nive-jki :tak: ... a próbowalam juz wielu i zawsze cos nie pasowalo :baffled: .. a teraz ma cera jak "pupcia niemowlecia" ;-)

Moniqa, bardzo dziękuję za pamięć :-)
no to ja spokojnie czekam na odpampkowanie :tak:na razie bardzo lubi chodzić do toalety ale głównie w celu spuszczania wody i rwania papieru :confused:

mika85 ja też sama nie wiem co myslec o tym mleku sojowym.Ostatnio miał testy z krwi robione i nic nie wykazały no i alergolog powiedziała,że jak będzie dobrze to spróbuje mu zmienic.
Wogóle to lekarka kazała mu jogurt naturalny wprowadzic,ale odstawiłam bo zaczęła mu wysypka wychodzic tak więc nie jest dobrze.

reklama
Do góry