reklama
trininlov
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
U nas w natarciu dolne czwórki
U nas jak juz pisałam w chorobach w natarciu górne czwórki ! Ale to z takim efektem że Kacper całe dziąsła w tym miejscu ma napuchnięte i sino-krwiste ! jak to w środę zobaczyłam to myślałam że umrę ( przy wcześniejszych zębach tego nie miał)
Lekarka mi wytłumaczyła że czasami zęby jak wychodzą to napotkają na swojej drodze naczyńko które pęka i taki otot efekt daje . Ciekawe ile to potrwa i jak długo te zęby wychodzić będą ?
Lekarka mi wytłumaczyła że czasami zęby jak wychodzą to napotkają na swojej drodze naczyńko które pęka i taki otot efekt daje . Ciekawe ile to potrwa i jak długo te zęby wychodzić będą ?
Agnes78
MAJOWA MAMA '06
Anii każda czwórka od momentu jak dziąsło napuchło do wyjścia zęba trwało od miesiąca do półtora. Istna masakra bo nie szły wszystkie naraz tylko "schodowo", więc łącznie wychodzenie czwórek zajeło 3,5 miesiąca. Teraz idą jej trójki i znów sajgon. Podobno kły jak idą to dziecko najbardziej cierpii, więc jak to się sprawdzi w przypadku Anii to ja wysiadam. Ileż to moje dziecię będzie mi płakać przez sen z bólu, aż żal serce ściska. :-(
anzk może Kacperkowi szybciej będą się przebijać czwórki niż mojej Anii.
anzk może Kacperkowi szybciej będą się przebijać czwórki niż mojej Anii.
abryz
MAJOWA MAMA'06
A ja byłam dziś z Piotrkiem u dentystki. Babka zajrzała Kubłowi w ząbki i stwierdziła, że warto zalapisować górne dwójki. Powiedziała, że jeśli się odbarwią, to oznacza próchnicę, a jeśli nie - to jakieś wczesne niedobory. Tak więc Kubeł jest już po swoim pierwszym zabiegu stomatologicznym. Był bardzo dzielny :-)
Mandarynka
Maj 2006, Kwiecień 2009
A u nas tak dziwnie. Najpierw było normalnie. Dolne 1 wyszły prawie równocześnie, potem górne 1 też prawie równocześnie, potem górne 2 i potem wyszła jedna dolna 2, a drugiej nie ma do teraz! A tamta to już dawno wyszła. Za to teraz wychodzą górne chyba 4 (chyba bo ich nie widziałam, bo moja córeczka absolutnie nie da sobie zajrzeć w paszczę, ale wyczuła) Jedna czwórka już jest cała przebita i trochę orosła, a druga prawie już się cała przebiła.
Nie ma żadnych dolegliwości tylko więcej sie ślini.
Nie ma żadnych dolegliwości tylko więcej sie ślini.
basiek3
MAJOWA MAMA 06' majowe mamy'08
U nas stan uzebienia wyglada nastepujaco:
Wszystkie jedynki,
gorne dwojki
gorne czworki (szly rzeczywiscie dlugo i bolesnie- wyszly przed dwojkami!!!)
golna czworka sie przebila druga czworka w natarciu wiec znow bolesne noce przed nasza corka. Kazda czworka jak sie wybijala to wielka brazowo- czerwona bania w buzi. smiesznie to wyglada ten brak dolnych dwojek i wszystkich trojek a czworki sa.
Wszystkie jedynki,
gorne dwojki
gorne czworki (szly rzeczywiscie dlugo i bolesnie- wyszly przed dwojkami!!!)
golna czworka sie przebila druga czworka w natarciu wiec znow bolesne noce przed nasza corka. Kazda czworka jak sie wybijala to wielka brazowo- czerwona bania w buzi. smiesznie to wyglada ten brak dolnych dwojek i wszystkich trojek a czworki sa.
reklama
Agnes78
MAJOWA MAMA '06
Trójki najczęściej idą po czwórkach, niby trójki potrzebują najwięcej czasu żeby się przebić a poza podobno maluszki najbardziej cierpią jak one wychodzą (przynajmniej u dzieci moich koleżanek tak było). Mojej Anii zaczynają się właśnie te trójki przebijać więc u nas jazda jak przy każdym ząbku który szedł. przyzwyczaiłam się już do tych nocek z marudzeniem małej, że jak jej wszystkie ząbki wyjdą i będzie spokojnie spać to pewnie ja się nie będę mogła przestawić na jej nieprzerwalny nocny sen.
Podziel się: