reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
Angie! Wierze ze sie przejmuesz ja tez bym sie przejmowała. Współczuje i wiem ze tak jest czasami jednym wychodzą szybciej drugim wolniej. Trzymam kciuki zeby szybko coś wyszło i zebys juz była spokojniejsza. Bo o to ze napewno wyjdzie to sie nie ma co nawet zastanawiac WYJDA NAPEWNO!!!
A moje dziecko które ma 4 zeby tak na nich zgrzyta ze nie moge tego słuchac:szok:

reklama
Angie- a ja? dopiero 2 tygodnie temu Julce wyszedl pierwszy zabek i juz ma 3 :) a zaczely isc po tym jak posluchalam chyba Ciebie ze neurolog kazal podawac wiecej wigantolu - do tej pory podawalam jedna krople co dwa dni a teraz podaje 1 codziennie i po tygodniu po zwiekszeniu dawki zaczely jej isc zebale. Nie martw sie angie. Wszystko jest dobrze- nie jestes sama. Buziaki :-) :-) :-)

Angie w którejś gazecie był cały artykuł o zębach i pisało, że czym później wyrastają te ząbki tym lepiej, bo są lepiej zmineralizowane. Tak, że głowa do góry! Kiedyś się będziesz śmiać ze swoich obaw jak Twój synek będzie świecił pięknymi ząbkami, a my będziemy musiały latać po dentystach :-)
I@nka moje dziecko ma tylko 2 zęby i zgrzyta .... brrrrr

Mandarynka - co prawda nie czytałam akurat o zmineralizowaniu, ale czytałam że picie z butelki nie jest dobre dla zębów więc to jest kolejny powód żeby się nie martwić że późno zęby wychodzą.
Basiek - dokładnie, Ignacowi bardzo szybko (we wrześniu) wyrosły pierwsze dwa zęby a potem długa przerwa i w końcu zaczął się strasznie męczyć. Szedł mu ząb i szedł. Lekarka zaleciła więcej Vigantolu i wapń - najprawdopodobniej w lato miał witaminy D pod dostatkiem bo dużo byliśmy na dworze, a teraz już gorzej z tym, a myśmy jakoś koślawo dawali ten Vigantol... Teraz rosną mu jak burza - od stycznia już 3. Tak że powoli nadgania.
Nikomu nie radzę oczywiście zwiększania dawki Vigantolu na własną rękę :)

Poza tym to podobno dziedziczne i jak rodzice późno dostawali zęby to dizeci też. Mój mąż i jego rodzeństwo mieli pierwsze zęby w 9 miesiącu. Więc jeszcze nie jest tak źle Angie.

Agnieszka

Basiek ja zwiekszyłam D3 miesiac temu własnie jak neurolog mi kazał bo wczesniej tez dawałam 1 co drugi dzien bo tak kazała pediatra:dry: ale nic to nie zmieniło w sprawie zebow jak narazie. Dzieki dziewczyny za podniesienie na duchu:tak: Czekam dalej zobaczymy kiedy to Alek błysnie zebem...

Angie ja osobiście znam dziecko, któremu pierwszy ząbal wyszedł w wielku 13 miesięcy :))) I naprawde nie musisz się martwić ;-)

U nas 6 zęboli teraz wychodza na raz 1 górna i 2 dolna więc Julka bardzo niespokojna najgorsze sa noce MASAKRA!!!

reklama
Do góry