reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
reklama
my juz mamy 6 ząbków, dwie dolne jedynki, dwie górne i dwie górne dwójki. teraz też coś idzie ..

Gratulacje nowych zebulkow!
Alusi ciagle wyzynaja sie te czworki - dzis zajrzalam jej w dziaselka i sie przerazilam - zeszlo jej dziaslo z calej dolnej prawej czworki i az krewke tam miala w kilku miejscach :-( U gory juz sa calutkie czworki, a na dole prawie... Jak zaraz po nich zaczna wychodzic trojki to sie zalamie - to dziecko nie ma tygodnia wytchnienia miedzy zebami od czwartego miesiaca zycia...

A ty się Agnieszka dziwiłas ze tak źle śpi - mojej idą te górne jedynki i idzie się wściec. U nas tylko sa te dwa dolne kasowniki a są wyrośnięte juz w całosci - bardzo to komicznie wygląda bo ma raptem 2 zęby ale całe jej wystają - no normlanie taki kasownik :-) :-) :-)

U nas nie dość że mały był chory to w niedzielę zaczely mu wychodzić piątki ( szok tak wcześnie :confused: ) i ztego powodu bardzo cierpi boli go jak cholera cały czas popłakuje a nocki to już koszmar cały czas tylko by na mnie spał.
Dajemy mu Ibufen i paracetamol jak jest tak bardzo ciężko i go tak bardzo boli ! Oj jak żal tych maluchów ze tak muszą cierpieć.
A jak mu wyhodziły jednyki i dwójki to go tak nie bolało/
A co wy dajecie waszym dzieciom na ból.

Mati od 3 miesiąca życia ślinił się i marudził tak jak na ząbki a one wyszły mu w 7 miesiącu . Ma dolne 1 i cisza. Ciekawe kiedy reszta ma zamiar się pokazac:-)

reklama
Ja przy ząbkowaniu stosuję czopki Viburcol. One są takie uspokajające. Oprócz tego smarujemy żelem dziąsełka.

Do góry