reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

taaa, ja też nie będę ryzykować, bo ściany u nas cienkie :) niby sąsiadka trochę głucha, ale ja też mam ostatnio niezłe "płucka" ;D

reklama
hmm... a ja chyba dziś poczułam pierwszego kopniaczka ... w pęcherz
to chyba było to??? :)

dzięki Osinka!
ale czy to na pewno TO?
nie powinien mnie raczej kopnąć w brzuch??? ;)

koga, może Twoje maleństwo upodobało sobie Twój pęcherz ;) zobaczysz, zacznie pukać do Ciebie z różnych stron :)
dzisiaj pierwszy raz poczułam mały kopniaczek po przyłożeniu dłoni do brzuszka :) wcześniej czułam, ale o wiele słabiej :)

ale fajnie :) ja dziś męczę swoją myszkę, cały czas do niej pukam, aż dostałam ochrzan od męża, że dziecko męczę, a chciałam jeszcze raz poczuć porządnego kopniaczka!!!! :p

BENITA też tak miałam że czułam wmiarę regularnie a kiedyś do 17 nic zero przerażona pojechałam na usg i okazało się że mały gnojek kopał mnie w strone jelit w głab brzusia i nic nie czułam a grzbiecik miał zwrócony do brzusia
ostatnio pytałam na 3d jak to z tymi ruchami no i babka powiedziała że owszem trzeba obserwować ale bez przesady

powiedziała że jak wydaje się nam ze ługo nie kopie to można dzidzię troszkę potrząsnąć i popukać i przyłożyc rękę czy reaguje jeżeli kopnie 3 lub kilka razy nawet słabo tzn że jest oki ale ma w nosie wariacje i chce spać mówiła że takie małe pchełki prawie cały czas śpią a ruchy są tylko nieraz bardzo nie wyraźne

nawet jak podobno jest 5-7 godz. przerwy to oki

jak mnie długo nie wali to go budzę wtedy eniwie kopnie kilka razy i dalej ma mnie w dupie :)

ja nie wiem.. nasze dzieci .zamiast korzystac ze moga nas raz w zyciu a dobrze skopac,to śpia ;)...leniwce małe... ;)potem juz sie taka okazja nienadarzy...bedzie bura...:)

reklama
Do góry