reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

ja zwykle mam spięcia jak wykonam jakiś gwałtowny ruch gwałtowną zmianę pozycji lub jak mi się to ostatnio zdażą podczas zdenerwowania

nieraz też w nocy nie wiem czemu zdaje mi się ze wtedy brzusio powienien mieć pełen relaks

reklama
Agao, mnie też się w nocy zdarza. Podobno często macica spina się po ruchach dziecka, nawet, jeśli wtedy leżymy czy nawet śpimy.

agao pisze:
czuję dużo ruchów po lewej stronie daleko po boku prawie nad biodrem nie wiem czym on tam wywija ale też mam wrażenie jakby leżał czasem w poprzek i się przeciągał albo rozciągał nieraz to takie ukłucie, brzuch mi się sprzodu robi płaski apo bokach wystają mi górki ::)

Dokładnie, ja też miewam jakieś takie ruchy, ukłucia po bokach i się cały czas zastanawiam, co ono tam wsadza? ;D

osinka pisze:
odkąd siedze w domu i praktycznie mało co robię - brzuchol mi się nie spina, całe szczęście!
strasznie lubię przewalanki w brzuchu ;) uwielbiam te falowania itp. ::)

No to, falowania są super, tylko czy konieczne jest, że zawsze po takim sztormiku mam mega zgagę...?

No to, falowania są super, tylko czy konieczne jest, że zawsze po takim sztormiku mam mega zgagę...?

biedaczku! moja córunia oszczędza na razie mój zołądek, zgagę miałam chyba ze 2 razy (od pączka i od jogurtu) ;)

Ja przed ciążą w ogóle nie wiedziałam, co to jest zgaga, bo nigdy w życiu jej nie miałam. Teraz niestety już wiem :( A zdarza mi się coraz częściej, zwłaszcza wieczorem i w nocy.

dziewczynki podobno od 30 tyg. ciąży ustalają się fazy snu i czuwania u dzidzi i od tego czasu trzeba liczyć ruchy , czy wy to robicie?

ja nie liczę ruchów bo zykle jest ruchliwy bardzo ale schizy mnie dopadają jak ma mały słabszy dzień
ostatnio jakoś w nocy budzi się mało tylko jak idę siusiu i siadam bo chyba go gniotę to przypomina mi że jest - tylko ciężko mi sisuiać przy cąłkowitym wyproście ;D

rano już od 6 lub 5 szaleje

reklama
Kaśka, moja też zwykle o tej porze szaleje. Mojego mężusia trochę to przeraża, bo podobno po urodzeniu dziecko ma taki sam rytm dobowy, jak w łonie matki, a mężuś o 23.00 jest już półprzytomny :)

Do góry