reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

reklama
polecam....wiekszosc rzeczy wiem z internetu ale połozna zaskoczyła mnie swoja wiedza:)...poza tym mówimy o wszystkim pod katem naszego szpitala....wiec wiem czego moge sie spodziewac:)... np.napewno nie ma u nas znieczulenia zewnatrzoponowego.....
generalnie kazde spotkanie trwa 1-1,5 godzin...wszystko jest szczególowo omawiane....poza tym przed kazdym spotkaniem cwiczymy 45 min...:) i mamy cwiczyc w domu...przyda sie to potem przy porodzie:)

Kasia...ja tez chodze sama bo moj mezus podobnie jak twój pracuje na zmiany...ale obiecał mi ze w piatek wybierze sie ze mna:)...poza tym mam obiecane ze bedzie ze mna w pierszym stadium porodu, wiec niech wie co ma robic i po co jest mi potrzebny:)

Azik dzieki za obliczenia:)
Sylwunia to i ja teraz zgupialam...no bo ja napewno jestem w 4 miesiacu i jesli mam na 14 marca a ty jestesw 5 miesiacu i masz na 14 marca tez to ja juz nie wiem dziwne co?? ??? ???

Azik i maggusia- pomylilo wam sie :)Wedlug waszego suwaczka macie juz skonczony 19 tydzien, czyli zaczelyscie 20-ty- dokladniej macie skonczone 19 tygodni i jeden dzien 20-tego tygodnia (od pierwszej miesiaczki). A z tego jak patrzylam na kalendarze ciazy to 20-ty tydzien to juz piaty miesiac.Tak naprawde 5-ty miesiac zaczyna sie od 18-tego tygodnia- same zobaczcie chociazby w Kalendarzu ciazy HIT tu na babyboom. (trzeba to sobie policzyc- podzielic miesiace na mniej wiecej rowna ilosc tygodni.) Ja dopiero co zaczelam 18-ty tydzien (pierwszy dzien 18-tego tygodnia), ale nawet jak patrze na daty- od 21 czerwca to za dwa dni skoncze 4 miesiace i zaczne 5-ty. (oczywiscie dopiero go zaczne- tu chyba lezy problem, wiele osob myli rozpoczecie tygodnia albo miesiaca z jego skonczeniem)

tak ANIAM ma racje,maggusia jeses w 5 miechu a nie 4............4 juz skonczylas na 100%
Ja jak bylam u gina i to byl 17tydz 3 dzien(jak pokazywal suwaczek)to lekarz powiedzial ze to juz 17 skonczony i jest 18

A na forum jest jak sie liczy miesiace ciazy chyba ze 4 sposoby

Rózne schematy rozliczania tygodni ciazy. ( zrobione przez Isis)

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.