reklama
zebrra
Potrójna mama :)
Powiedziałabym nawet, że znacznie taniej Ja sama się mocno wkręciłam w temat
zebrra
Aniii, ja nic na razie nie kupuję, póki co się nakręcam, tym bardziej, ze do kupienia będę miała jedynie te pieluszki wielorazowe i kosmetyki do pielęgnacji, resztę mam...
tusenfryd18
Fanka BB :)
Ja kompletnie nie myśle narazie o zakupach.
Prawdopodobnie zrobimy tak ze okolo 6-7 miesiaca kupie pare ciuszkow ,buteleczki,smoczki jakis dorobne rzeczy.
Pochodze z meżem po sklepach i wybierzemy resztę czyli,lóżeczko,pościel,wózek ........ale nie kupimy ich tylko poczekamy do porodu i jak wszytsko okarze sie ok to maż te zakupu zrobie zaraz w pierwszy dzien po porodzie.
Tak zrobilismy z pierwszym dzieckiem.
Prawdopodobnie zrobimy tak ze okolo 6-7 miesiaca kupie pare ciuszkow ,buteleczki,smoczki jakis dorobne rzeczy.
Pochodze z meżem po sklepach i wybierzemy resztę czyli,lóżeczko,pościel,wózek ........ale nie kupimy ich tylko poczekamy do porodu i jak wszytsko okarze sie ok to maż te zakupu zrobie zaraz w pierwszy dzien po porodzie.
Tak zrobilismy z pierwszym dzieckiem.
jak wszytsko okarze sie ok to maż te zakupu zrobie zaraz w pierwszy dzien po porodzie.
Ja bym tak na ostatnią chwilę nie zostawiała. Chcę zobaczyć jak łóżeczko wygląda w pokoju, wyprać i uprasować pościel, kocyk, ubranka, wyparzyć smoczki, butelki i to, co się da. Mąż tego nie zrobi a po porodzie i tak mi i dziecku będzie bardziej potrzebny. Wolę, żeby był przy nas niż biegał po sklepach, montował mebelki i wszystko sam robił. Też chcę mieć z tego frajdę
a do sprawy zakupów pewnie inaczej podchodzą mamy, które już mają dzieci. Te, które spodziewają się pierwszego maluszka są chyba bardziej niecierpliwe
Popieram agabre - też wolę wszystko zorganizować przed. Chyba nie potrafiłabym w spokoju rodzić, gdyby wiedziała, że na mężu spoczywa cała odpowiedzialność zakupów, urządzania i przygotowywania wszystkiego. Dlatego zakupy na pewno będziemy robić wcześniej wspólnie.
zebrra
Ja tak samo, nie odebrałabym sobie tej przyjemności, tym bardziej, ze w pierwszej ciąży leżałam 6 mcy w szpitalu i nie kupiłam właściwie nic, dlatego potem, jak zaszłam w ciążę z Jasiem zakupy zaczęłam bardzo szybko...
Teraz też mnie wszystko kusi, ale tym razem postanowiłam się opanować, tym bardziej, że właściwie wszystko mam
Teraz też mnie wszystko kusi, ale tym razem postanowiłam się opanować, tym bardziej, że właściwie wszystko mam
reklama
Oj kusi kusi ale jeszcze 3 tygodnie po 12 zacznę kupować malutkie ciuszki i część wyprawki takiej drobnej (smoczki, buteleczki) wolę sobie wydatki rozłożyć w czasie niż wydać od razu dużo Po drugim trymestrze zamówię meble i pościel. Wózek i nosidełko obiecała siostra po swoim synku
Podziel się: