reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy poszłyście?

Kajakoo

Zaciekawiona BB
Trochę głupie pytanie 😅 Ale po jakim czasie po urodzeniu zostawiłyście dziecko np partnerowi i poszłyście np na paznokcie , do fryzjera itp ?

reklama
Ja chodze z dzieckiem od urodzenia! Zawijam w chuste I robimy paznokcie :) poki co udalo sie juz kilka razy, a ma ponad 3 miesiace.

Ogolnie zostawiam z mezem jak trzeba, max byli sami okolo 4.5h, mleko sciagnelam na zapas, a oni naprawde dobrze sie bawili :)

Trochę głupie pytanie 😅 Ale po jakim czasie po urodzeniu zostawiłyście dziecko np partnerowi i poszłyście np na paznokcie , do fryzjera itp ?
Na paznokciach jeszcze nie byłam (tzn. nigdy w życiu, więc to już chyba szybko nie nastąpi :p), a u fryzjera byłam ok. 2 tygodnie temu (dziecko skończyło wtedy 6 miesięcy ;-))
Ale tak w ogóle partner zostaje bez problemu sam z dzieckiem od początku, np. gdy mam wizytę lekarską. Za pierwszym razem syn miał 8 dni.

Paznokcie robię sobie sama a u fryzjera byłam jakieś 3 miesiące po porodzie. Ale jeśli chodzi o to, kiedy zostawiłam komuś dziecko i wyszłam sama z domu to w drugim tygodniu po porodzie mąż został z dzieckiem pierwszy raz na 2-3 godziny. Ja nie mam problemu z zostawieniem dziecka z mężem w razie potrzeby ☺️ z kimś innym pewnie miałabym obawy.

Od czwartego tygodnia mąż zostawał sam z dziećmi, na paznokcie wróciłam tak na stałe gdzieś jak synek miał z 4 miesiące może, dokładnie nie pamiętam🙃

Ja jakos po pierwszym miesiącu zostawiłam bliźniaczki z mężem i poszłam do fryzjera. Co jakis czas gdzies wychodzę na kilka godzin, a mąż sobie jakos radzi z całą 3 ( mamy jeszcze 2 latke)

reklama
Co prawda nie na paznokcie ale na dłuższe zakupy... Z synkiem wyszliśmy ze szpitala w poniedziałek, we wtorek bylam ponad godzinke na zakupach. 1,5roku później, z córeczką wyszłam ze szpitala w piatek, w sobote bylam 2 godzinki na zakupach 🙈 tatuś wtedy został z dwójką (2 under 2 🤣).

Do góry