reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

justynka - tak dobrze zrozumiałaś, w każdej z tych aptek są porozkładane koperty z katalogiem i kartą do rejestracji, jeśli ją otworzysz i wypełnisz dane mogą Ci tą kartę aktywować na miejscu, w katalogu są naprawdę fajne rzeczy a niektóre z wielkimi rabatami, naprawdę polecam

reklama
Coś Wam napiszę...mój synek chodził w chodziku...i rozwijał się prawidłowo, chodził na czworakach i nie było żadnych nieprawidłowości z tym związanych...a był w nim przeszczęśliwy...samodzielnie zaczął chodzić jak miał 9 m=cy, więc ja mam troszkę inne zdanie na ten temat
Misialina różnie jest, wiem to...Np moja siostra miała chodzik, może to nie do końca jego wina ale jest krzywa, do tego ma płaskostopie...odpychała siepalcami i zaczęła chodzić jak miała 15miesiecy, a tak to siedziała w chodziku...aż któregoś dnia pierdykneła z chodzikiem na podłogę, bo chciała sięgnąć zabawkę i się przechyliła z nim razem i się skończyło...

mgordon tez mam ten kocyk zamówiony...liczę, ze bedzie super...

traschka och ja tez uwielbiam ENDO, dużo rzeczy kupuje tam mojemu Filipowi, i większość z nich naprawdę dobrze się trzyma po wielu praniach, testach mojego synka...ceny tam są faktycznie jak z kosmosu, ale jak są wyprzedaże to naprawdę są i ceny są atrakcyjne, ale za to sklep oblegany
no i super okazja z tym laktatorem ci się trafiła!!!!

A ja dostałam wczoraj maila, ze łóżeczko jest w drodze do mnie
shocked.gif
i sie załamałam zamiast się cieszyć...tyle wydaktów w tym miesiacu nieprzewidywanych, ze szok, łozeczko miało być za 2-3 tygodnie dopiero, wiec miałam mieć jeszcze swoja wypłatkę, a tu szok...dobrze, ze mama mnie poratowała i kaskę na kilka dni pożyczy...

No i kwestia materaca mnie dobiła troszkę...nie wiem dlaczego mnie tknęło, zeby poczytac troche o materacach, zeby poszperać i wyszukac najlepsze rozwiązanie dla naszego dziecka odnośnie materaca, bo jednak bedzie on na kilka lat (bo jeszcze tapczanik będzie obsługiwał)...Filip miał gryka pianka kokos i było chyba ok, choć na początku nie mogłam znieść smrodu kokosowej maty...ale ok....
teraz tez zamierzałam kupić takowy, ale po oczytaniu się, po doradach znajomych dochodzę do wniosku, ze chyba kupimy lateksowy...jest dużo opini tzw. reklamowych, ale jest też sporo wypowiedzi rodziców, lekarzy...

Z tego co się orientuję to macie w większości właśnie gryka pianka kokos, tak??

W sumie to kupuje i kupuje i końca nie widać, zostało mi jeszcze:
wszystko co dla mnie do szpitala i kosmetyki dla małej, oraz butelki (tu obliczyłam że u jednego sprzedającego wydam na to 260zł)
pościel (z wypełnieniem włącznie) oraz prześcieradła, bo uświadomiłam sobie, ze te co mam będą za małe - ok 230zł
materac ??? 100zł albo 260zł w zależności od wyboru
rany....i chyba ten otulaczek dokupię, a rożek wykorzystam ten co mam - bardzo podoba mi się ten __ STERNTALER otulacz BECIK okrycie __NOWE wzory (1561125477) - Aukcje internetowe Allegro

no mysia ta kasa leci jak szalona...dobrze że zaczełam wcześniej zakupy bo u nas juz też tak średnio z kasą a kilka rzeczy pasowałoby jeszcze kupić....dalej nie mam szlafroku bo trudno mi coś znaleźć w moim rozmiarze :( na szczęscie mama znalazła dla mnie dwie koszule nocne do karmienia na 125-130 w biuście uff....dzięki ci za angielską rozmiarówke :D

Cinamon i tego się własnie obawiam, że pójde z małą do lasu na spacer czy w inne miejsce i bede cały czas walczyć z muszkami :(

No i kwestia materaca mnie dobiła troszkę...nie wiem dlaczego mnie tknęło, zeby poczytac troche o materacach, zeby poszperać i wyszukac najlepsze rozwiązanie dla naszego dziecka odnośnie materaca, bo jednak bedzie on na kilka lat (bo jeszcze tapczanik będzie obsługiwał)...Filip miał gryka pianka kokos i było chyba ok, choć na początku nie mogłam znieść smrodu kokosowej maty...ale ok....
teraz tez zamierzałam kupić takowy, ale po oczytaniu się, po doradach znajomych dochodzę do wniosku, ze chyba kupimy lateksowy...jest dużo opini tzw. reklamowych, ale jest też sporo wypowiedzi rodziców, lekarzy...

Z tego co się orientuję to macie w większości właśnie gryka pianka kokos, tak??

W sumie to kupuje i kupuje i końca nie widać, zostało mi jeszcze:
wszystko co dla mnie do szpitala i kosmetyki dla małej, oraz butelki (tu obliczyłam że u jednego sprzedającego wydam na to 260zł)
pościel (z wypełnieniem włącznie) oraz prześcieradła, bo uświadomiłam sobie, ze te co mam będą za małe - ok 230zł
materac ??? 100zł albo 260zł w zależności od wyboru
rany....i chyba ten otulaczek dokupię, a rożek wykorzystam ten co mam - bardzo podoba mi się ten __ STERNTALER otulacz BECIK okrycie __NOWE wzory (1561125477) - Aukcje internetowe Allegro
Mysia ja też wgłębiałam się w temat materacyków. Gnębiłam o to panie w szkole rodzenia... Zastanawiałam się dość długo nad lateksowym. Jednak ostatecznie zdecydowałam jak większość dziewczyn na grykę-piankę-kokos. Neonatolog na sr powiedział mi, że tu głównie sprawa rozbija się o to, że materacyk nie może być miekki czyli np. piankowy. Powiedział, że zarówno GPK, jak i lateksowy są dobre, bo mają odpowiednią twardość i tak do końca trudno jednoznacznie określic który jest lepszy. Każdy z nich ma swoje plusy i minusy np. lateksowy dość często powooduje u maluszków uczulenia.

Jak chodzi o ten otulaczyk to jest śliczny. Sama choruje na kila rzeczy Sterntalera. Marzy mi sie ten otulacz, ochraniacz na łóżeczko, śpiworek i śpiworek na nózki (ten do samochodu). Tylko te ceny.... Najbliżej jestem śpiworka i ochraniacza.zastanawiałam się tylko (jeśli kupię) to czy zdecydować się na ocieplany czy nie... Ty ten otulaczyk jaki bierzesz? Bo ocieplane też są np. tu __ STERNTALER otulacz BECIK okrycie OCIEPLANY 2011 (1545397501) - Aukcje internetowe Allegro
Mnie bardzo podoba się Jeżyk Isidor - to takie moje kolorki :)
STERNTALER ochraniacz łóżeczka jeżyk ISIDOR nowość (1545391972) - Aukcje internetowe Allegro
Zobaczę jak będę stać z wydatkami , to może się skuszę...
Nam zostało jeszcze sporo rzeczy do kupienia, a do szpitala dla siebie poza klapkami nie mam nic...

Mysia materace lateksowe są generalnie najlepsze czy to dla dzieci czy dla dorosłych, jednak cena też jest znacząca niestety...
Ja też długo zastanawiałam się czy nie kupić Małej właśnie lateksowego, jednak kwestia finansowa zdecydowała i kupiliśmy pianka+gryka+kokos, zwłaszcza przy całej masie pozostałych wydatków - nic tylko trzymać się za portfel....

Justynka w aptekach również jest możliwość wyrobienia karty, ale przez neta chyba łatwiej i szybciej.
Dziś dostałam z doz drugą przesyłkę - przysłali mi drugi raz katalog ale tym razem z kartą;)

w aptekach DOZ są te koperty o których wspominałam wcześniej już z kartami w środku i katalogiem, karta rejestracyjna też tam jest wystarczy wypełnić dane i aktywują ją na miejscu więc jest łatwiej i szybciej dziewczyny

reklama
traschka rewelka z tym cycociągiem :) Prawie 2 za jeden dostałaś :) Ja kupiłam za 85 zł baby ono (koleżanki i kuzynka poleciły) w takim markecie dla dzieciolinów pod poznaniem :) I też jestem zadowolona bo mały, ładny i poręczny... A jaki będzie praktycznie, no cóż okaże się planowo za niecałe 2 miesiące ;)
trasia cieszę się razem z Tobą!!!
Doggi Twoje słowotwórstwo mnie rozwala:-D
mysia ty nie płacz tylko się ciesz, że przed terminem łóżeczko dostaniesz. Trasia się tyyyle nerwów najadła ze swoją komodą...Ciebie to ominie. Materac kupiłam kokos-pianka-kokos firmy goo-goo. Oglądałam "Mamo to ja" i Paweł Zawitkowski nt materacy się wypowiadał - rzeczywiście lateksowe najlepsze, ale dobre są też piankowe byle byłyby sprężyste. Chodzi o to, żeby materac dopasowywał się do kształtu ciała, lateks robi to najlepiej, ale ja nie chciałam 300zł wykładać na materac. Za swój - gruby na 13cm dałam 100
Setanka lateks może powodować uczulenie ale kontaktowe, a przecież będzie na nim prześcieradło

Do góry