Coś Wam napiszę...mój synek chodził w chodziku...i rozwijał się prawidłowo, chodził na czworakach i nie było żadnych nieprawidłowości z tym związanych...a był w nim przeszczęśliwy...samodzielnie zaczął chodzić jak miał 9 m=cy, więc ja mam troszkę inne zdanie na ten temat
Misialina różnie jest, wiem to...Np moja siostra miała chodzik, może to nie do końca jego wina ale jest krzywa, do tego ma płaskostopie...odpychała siepalcami i zaczęła chodzić jak miała 15miesiecy, a tak to siedziała w chodziku...aż któregoś dnia pierdykneła z chodzikiem na podłogę, bo chciała sięgnąć zabawkę i się przechyliła z nim razem i się skończyło...
mgordon tez mam ten kocyk zamówiony...liczę, ze bedzie super...
traschka och ja tez uwielbiam ENDO, dużo rzeczy kupuje tam mojemu Filipowi, i większość z nich naprawdę dobrze się trzyma po wielu praniach, testach mojego synka...ceny tam są faktycznie jak z kosmosu, ale jak są wyprzedaże to naprawdę są i ceny są atrakcyjne, ale za to sklep oblegany
no i super okazja z tym laktatorem ci się trafiła!!!!
A ja dostałam wczoraj maila, ze łóżeczko jest w drodze do mnie
i sie załamałam zamiast się cieszyć...tyle wydaktów w tym miesiacu nieprzewidywanych, ze szok, łozeczko miało być za 2-3 tygodnie dopiero, wiec miałam mieć jeszcze swoja wypłatkę, a tu szok...dobrze, ze mama mnie poratowała i kaskę na kilka dni pożyczy...
No i kwestia materaca mnie dobiła troszkę...nie wiem dlaczego mnie tknęło, zeby poczytac troche o materacach, zeby poszperać i wyszukac najlepsze rozwiązanie dla naszego dziecka odnośnie materaca, bo jednak bedzie on na kilka lat (bo jeszcze tapczanik będzie obsługiwał)...Filip miał gryka pianka kokos i było chyba ok, choć na początku nie mogłam znieść smrodu kokosowej maty...ale ok....
teraz tez zamierzałam kupić takowy, ale po oczytaniu się, po doradach znajomych dochodzę do wniosku, ze chyba kupimy lateksowy...jest dużo opini tzw. reklamowych, ale jest też sporo wypowiedzi rodziców, lekarzy...
Z tego co się orientuję to macie w większości właśnie gryka pianka kokos, tak??
W sumie to kupuje i kupuje i końca nie widać, zostało mi jeszcze:
wszystko co dla mnie do szpitala i kosmetyki dla małej, oraz butelki (tu obliczyłam że u jednego sprzedającego wydam na to 260zł)
pościel (z wypełnieniem włącznie) oraz prześcieradła, bo uświadomiłam sobie, ze te co mam będą za małe - ok 230zł
materac ??? 100zł albo 260zł w zależności od wyboru
rany....i chyba ten otulaczek dokupię, a rożek wykorzystam ten co mam - bardzo podoba mi się ten
__ STERNTALER otulacz BECIK okrycie __NOWE wzory (1561125477) - Aukcje internetowe Allegro