reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

Moja lekarka zalecila mi liczenie czy dzidzius poruszyl sie 10 razy w przeciagu godziny. Ma sprobowac robic to codzinnie o tej samej porze, a jak dzidzius nie chce sie ruszac to wypic zimnej wody lub soku, cos zjesc, pochodzic troche.

reklama
Synuś chyba wyczuł, że się zdenerwowałam, bo zafundował mi właśnie serię solidnych kopniaczków na znak, że miewa się dobrze :)

U mnie jest róznie z tymi ruchami, ostatnio zauważyłam że Dzidzia zaczyna sie bardzo rozpychać wieczorami (kopniaków juz coraz mniej). I wtedy spokajnie mogę naliczyc 10 ruchów w ciagu godziny a nawet więcej

No widzisz, Pytia, mówiłam, że nie powinnać się martwić :-)
Ale do gina próbuj się dodzwonić, lepiej dmuchać na zimne :)

co do ruchów.....gin nakazał mi prowadzenie karty ruchów bobasa....3 razy dziennie ( rano,popołudniu i wieczorem ) po godzinie....powinam miec na godzine 3-5 i wiecej ruchów....na cały dzien naliczyc 15 ...gdyby było mniej zgłosic sie do szpitala....

Wiecie co, ja tam nie licze dokladnie. Zreszta moj gin tez nic o tym nie mowil. Tylko caly dzien jestem czujna czy sie dzidzia odzywa i tyle. Poza tym, u mnie trudno byloby o taka precyzje ze codziennie o tej samej porze. Moje dziecko ma to chyba po mnie ze nie znosi rutyny i codziennie wariuje w innych godzinach:)

Pytalam tez gina o ruchy ale powiedzial zeby sobie darowac,podobno dzidzia potrafi sie nie ruszyc nawet przez caly dzien. Oczywiscie ja bym spanikowala.

Nasz łobuziak dziś napędził mi stracha, bo na ktg w ogóle się nie ruszał. Dopiero, jak położyłam się na boku, to go ruszyło ;D

reklama
pytia moj na ktg siedzi cicho jak mysz pod miotla...........w ciagu 30min ani drgnal..............lekarz i polozna trzesli moim brzuszkiem coby go obudzic ale za dibla rady nie dalo.lekarz stwierdzil ze niezly spioszek.jak mnie odlaczyli to sie obudzil.cwaniaczek 8)

Do góry