reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam małych alergików

a dziewczyny, powiedzcie mi, czy słyszałyście coś może na temat FENISTILU?

bo teraz podczas choroby Dominiśka go dostawała i skora tak się poprawiła że... no nie potrafie tego opisać :tak: jest czyściutka i ładna.. żadnej plamki... no nic. Jestem taka przez to szczęśliwa. Dziś już go nie podałam bo od jutra mam w planach powrócić do tego Xyzalu :dry:
ale nie o to miałam pytać, nie wiecie jak to jest ze stosowaniem tego Fenistilu? czy to prawda że on może powodować bezdech u dziecka? :dry:

reklama
Mika chodzi o Fenistil zel?? jeśli tak, to ... my go używaliśmy na zmiany alergiczne ... jak róniez na ukąszenia po komarach i innych gryzoniach owadowych ;-)
co do stosowania to pediatra kazała Nam cieniutka warstwe na zmienione miejsce smarowac ... i teraz tak dotarło do mnie ze mówiła o zmianach na nogach i rekach jedynie ... na brzuszek, plecki, buzie mielismy inne masci ...
a czemu pytasz, gdzies doczytalas, czy slyszalas, bo ja szczerze to pierwszy raz slysze, że moze powodowac bezdech

Moniqua nie chodzi o żel, tylko o kropelki... bo ja teraz przez 6dni podawałam małej i po prostu rewelacja, a nie wiem czy mogłabym podawać je już na stałe
Może zapytam alergolog o to

o takie kropelki mi chodzi:
FenistilŽ krople

Kurcze my stosowaliśmy fenistil kropelki kiedy mały miał największy wysyp i lekarz nic nie wspominał o takich skutkach ubocznych:no: i szczerze mówiąc ja też pierwsze o tym słysze i trochę mnie przeraziłyście:szok: A kropelki te u nas też sprwdziły się świetnie:tak:

a dziewczyny, powiedzcie mi, czy słyszałyście coś może na temat FENISTILU?

bo teraz podczas choroby Dominiśka go dostawała i skora tak się poprawiła że... no nie potrafie tego opisać :tak: jest czyściutka i ładna.. żadnej plamki... no nic. Jestem taka przez to szczęśliwa. Dziś już go nie podałam bo od jutra mam w planach powrócić do tego Xyzalu :dry:
ale nie o to miałam pytać, nie wiecie jak to jest ze stosowaniem tego Fenistilu? czy to prawda że on może powodować bezdech u dziecka? :dry:

Kurcze my stosowaliśmy fenistil kropelki kiedy mały miał największy wysyp i lekarz nic nie wspominał o takich skutkach ubocznych:no: i szczerze mówiąc ja też pierwsze o tym słysze i trochę mnie przeraziłyście:szok: A kropelki te u nas też sprwdziły się świetnie:tak:

Dziewczyny prawda jest taka,że każdy lek może powodować skutki uboczne,przecież to chemia,więc nie ma co panikować.:tak:
Moje dziecko swego czasu dostawało Fenistil w kroplach,który skutecznie hamuje działania alergenów,więc często skóra sie poprawia.Potem zamieniono nam na Zyrtec.
Jedyny skutek uboczny udowodniony i często spotykany jest to zwiekszony apetyt,a u NIEKTÓRYCH dzieci ospałość.
Reszta jest indywidualna sprawą.Moje dziecko jest uczulone np. na Sanostol,a ja na Ketonal,bardzo żle reagujemy...a kto by pomyślał...:baffled:
Tak jak w przypadku każdego leku,trzeba obserwować,jak wpływa na organizm.:tak:

rozalka wiem że na różne leki można być uczulonym, przykładem też jest moja Dominiśka która reaguje wysypką na ibuprofen ;-)

rozalka wiem że na różne leki można być uczulonym, przykładem też jest moja Dominiśka która reaguje wysypką na ibuprofen ;-)

Dla tego nie martw sie o ten Fenistil,jak dzieciaczek dobrze zareagował,a wysypka zniknęła,to za jakichś czas pewnie będzie można z niego zrezygnować.:tak:

reklama
ja podawałam ten Fenistil tylko 5dni.. już go nie podaje, ale właśnie dlatego pytałam czy można go na stałe podawać ;-)

dopytam wszystko alergolog i jak coś to chyba będe małej podawała go w razie wysypek :-)
bo alergolog kazała nam przez pół roku podawać Xyzal... ale czy ja wiem czy jest sens skoro kilku dniowa kuracja fenistilem tak pomogła :confused: na razie jej nie podaje tego Xyzala tylko czekam na rozwój sytuacji... już 3 dni nie podaje jej tego fenistilu i skóa ładna :tak:

kurcze tak namieszałam że chyba już się pogubiłyście w tym co pisze :-p;-)

Do góry