reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

zolza jeśli chodzi o mnie to ja mam w H&M rozm 38 raczej zawsze i normalnie też tak noszę innych firm.Tzn zapomniałam dodać...nosiłam:zawstydzona/y:Ale to chyba jasne ,że teraz to palca w 38 nie wcisnę :zawstydzona/y:
Co do kosmetyków rossmana (np seria bubchen) dla dzieciaczków to ja Igorowi kupuję odkąd skończył rok i jestem z nich zadowolona.Do roku raczej stale używałam te serię dla maluszków.

mrsmoon pieluszki tetrowe w różowe kwiatuszki kupiła mi moja mama w Smyku.Za 6 szt zapłaciła 36.99 ale miałyśmy kupon rabatowy -15% wtedy więc z niego skorzystałam.Pieluszki są śliczne!!Polecam.Wykończone różową nicią na brzegu.Też widziałam je na allegro ale dochodzi koszt wysyłki.

reklama
ja kupiłam cudne pieluszki w tesco- pakowane po 3- jedna biała i dwie białe w beżowe zwierzątka - słoniki, lewki itd- śliczne. Kupiliśmy w promocji za 11,99:) Jak będziecie- zerknijcie- może jeszcze są...

no a co do serii rossmanowskiej, to np. ostatnio zaryzykowałam z pieluszkami (po 1,5 roku uzywania Pampersów) i są całkiem fajne, ale np. chusteczki nawilżające to jak dla mnie coś okropnego - bo zostawiają tłuste ślady i dziwnie pachną (ale może się uprzedziłam, bo kiedyś nam Nina w aucie zwymiotowała - akurat pędziliśmy wybojami przez Odolany na moje usg w 12 tyg.) i tylko te rossmanowskie miałam pod ręką, więc mi się kojarzy ich zapach z pawikiem;-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Zołza, pomyslę jeszcze o tej dupce;)

:-D:-D:-D:-D:-D

Ale się dzięki Wam pośmiałam :-)

Katamisz, a na mnie normalnie 38 pasuje, ale 38 z H&M było za duże zawsze... Śmiałyśmy się z koleżanką, że to sklep, który podnosi na duchu kobitki, oferując zaniżoną numerację ;-)

aestima widziałam już kiedyś te pieluszki w tesco.Też są super ale były wtedy w normalnej cenie 19 zł chyba.A też mają brzegi wykończone kolorową nitką??Czy tak jak zwykła tetra??
Ja mam tylko te 6 szt jak gdzieś będę szła na spacerek i do wózka małej włożę lub np do lekarza więc 6 szt raczej starczy kolorowych ;-) i białych 20 szt.Mój Igor bardzo długo spał z pieluchą!!Zastępowała mu maskotkę...pamiętam jak kładłam go do łóżeczka i czekał na pieluszkę a jak ją tylko dostał to zaczynał ją miętosić i bawić się rogiem(smyrał się po nosku czy uszku i to go usypiało)

Zołza dokładnie przekręty niezłe, a po moich różnych doświadczeniach nauczyłam się czytać to co jest napisane małym druczkiem :) jak to mówią dużym daje małym odbiera ;-) Dziękuję za rady :*
Aestima, Katamisz Andariel bardzo Wam dziękuję za Wasze opinie, przynajmniej mam się na czym oprzeć teraz :-)
Aestima cudne te kompleciki, aż mi się zachciało znów coś kupić :)
Katamisz śliczności :)

katamisz, bez kolorowej nitki. One są takie fajne, neutralne właśnie. i świetne dla chłopca (wszystkie inne są niebieskie, ble). JA mam tetrowych 6- te trzy co Wam mówiłam, jedną w brązowe misie i 2 w błękitne misie. flanelowych mam 2. będę musiała dokupić trochę...

Aestima
Słodkie to ubranko z h&m, faktycznie zazwyczaj maja nieco inna numeracje.

ja-zolza
Co do smarowania to ja mojej nigdy nie smarowałam pupy jak nie bylo potrzeby, a jesli juz to troche sudocremu, uzywalismy go z taka czestotliwoscia ze stracil termin waznosci.
Znajoma smarowala zawsze sudockremem (przy kazdej zmianie pieluszki) I maly mial tak wrazliwa skore, ze nawet jak mial 18 miesiecy to jeszcze musiala mu smarowac.
Ale co dziecko to inne.

Ja do mycia przy Ameli mialam zwykle mydelko bambino (w kostce) potem johnoso ma wygodna butelke z dozownikiem:-)
Slyszalam opinie ze uczula ale jak w szpitalu po porodzie myli mala wlasnie johnosonem i nic jej nie bylo. Teraz odrazu kupuje johnosona.

O zielonym Linomagu słyszałam same dobe rzeczy w tym, że łatwiej jest dupcie doczyścić przez tłustą warstwę, ale że śmierdzi to nie.
Na początek zamierzam na początek kupić kosmetyki Musteli. A potem co podleci.;-)
Jutro będę w Tesco to się rozejrzę też za pieluchami. Uważam, że ich nigdy nie za wiele.
Zaczęłam pranie dziecięcych ciuszków - ale wściekłam się, bo mam problem z wodą i się robią brązowo - rude zacieki, więc wszystko po kilka razy trzeba. :wściekła/y:

reklama
Do góry