reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy następny dzidziuś???

Ja się coraz częściej zastanawiam kiedy drugi dzieciaczek. Jak się Jeremi urodził to twierdziłam, że jak on będzie miał z 5-6 lat. Ale teraz wydaje mi się, że szybciej się zdecydujemy :) Ciekawe co moi pracodawcy na to ?

reklama
Na początku to nie chciałam nawet słyszeć o jakimkolwiek drugim dziecku ::)
A teraz to już w każdej chwili mogę mieć, jak się samo zdarzy to będzie super.
A tak świadomie, to chciałabym mieć dopiero wtedy, kiedy Igunia wyrośnie z wózka. Problemem jest przecież wyjść jednej osobie z dwoma wózkami, a drugim istotnym problemem jest brak miejsca w mieszkaniu na dwa wózki. No i mojej mamie lżej by było bawić jedno dziecko, więc babcia będzie z Karolkiem ;D ;D ;D ;D ;D w domu a Iga w tym czasie w przedszkolu. Ciekawe jak to wyjdzie w praniu :laugh: :laugh:

A my wczoraj idąc spać ( ;) ) rozmawialiśmy o siostrzyczce dla Jasia to znaczy Piotrek mówił, że ma być z lutego, a ja że z maja i mi wyszło, że możemy zaczynać :D
Ale jednak dobrze, że szans na to nie ma :)

a my za drugie się zabierzemy jak wprowadzimy się do nowego mieszkanka :) to już ustalone ;) czyli na początku 2008 roku

hehhe, oj ja sobie na razie tego nie wyobrazam. Musze sie najpierw nacieszyc Marcelkiem, a potem, czyli za jakies 4-5 lat pomyslimy o rodzenstwie. No bo jak tu wytlumaczyc rocznemu dziecku, ze mama nie moze go wziac na raczki, pohustac, poturlac sie, bo jest w ciazy...pewnie wszystko mozna, ale jakos chce sobie i dziecku tego oszczedzic:)
Zaczynam dzialac za 4 lata:) no moze 3:)

Asia ja widziałam kilka mam z brzuszkami na plaży które jeszcze targały na rękach roczne, czasem dwuletnie dzieci :o :o :o ja nie weim czy tak można???

A ja wam mówię, że 6 letnia różnica to za dużo, więc za rok, dwa do roboty. A to co pisze Dynia o 2 wózkach to racja, no i to dźwiganie w ciąży.

reklama
W gazecie przeczytałam list od babki która ma 6 miesieczne dziecko ( jak my) i chce zajść w ciaże pytała co z karmieniem piersią
czy to nei zaszkodzi dziecku w brzuszku .. kurcze ja póki co z 2 lata się wstrzymam podobnie jak Magduska aż sie przeprowadzimy
do większego lokum ;D

Do góry