reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy zrobić test ciążowy?

Powodzenia! Ja miałam plamienia implantacyjne 15-19.10 a 20.10 (9 dpo) jeszcze test negatywny. 19.10 miałam zagnieżdżenie, z tego co mówi położna (śluz z nitką krwi). Test wyszedł mi 3 doby po zagnieżdżeniu czyli dopiero 12 dpo :)
W takim razie gratulację Kochana! Ja jak na razie odczuwam tylko od dnia owulacji przez 7 dni ból podbrzusza jak na @ + bóle jajników, takie kłucia. Od 2 dni bóle miesiączkowe przerodziły się w lekkie kłucia w podbrzuszu i dalej w jajnikach + dziś lekki ból piersi. Ja niestety jestem po pozamacicznej, przeszłam w lutym tego roku i trochę mam stresa że się sytuacja powtórzy. Wtedy pamiętam, że zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki i była bardzo słaba druga kreska, beta chyba 40 jak dobrze pamiętam, ale miała zły przyrost :/

reklama
W takim razie gratulację Kochana! Ja jak na razie odczuwam tylko od dnia owulacji przez 7 dni ból podbrzusza jak na @ + bóle jajników, takie kłucia. Od 2 dni bóle miesiączkowe przerodziły się w lekkie kłucia w podbrzuszu i dalej w jajnikach + dziś lekki ból piersi. Ja niestety jestem po pozamacicznej, przeszłam w lutym tego roku i trochę mam stresa że się sytuacja powtórzy. Wtedy pamiętam, że zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki i była bardzo słaba druga kreska, beta chyba 40 jak dobrze pamiętam, ale miała zły przyrost :/
Dziękuję! Te bóle to może być wszystko i nic 🤷🏼‍♀️ Ja takie bóle i kłucia miałam, a nie byłam w ciąży. W udanym cyklu to co było inne to zawroty głowy i pieczenie brodawek w dniu zagnieżdżenia i potem objawy infekcji pochwy, które samoistnie ustąpiły (bez zapachu, tylko dużo upławów). To już mi dało do myślenia, bo taki sam objaw miałam z synem :) Będzie dobrze :) Powtórz test za 2 dni. Biel w 10 dpo niczego nie przekreśla :)

Dziękuję! Te bóle to może być wszystko i nic 🤷🏼‍♀️ Ja takie bóle i kłucia miałam, a nie byłam w ciąży. W udanym cyklu to co było inne to zawroty głowy i pieczenie brodawek w dniu zagnieżdżenia i potem objawy infekcji pochwy, które samoistnie ustąpiły (bez zapachu, tylko dużo upławów). To już mi dało do myślenia, bo taki sam objaw miałam z synem :) Będzie dobrze :) Powtórz test za 2 dni. Biel w 10 dpo niczego nie przekreśla :)
Tak też zrobię, dziękuję :)

Do góry