Moniqa ja cały tydzień miałam podobny problem z sinlaciem- obleciałam całe miasto i w końcu po kilku dniach udało mi się zdobyć a w jednym ze sklepów pani powiedziała mi, że oni od dłuższego czasu próbują zamówić ale w hurtowni cały czas nie ma:-( Ciekawe co się dzieje? U nas przez pewien czas też był problem z piciem Ketotifenu więc wlewałam do butelki 60ml wody i dodawałam do tego lekarstwo i w ten sposób Mati wypijał Teraz już nie robi problemu i normalnie wypija z łyżeczki:-)
reklama
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Bo to wlasnie tak jest ... jak nie był mi potrzebny to co byłam na zakupach to widziałam Sinlac .. a teraz jak potrzebny to go nie ma
Fredzik a nutramigen to sie z przepisu lekarza dostaje?? czy mozna kupic tez na wlasną reke?? ... kurcze bo młody nic nie dostał ... mielismy tylko ze odstawic mleko ... ale jakis zamiennik by sie przydał
Asik z tego co sie zorientowałam to zmienili "szate" Sinlaca ... może to to było/jest powodem braków
Co do leków to młody wczesniej wszystko ładnie pił ... jeszcze nie tak dawno pisałam ze mam małego bohatera odnośnie picia leków a od paru dni ... zmiana totalna, nie chce i juz ... a najbardziej boli mnie to, że jak Dawid mnie widzi ze ide do Niego z czyms to zasłania buzie ręką i z totalnym smutkiem "mama neeeee" :-( ... a do 21 listopada tak daleko
Fredzik a nutramigen to sie z przepisu lekarza dostaje?? czy mozna kupic tez na wlasną reke?? ... kurcze bo młody nic nie dostał ... mielismy tylko ze odstawic mleko ... ale jakis zamiennik by sie przydał
Asik z tego co sie zorientowałam to zmienili "szate" Sinlaca ... może to to było/jest powodem braków
Co do leków to młody wczesniej wszystko ładnie pił ... jeszcze nie tak dawno pisałam ze mam małego bohatera odnośnie picia leków a od paru dni ... zmiana totalna, nie chce i juz ... a najbardziej boli mnie to, że jak Dawid mnie widzi ze ide do Niego z czyms to zasłania buzie ręką i z totalnym smutkiem "mama neeeee" :-( ... a do 21 listopada tak daleko
S
szalona mama
Gość
Trochę to dziwne, że Wam lekarz nie dał mleczka jeśli Dawidek pije. U nas wyglądało to tak, ze alergolog wydał zaświadczenie, że do 3 -go roku życia ma pić nutramigen/ bebilon pepti/ humana SL i ze ma skazę białkową.
Z tym zaświadczeniem poszłam do pediatry w przychodni, panie sobie xero zrobiły i ze zniżką 50% przysługuje mi chyba 8 puszek na miesiąc. Idę , składam zamówienie i dwa dni później odbieram receptę i wykupuję nutramigen w aptece.
U nas przyjął się tylko nutramigen, na mleka sojowe Szymek jest uczulony.
Moniqa
Fredzik on melka jako tako samego nie pije ... ale pije rano i wieczorem kaszki (mówiłam o tym lekarzowi) ... Sinlac bardzo mu smakuje ... ale czy on całkowicie zastąpi braki?? ... hmmm... chyba dzisiaj przedzwonie do lekarki ...
S
szalona mama
Gość
Fredzik on melka jako tako samego nie pije ... ale pije rano i wieczorem kaszki (mówiłam o tym lekarzowi) ... Sinlac bardzo mu smakuje ... ale czy on całkowicie zastąpi braki?? ... hmmm... chyba dzisiaj przedzwonie do lekarki ...
aha, no to dlatego nie dała wam mleka a z kaszek to tylko sinlac jest dla alergików, ewentualnie manna cz płatki owsiane, ja kupuję jeszcze desery ryżowe, jogurt kozi (na razie chyba ok?) i serek kozi (też chyba ok)
Witam, mój Mati pije bebilon pepti 2 i z tego co się orientuję to recepta nie jest konieczna tylko, że na receptę jest 50% zniżki i wydaje mi się, że z nutramigenem jest podobnie. A takie mleko można wykorzystać również do przygotowywania smakowych kaszek ryzowych np nestle albo bobovity
mika to było tylko moje przypuszczenie, że nutramigen można kupić bez recepty, bo podobno jest to mniej więcej to samo co bebilon pepti więc skoro przynajmniej u nas bebilon można kupić bez recepty to tak sobie pomyślałam, że i nutramigen można ale to są tylko i wyłącznie moje domysły jak widać mylne:-(
reklama
Moniqa
Mika i w tym sęk ze strzykawką ładnie brał cały czas ... częśc strzykawką część łyżeczką ... a teraz niczym :-(
Fredzik ja narazie w takim razie wstrzymam sie z jakim kolwiek mlekiem ... 21 mamy wizyte wiec jakby co to zapytam .. a poki co bedziemy sie rozkoszowywac Sinlaciem ;-)
Fredzik ja narazie w takim razie wstrzymam sie z jakim kolwiek mlekiem ... 21 mamy wizyte wiec jakby co to zapytam .. a poki co bedziemy sie rozkoszowywac Sinlaciem ;-)
Podziel się: