reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
reklama
ja tez sie zrajerowalam i kupilam paste z nakladka, bom myslala, ze inaczej nie sprzedaja:crazy:a jednak sprzedaja i jest taniej. no, trudno...

gdzies wczoraj czytalam - chyba na DENTOnet.pl - Stomatologiczny Serwis Internetowy albo w darmowym poradniku, ktory wzielam z przychodni - ze mala ilosc fluoru nie tylko nie szkodzi ale i pomaga chronic zeby maluchow! a wiec co szkola to szkola...

abryz dzieki za info:tak: w imieniu kolezanki takze, bo postanowila, ze jesli trzeba bedzie, wezmie pozyczke na ozonoterapie. swoja droga, ciekawe, ile to kosztuje... bylam dzis w jednej poradni dent, ale pani doktor zupelnie nie wiedziala, o czym mowie :dull: to chyba "bardzo nowosc"...

ja tez mamcolgate nenedentem myłam do roku, ewa ma lapis na przedniej jedynce/dwójce,znaczy pomiędzy,ale to ciemnieje tylko w miejscu w którym jest próchnica,więc nie ma całych czarnych zębów:)o ozonoterapii czytałam,pytałam,nie poleciła dentystka,więc leczę tradycyjnie:)
ferula to Ty z poznania jesteś???????????????????????????????????????

Mój maluch jeszcze nie ma zębów a zaczął 13m-c,czy któraś z was miała podobny problem? Lekarka mówi że do 15/16 m-ca nie mam się martwić-łatwo mówić.Może powinnam iść do jakiegoś specjalisty?

Laski - Marysia ma 5-tego ząbka i 6 juz tuz tuż. Takze już nie jesteśmy 4 -zebowcem. CZyktos ma mniej zebów- przepraszam ale nie chce mi się czytać postów, bo mnie dłuuuugo na ogólenym nie było.

BIEDRONKA tak ogólnie to pochodzę z Poznania, do dnia slubu mieszkałam w Poznaniu, a od 5 lat pod Poznaniem, ale to rzut beretem, bo ja teraz sobie na wsi koło Kostrzyna siedzę.Nazwę napiszę, ale to bedzie kupa smiechu-nawet ja do teraz hihram się, jak mówię komuś gdzie mieszkam:-)Siekierki Wielkie-dobre co?(a to jest 7km od Swarzędza, a jakies 16 do Poznania)

o kurde Ferula tom ja nie wiedziała kompletnie:)))a już myślałam,żem jedna jedyna z Poznania,no jeszcze czarownica też gdzieś obok kieszka i anita jest z Poznania,ale zniknęła daaaaaaaaaaaawno temu:(

reklama
co do fluoru to ja wyczytałam ze po ukonczeniu roczku dzieciom podaje sie juz po kilka kropel fluaru my mamy przepisany ZYMAFLUOR

aga-j75 u nas z ego co sie orjetuje to wszystkie majowe maja zabki ale wydaje mi sie ze jak lekarz mówił ze macie czas do 15-18 m-ca bo ja tak słyszałam to nie martwcie sie wiem ze ciezko jak wszyscy maja zabki a wy nie ale nadrobicie ponoc im pózniej tym mocniejsze

a u nas po przeglądzie mała popraweczka bo jest czwórka i piataka na górze bez trójki a na dole czwórki wyszły nie pisze na bierzaco bo mała nie lubi zaglądania do buzi wiec ciezko a zabkuje raczej bezproblemowo bez masci i leków...

Do góry