reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

reklama
kasianka pisze:
No to pocieszyłyście mnie.. już sobie ubzdurałam że coś z tym mi nóżkami nie tak..
Kinga, ja wcale nie tęskinię za kopniakami w żebra :) nie czerpię przyjemności z bólu :) po prostu się niepokoję. w innych partiach brzucha nie narzekam na brak objawów ruchliwości,,,więc wszystko pewnie jest ok

Kasianka!
U mnie jest podobnie, tzn. najwięcej ruchów i bulgotania czuję w dole brzucha, tak gdzie mała ma rączki, nóżki wpycha mi pod zebra, jak za długo siedzę ;) bardzo często za to czuję chyba kolanka tuż pod pępkiem, bo tam jest takie twarde, malutnie coś ;)
moja mała lubi zwijać się i wystawiać po prawej stronie brzucha dupkę i plecki, nóżki wtedy podkurcza - akurat tak spała jak pojechałam na usg, więc dokładnie wiem :)
na szczęście maluch oszczędza moje żebra, nie kopie po nich (na razie) ufff więc jestesmy dwie :)

czuję dużo ruchów po lewej stronie daleko po boku prawie nad biodrem nie wiem czym on tam wywija ale też mam wrażenie jakby leżał czasem w poprzek i się przeciągał albo rozciągał nieraz to takie ukłucie, brzuch mi się sprzodu robi płaski apo bokach wystają mi górki ::)

agao pisze:
czuję dużo ruchów po lewej stronie daleko po boku prawie nad biodrem nie wiem czym on tam wywija ale też mam wrażenie jakby leżał czasem w poprzek i się przeciągał albo rozciągał nieraz to takie ukłucie, brzuch mi się sprzodu robi płaski apo bokach wystają mi górki  ::)

fajnie!!! :) uwielbiam te dziwne górki - nie umiem się powstrzymac by ich nie głaskac i nie drapać! :)wtedy jeszcze bardziej się wypychają ::)

agao pisze:
mnie najbardziej rozbawiają kolanka pod pępkiem są rewelacujne śmieszniutkie i takie dość ostre  ;D

mnie też ;D dzisiaj wzięłam łapę Krzyska i pokaząłam mu te kolanka, biedak przestraszył się, że coś zrobi małej! :) nie da sobie przetłumaczyc, że takie delikatne dotykanie jej nie boli! w/g niego można zrobic dziecku krzywde i już! krzywo na mnie patrzy, jak pukam do małej, dotykam leciutko - w/g niego MĘCZĘ JĄ ;)

mojemu z tym ze zamęczam bobka przeszło i sam non stop maca brzusio i lekko masuje albo palcem leciutko przyciska górki i bawi się z maluchem i ma z tego ubaw niesamowity

mój tylko kładzie rękę i czeka na oznaki ze środka :) nieraz zagada, lekko zapuka, tylko, że ja aga mogłąbym siedzieć cały dzień i gadać do brzucha i pukać ;) może trochę racji ma ;)

ja też w brzuch się gapię jak w telewizor i macam ale nie chcę przesadzać bo jak przeginam to trochę się spina
najbezpieczniej przyłożyc reke i czekać na łomot odśrodkowy

reklama
agao pisze:
ja też w  brzuch się gapię jak w telewizor i macam ale nie chcę przesadzać bo jak przeginam to trochę się spina
najbezpieczniej przyłożyc reke i czekać na łomot odśrodkowy

odkąd siedze w domu i praktycznie mało co robię - brzuchol mi się nie spina, całe szczęście!
strasznie lubię przewalanki w brzuchu ;) uwielbiam te falowania itp. ::)

Do góry