reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kłodzko i okolice - jest tutaj ktoś z tych "pięknych" zakątków Polski?

reklama
No to fakt tez nieraz sie zastanawialam o jego rozne podejscie.jednych tak a innych inaczej.Przyznam,ze mialam ulgi platne;-) od poczatku placilam tyle samo a niedawno nawet ponad 100 bral podobno.

zQo - a czy mówiłaś mu o wszystkim? czy pytałaś o skierowanie na badania genetyczne? I on Ci odmówił skierowania? Bo znam takie co się wielce oburzają na lekarzy ale same się nie odezwą i nie powiedzą jaka jest sytuacja. Wkurza mnie to bardzo - bo jeżeli coś jest nie tak to najlepiej zwalić na lekarza. A niestety to tylko człowiek i ma prawo się mylić i popełniać błędy. Naszczeście jak komuś nie odpowiada to może zmienić lekarza. Mojej koleżance zmarło dziecko w 6 m-cu z jego winy. Ale w kolejnej ciąży znów chodził do niego.
Ja też miałam ciążę zagrożoną. A do tego w 20 tygodniu podejrzenie o zawał serca. Załatwił mi echo serca w ciągu 30 minut a na badania sie czeka ponad 30 dni. Przyjął mnie do Siebie na odział i opiekował się doskonale. Nic za to nie płaciłam. Kiedy zabierała mnie karetka i dzwoniłam do niego o 5 rano - odebrał telefon informował jakie leki na serce wolno mi wziąźc a jakie nie. Mam do niego zaufanie.
Teraz przyjmuję cześciej u Siebie niż w szpitalu. Ma jako jedyny w rejonie USG 4D.

Każdy ma swoje widzi mi się - mojej kolezace nie odpowiadał bo uważała, że gdy do niego przychodzi to on jej nie poznaje i mało rozmawia. A sama się wogóle nie odzywała. Ma setki pacjętek i wcale mnie nie dziwi, że gadać mu się nie chce.

Acha i to ,że podjeżdżają do niego niezłe bryki to wcale nie wskazuje w jakiej sprawie. Wiem po sobie...

Ja go póki co będę chwalić ...

80 zł kosztuje wizyta z USG 4D - tak było w maju przynajmniej :) Ja w ciąży płaciłam też 70-80zł
Wszystkie zabiegi typu - usuwanie nadżerki, badania - zawsze robił mi na NFZ - ostatnio nawet ten zabieg co miałam o którym pisałam kilka postów wyżej też robił mi na NFZ. A normalnie kosztuje to pare set złoty bo jakiś nowy środek do usuwania.

I ja go chwale a jak ktos narzeka to mowie,ze nikomu sie nie dogodzi.A i co do poznawania nie ma z tym problemu,zawsze mnie milo wita.
Duzo dziewczyn chwali niebodka a kolezanka sie prawie przekreciala przez niego przy nadrzerce.

Ja teraz bede w Pl to musze go odwiedzic bo kontrol sie zbliza:-)To jak juz u siebie przyjmuje to bede miala blisko heheh.I slyszalam juz o tym nowym USG :yes: fajowa sprawa jak sie jest w ciazy super widac wszystko.

Powiedzialam mu o wszystkim na pierwszej wizycie on jednym uchem wpuscil drugim wypuscil
i uwazam ze taka dyskusja jest z bedna bo jak wiadomo ma zwoleniczki i przeciwniczki dodam ze ja mam 3 dzieci i wiem jak sie ciaze prowadzi dlatego zmienilam lekarza i niestety nikt mnie nie przekona ze to super lekarz itp
on jako ginekolog powinien wiedziec jak ciaze prowadzic i to nie wybiorczo ze jednej pacjentce tak a innej inaczej...a co do tego ze ma sprzet to nie watpie stac go wkoncu za cos zostal skazany a zarabial dobrze...wiadomo
uwazam temat za zamkniety bo jak widac w ciazy jestem i nie bede sie niepotrzebnie denerwowac....

vici - masz rację nikomu się nie dogodzi ale to normalne - każdy człowiek jest inni.
Ja pewnie na miejscu zQo też byłabym zła - tyle tylko, że ja jestem pyskata i zaraz bym mu powiedziała co o nim myślę. Jak tylko wychodzi po mnie to gadam bez końca, zawsze pyta o córcię, męża - adres domowy zna na pamięć. Dlatego cenię go za to.

Ok temat zamykamy:yes: nie bedziemy cie narazac i nie denerwuj sie.Ciesz sie tym co was jeszcze czeka :-)
A co do lekarzy ogolnie to dodam tylko,ze kumpela ma zdrwoiutkiego miesiecznego synka tylko dzieki Pasternakowej do ktorej mam awersje.A u Sliwki niby bylo oki-prawie po tym poronila bidula.Wiec nie ma reguly i to konec moich wywodow na ten temat ......
Narazie u nas nie pada ale ciemno jest :szok: zaraz bede zmykac po malego ale jeszcze chwilke mam :-)

reklama
zQo - no bez przesady - po to jest forum aby rozmawiać i wyrażać swoje opinię :/ To co mamy nie rozmawiać bo Ciebie to denerwuję?

Do góry