reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy zrobić test ciążowy?

u mnie to tak naprawde nie wiedzialam kiedy sie miesiaczki spodziewac bo mialam bardzo nieregularne, tylko jak stosowalam antykoncepcje to byly co 28 dni a tak to nawet po 2 miesiacach, ale test zrobilam tak jak powinna byc z antykoncepcja bo byl to pierwszy cykl po jej odstawieniu i wyszla slaba kreska to kupilam digital test i wyszlo ze miedzy 1 a 2 tyg. jestem...pozniej jak szlam na pierwsze usg w 12 tyg. niby(bo tak mialo wyjsc z okresu ale z testu troche inaczej, ok.10 tyg.)to sie okazalo ze to dopiero 9tyg.i 3 dni.
no ale juz wykrylo mi 1 tydzien ciazy i tak i z tego normalnego testu i digital a myslalam ze tak szybko sie nie da wykryc..a jednak :)
jestesaniolkiem ja chcialam przyspieszyc porod juz w 9 miesiacu bo bylo naprawde ciezko i chcialam juz urodzic ale nic to nie dalo...Kevinek urodzil sie 5 dni po terminie ale teraz sie ciesze bo juz w nowym roku 2.01 a nie tak jak byl termin 28.12 :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
jestesaniolkiem ja chcialam przyspieszyc porod juz w 9 miesiacu bo bylo naprawde ciezko i chcialam juz urodzic ale nic to nie dalo...Kevinek urodzil sie 5 dni po terminie ale teraz sie ciesze bo juz w nowym roku 2.01 a nie tak jak byl termin 28.12 :)
hahaha to rzeczywiscie lepiej ze przesiedzial, ja jestem z konca listopada i to takie niezbyt mile i fajne byc "ostatnia"....
a to Kevinek mial wyczucie ;), inteligentne dziecko ;)...

no ja dmucham na zimne, mialam juz skurcze, ktore teraz ustaly i w koncu dostalismy pozwolenie na przytulanie :p.... wiec staramy sie byc naprawde ostrozni i wogole, ale nie powiem, po 37tc bedzie jazda na calego, a jak... :p:p:p....

Witam Was serdecznie.Zaczne od początku staram sie z mezem o dzidzusia,mamy po 26 lat.ja juz mam 3 letnia coreczke z pierwszego malzenistwa,zazwyczaj miesiaczki malam regularne i trwaja ok 5 dnia, moj cykl byl 32 dniowy,ale w pazidzierniku miesiaczka opuzinila sie o 10 dni.z mezem zaczelismy sie starac o malenstwo dzien po zakonczonej miesiaczce i wspolzylismy przez caly miesiac.dni plodne wychodzily mi z obliczen na kalkulatorach na stronach internetowych od 8 do 15 listopada.tydzien temu dostalam takzwana siare w piersiach,sa bardzo czule na dotyk,boli mnie lewy jajnik i czuje lekkie klucia w dole brzuszka,mam zawroty glowy,czy moze byc to zwiazane z zaplodnieniem? dzisiaj robilam test i wyszedl negatywny.czy mam szanse jeszcze ze jestem w ciazy i kiedy moge zrobic kolejny test aby byl wiarygodny??

hej dziewczyny!
pisze do Was z prosba o rady co sie moze u mnie dziac? W zeszly poniedzialek mialam stosunek po ktorym pare min po poczulam cos. Nie wiem jak to opisac. Czulam sie ciut dziwnie, chyba troche slabo. Ok 3-4h pozniej zrobilam test ciazowy-wyszedl dodatni! (wprawdzie ta druga kreska byla jasniejsza). Wierzyc mi sie nie chcialo, wiec wieczorem powtorzylam test-rowniez dodatni! Nastepnego dnia tez zrobilam-dodatni!. W srode nie zrobilam zadnego, tylko dopiero w czwartek-dodatni! Dodam ze za kazdym razem uzywalam testow innej firmy. Ogolnie przez wtorek, sroda i czwartek na prawde bolal mnie brzuch. W piatek prawie nie bolal a w sobote nie bolal chyba wcale.

Postanowilam z kolejnymi testami poczekac do weekendu. Dzis rano zrobilam-wynik ujemny!! Uzylam testu firmy ktorej uzylam za 3cim albo 4tym razem (i wtedy dal wynik pozytywny). Nie rozumiem co sie dzieje-czy moglam poronic?? Do spodziewanej miesiaczki mam w sumie jeszcze tydzien, wiem ze powinnam poczekac, ale strasznie sie martwie! Czy to mozliwe by 4 rozne testy daly wynik pozytywny a pozniej nastepny ujemny?

dodam ze 3ci dzien mam chyba infekcje grzybicza (swedzi :( ), nie wiem skad-bo wczesniej bylo ok. czy to moze miec wplyw na wynik? albo na plod?

Test ciążowy jakiej firmy by nie był i jak nie byłby czuły nie wykarze ciąży po 4h. Jeśli jesteś w ciąży to znaczy, że już jakiś czas przed tym stosunkeim, o którym piszesz byłaś. Do zapłodnienia nie dochodzi w kilka minut a do wytwarzania hormonu, który wykrywają testy ciążowe tym bardziej nie. Wybierz się do lekarza i wszystko się wyjaśni.

tylko ze to niemozliwe bym byla wczesniej w ciazy.. maz plywa i teraz wrocil po 4ech mcach.. wiec nie ma mozliwosci bym przez ost 4mce mogla jakos zajsc.. dopiero jak juz-to wlasnie teraz..

no to nie wiem, ale sama możesz przeczytać ulotkę dołączoną do testu, w której zapewne będzie napisane jak wczesną ciążę jest w stanie wykryć test - zwykle napisane jest, że minium 10 dni po zapłodnieniu - przecież plemniki "płyną" kilka godzin do komórki jajowej - nie jest ekspertem ani tym bardziej lekarzem...no ale tak mi się wydaje....Moim zdaniem nie ma co już robić testu za testem bo jak widać wychodzą różniej, a najlepiej umówić się do gina i zrobić usg. Życzę Ci by było po Twojej myśli.

masz racje. tak tez zrobie-jutro z rana zadzwonie do ginekologa i sie umowie. albo moze powinnam jednak poczekac do spodziewanej miesiaczki? (powinnam miec w przyszla niedz lub poniedz).

reklama
Do góry