reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
reklama
Głuszek modyfikowane i to mało, wyszło ze ma alergie na nabiał, ale chyba nie aż tak bardzo bo po modyfikowanym jest raczej ok (tzn tylko kaszki je na mleku, samego mleka nie tyka, ewentualnie bułe w mleku) a po jakimkolwiek serku/jogurcie itp sra dalej niz widzi (sory za wyrażenie :)), krowiego nawet nie próbował- na szczęście dla niego

ups to niefajnie. A późno mu ta alergia wyszła.!!! Strasznie późno!!! A wysypki ma jakieś - czy tylko sranie? Moze to nie skaza?

Głuszek, my też nie dajmy Vigantolu w lato, bo tak nam zalecił kiedyś ortopeda.

Ostatnio jak dajemy Hani Cebion Mutli to oczywiście Ignaśkowi też musimy - no i trochę tej d3 dostaje chcąc nie chcąc

Głuszek - nie wiem sama do końca co to jest - czy to tzw nietolerancja może? napisałam więcej na wątku "alergie" - wcześniej były też objawy ale nie zidentyfikowane, być może dlatego że jadł nabiał w małych ilościach i cały czas był na lekach antyalergicznych - nie wiem
wysypki nie ma, była trochę naokoło ust - tez nie wiem do końca czy od tego...ale to samo ma mój mąż, jego matka i jego brat - po zjedzeniu nabiału ich czyści - więc nie ma się tu niestety chyba dłużej nad czym zastanawiać
A do alergologa dziecięcego idzie się ze skierowaniem? w sumie mozesz mi na watku alergie napisać - bede wdzieczna bo tu juz nie na temat :)

Wiesz co, mnie samą to dziwi ale nie- ale on od mniej więcej 5-6 miesiąca jadł z piersi tylko w ramach posiłku - nie usypiałam go cyckiem, nie uspokajałam, tylko co 3 godiznki dawałam (potem rzadziej, jak wprowadziłam inne pokarmy)

Więc jakoś to wygasło naturalnie -po porodzie dałąm mu cycka ze 3 razy może, ale chociaż jadł to nie dopominał się jakoś szczególnie - jak jest zmęczony to po prostu pcha mi się na kolana jak mam Hanię ale podejrzewam że chodzi po prostu o to żę się chce przytulić, a nie o cycka. Tyle.

Aga

ja to się boje tego karmienia cyckiem - jakoś nie mam z miłych wspomnień z karmienia- dopiero ulgę mi przyniosła butla -ale ciebie jeszcze nie było z nami wiec nie znasz tej historii. ;-) Nie wiem jak to będzie z drugiem bejbikiem:zawstydzona/y:

Z Igim było super - co prawda na opiczątku ciężko bo wisiał na cycu ale potem już OK- a Hania jest trochę mniej delikatna :)

Ale mimo to nie jest źle

Aga

reklama
a nie, ja nie o "technicznych" aspektach tylko o problemach ze skazą. I przez to jakos mi się to źle kojarzy. Ponadto jakoś mnie to wukrzało trochę że ona tylko na lezaco cycka chciała. A dużo by gadać....to nie wątek na to ;-);-)

Do góry