reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
U nas wyszedl 9 zab i to jakas chyba piatka trudno stwierdzic ale to dziwne ze gdzies tam z tylu wylaza i chyba ida nastepne tylne zeby. Mlody jest troche rozdrazniony):::

reklama
U nas jak juz pisałam w chorobach w natarciu górne czwórki ! Ale to z takim efektem że Kacper całe dziąsła w tym miejscu ma napuchnięte i sino-krwiste ! jak to w środę zobaczyłam to myślałam że umrę ( przy wcześniejszych zębach tego nie miał)
Lekarka mi wytłumaczyła że czasami zęby jak wychodzą to napotkają na swojej drodze naczyńko które pęka i taki otot efekt daje :szok:. Ciekawe ile to potrwa i jak długo te zęby wychodzić będą ?

Anii każda czwórka od momentu jak dziąsło napuchło do wyjścia zęba trwało od miesiąca do półtora. Istna masakra bo nie szły wszystkie naraz tylko "schodowo", więc łącznie wychodzenie czwórek zajeło 3,5 miesiąca. Teraz idą jej trójki i znów sajgon. Podobno kły jak idą to dziecko najbardziej cierpii, więc jak to się sprawdzi w przypadku Anii to ja wysiadam. Ileż to moje dziecię będzie mi płakać przez sen z bólu, aż żal serce ściska. :-(
anzk może Kacperkowi szybciej będą się przebijać czwórki niż mojej Anii.

No wiem to zależy indywidualnie od organizmu ! Ale nie mniej jednak dzięki Agnes za odpowiedź. I mam nadzieję że Ani szybciutko wyjda te ząbki i będzie po bólu !
Oj bedactwa, biedactwa !

A ja byłam dziś z Piotrkiem u dentystki. Babka zajrzała Kubłowi w ząbki i stwierdziła, że warto zalapisować górne dwójki. Powiedziała, że jeśli się odbarwią, to oznacza próchnicę, a jeśli nie - to jakieś wczesne niedobory. Tak więc Kubeł jest już po swoim pierwszym zabiegu stomatologicznym. Był bardzo dzielny :-)

A u nas tak dziwnie. Najpierw było normalnie. Dolne 1 wyszły prawie równocześnie, potem górne 1 też prawie równocześnie, potem górne 2 i potem wyszła jedna dolna 2, a drugiej nie ma do teraz! A tamta to już dawno wyszła. Za to teraz wychodzą górne chyba 4 (chyba bo ich nie widziałam, bo moja córeczka absolutnie nie da sobie zajrzeć w paszczę, ale wyczuła) Jedna czwórka już jest cała przebita i trochę orosła, a druga prawie już się cała przebiła.
Nie ma żadnych dolegliwości tylko więcej sie ślini.

U nas stan uzebienia wyglada nastepujaco:
Wszystkie jedynki,
gorne dwojki
gorne czworki (szly rzeczywiscie dlugo i bolesnie- wyszly przed dwojkami!!!)
golna czworka sie przebila druga czworka w natarciu wiec znow bolesne noce przed nasza corka. Kazda czworka jak sie wybijala to wielka brazowo- czerwona bania w buzi. smiesznie to wyglada ten brak dolnych dwojek i wszystkich trojek a czworki sa.

reklama
Trójki najczęściej idą po czwórkach, niby trójki potrzebują najwięcej czasu żeby się przebić a poza podobno maluszki najbardziej cierpią jak one wychodzą (przynajmniej u dzieci moich koleżanek tak było). Mojej Anii zaczynają się właśnie te trójki przebijać więc u nas jazda jak przy każdym ząbku który szedł. przyzwyczaiłam się już do tych nocek z marudzeniem małej, że jak jej wszystkie ząbki wyjdą i będzie spokojnie spać to pewnie ja się nie będę mogła przestawić na jej nieprzerwalny nocny sen.:-D

Do góry