reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy następny dzidziuś???

Moj mężuś marzy o dwójce dzieciaczków ale powiedział, że wszystko zależeć będzie ode mnie, od mojego samopoczucia w ciąży i przede wszystkim od przebiegu porodu. Coś w tym jest... Ja też nie mam nic przciwko dwójce maluchów. Sama mam siostrę i wiem, że bez niej byłoby mi bardzo smutno :D

reklama
No to my już zakończylismy planowanie. No chyba, żeby jakas 6 w totka i nowe duuże lokum. No wtedy nawet za jakiś roczek bym się zdecydowała. Ale w normalnych warunkach to już koniec :(. Przerwa miedzy ciążmi była dokladnie 5 lat, a miedzy dziecmi 5 lat i 9 miesięcy :laugh:

Ja sobie nie wyobrażam "posiadania" jedynaka, wiec drugi dzidzius będzie napewno. Ale cięzko powiedzieć kiedy...
Z jednej strony, jak pomyślę ze będę miała takiego małego brzdąca, (a byc moze jeszcze tak ruchliwego jak w tej chwili w brzuchu) z którym trzeba bedzie na spacerek, na sanki, na plac zabaw, w piaskownice, oczy dookoła głowy i "motorek w tyłku", a ja z wielkim brzucham, ledwo przebierająca nogami... Odechciewa mi się. ;)
A z drugiej strony czy zdecyduje się na drugie dziecko jak to pierwsze będzie juz odchowane, odrobine samodzielne, a ja wróce do normalnego trybu życia... Poza tym prawie trzydziestka na karku, więc chyba nie bardzo jest na co czekać.
Ale zobaczymy, czas pokaze. Narazie trzeba jednego urodzić ;D

Ja jestem jedynaczka, dlatego bardzo bym chciala miec dwojke dzieciaczkow. Bycie jedynakiem ma swoje plusy oczywiscie, ale mimo wszystko marze o 2. Tymczasem dopoki nie powiekszy sie nam w jakis cudowny sposob mieszkanko, nie mamy raczej warunkow(1 pokoj). Zreszta i tak chcialabym odczekac jakies 2 latka, zeby nabrac sil, pochodic troche w normalnych ciuszkach i znalezc lepsza prace niz dotychczasowa(wieczorne dyzury i marna placa)

Sama nie wiem kiedy ale chciałabym miec conajmniej dwójke :)
Mysle jednak ,ze nie zdecyduje sie szybciej jak za kilka lat
choc moze zmienie zdanie po porodzie ;D ;D ;D

W Kwietniu mam 21 latek chce wrócić na studia od pażdziernika a mój mąż planuje Dziecko na 2007 buhahahahha ja na to:-) Oraził się bo powiedział bo U Niego w pracy wszystcy mają nastepne dziecko po roku po dwóch latach. a ja chce mieć góra za 5 lat bo niedość żę z tudnością wrociłam do Prawie formy i chce wyrwac się troszke z domu to Namawia mnie na Dzidzie hahahha a co ja Kura domowa:-) hahahha ;D ;D ;D ;D ;D

My rozmawialismy, fajnie bedzie mieć dwójkę ALE... nigdy więcej naturalnego porodu.Tylko pod tym warunkiem sie zgodzę :)

Jeżeli chodzi o czas to na pewno z 2 lata chyba, ze... ;)

reklama
Wczoraj rozmawiałam z moim lekarzem, nakazał pół roku przerwy - po cesarce, a potem możemy się rozmnażać ;) Tak serio to planujemy narazie dwójkę, zobaczymy czy pozwolą nam na to warunki finansowo - mieszkaniowe. I nie chciałabym żeby była między dziećmi duża różnica wieku. Optimum to poród w lutym 2008 ;D życie pokaże :)

Do góry