reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Te zaparcia to musi być okropne.  :(

Może się powtarzam ale spróbuj nie jeść zbyt ciężkich i smażonych potraw jak też serów szczególnie żółtych.

Za to 2-3 jabłka dziennie, śliwki  świerze około 1/4 kg, nektarynkę, pomidory ze 2 szt, ogórki kiszone, ja jem jeszcze sałatę - spoko 1/4 główki wciągnę ;D ;D zaparć wogóle nie mam wręcz rano budzi mnie potrzeba i lecę do WC 1 minuta i po zawodach. Nie pij też soków gotowych z kartonu - lepiej rób sobie sama lub kupuj te jednodniowe - no i jeszcze woda niegazowana. ja jem też orzechy prawie codziennie wieczorkiem zamiast kolacji ;D jakąś fazę mam teraz na nie ;D
No nie wiem - ja odżywiając się w ten sposób nie mam zaparć puki co odpukać WOGÓLE- ale tobie niewiem czy pomoże jednak warto spróbować. ;D

reklama
po dwoch dniach spokoju w brzuniu male znowu dostalo jakiegos turbo doladowania i dziasiaj daje mi w kosc ;-) bylam rano u dentystki i ja jak zwykle wyluzowana bo dentystow sie nie boje...a male jak mi skakalo w brzuszku....moze wiertla sie balo ;-) jeszcze z 6 wiizyt mnie czeka remontuje szczeke na maxa ;-)....bez znieczulenia...chyba jakas jestem nie noermalna ale nic mnie nie boli noi sie nie boje....
a rano kochane mialam takie helikoptery ze myslalam ze nie zlapie rownowagi...pierwszy raz w ciazy mi sie przydazylo....do tej pory jka sie zapatrze gdzies to musze uwazac by nie wrocily.....
jeszcze jedno bezczelnie wykorzystalam fakt ze jestem w ciazy, bylam oddac mocz do badania i w labolatorium byla taka kolejka ....wypielam na maxa brzuch i milym glosem spytalam starszej pani (bedacej pierwsza w kolejce) czy moge zostawic tylko to...? nie mogla mi odmowic przeciez :-) kurcze boje sie tylko jakie wyniki beda bo zauwazylam ze cos takiego bialego troche mi plywalo w nim.... albo nablonki albo pewnie sluz aczkowliek stawiala bym na to pierwsze....
kurcze zaluje ze na medycyne nie poszlam .... a w sumie juz wysylalam pepiery ;-)
buziaki

Myfa ja odpukać zabki mam mocne chyba mam 3 plomby w całej buźce ale tak jak ty nie biore znieczulenia, kiedys poszłam
do hipermega kliniki dentystycznej i mowią mi że oni bez znieczulenia nie robią no to dałam sie przekonac ale pierwszy i ostatni raz
głowa mnie potem cały dzien po tym paskudztwie bolała makabra!! Ostatni raz byłam u dentysty w lipcu na dopełnieniu plomby
bo sie ciutke wypłukała i po bólu!!

Karolla, zazdroszcze takich mocnych zabkow... ja mam po mojej mamie dosc slabe.... Niestety ;-( Ciagle cos i cos... i do tego jestem panikara dentystyczna ;-)

Mój maluszek jak chodzę to chyba śpi- pewnie go wten sposub ululam, ale jak sie położe to chyba sie budzi bo zwykle kopie.

Tak podoba się naszym maluchom brzuszkowe lulanie że potem lepiej mieć wózek nie sztywny tylko na sprężynkach i zamiast lóżeczka kolyskę

Hmm kołyska fajna rzecz tylko niestety mało praktyczna dzidzia szybko rośnie a w kołysce
potem niebezpiecznie wydaje mi sie że naszym bobasom za kołyskę bedą robiły mamusi rączki
najlepsza i najbezpieczniejsza kołyska!! ;D

reklama
Karolla zazdroszcze Ci zebolkow ja mam tez po mamie jak Kira25 bieluskie jak snieg ale to jest najslabsze szkliwo :-( a co do znieczulenia to mi to obojetne nigdy nic mnie nie bolalo po znieczuleniu....jedyny minus to dyskonfort jaki czuje po nim opuchlizna taka ble odretwienie....
odebralam wyniki i nie mam czerwonych kwrwinek juz w moczu ale jestem happy...za to po antybiotyku lekarz nie dal mi od razu nic na uzupelnienie flory i to wyszlo ech...od razu laborantka spytala sie czy antybiotyk bralam bo wyszlo.....
poza tym ok
ps.Kira25 jesli to Twoja buzka na tym zdjeciu malym....to ja nie rozumiem czemu odcinasz glowe ze zdjec...jestes sliczna kobieta...
pozdrowionka

Do góry