reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

coś wymyślę, fotka na pewno będzie, ale to potrwa, kocyk zajmie trochę czasu :)

AgatkaT te kompleciki są cudne :D

reklama
Agatka, poszperaj - wcześniej Agabre wrzucała link do swoich dzieł :-)

Aestima, Mnie się podobał kocyk żółty i zielony, ale te okrycia świetne! I musiałabym się zastanowić, na które się zdecydować ;-)

Aestima, ja właśnie takie kocyki uwielbiam, świetnie sie sprawdzają i teraz też taki kupię , a nawet dwa.

Pokażę Wam kołyskę, jaką kupiliśmy dla Leny. Czekamy na przesyłkę (zdjęcia sprzedawcy). Ciekawa jestem, czy któraś z Was korzystała w pierwszych miesiącach z kołyski i na jak długo wystarczyła - chciałabym, żeby chociaż 5 mcy posłużyła- potem będzie łóżeczko w pokoju małej, ale na początek będzie spała z nami w sypialni, no a w dzień musi stać w salonie.Zobacz załącznik 314802
Zobacz załącznik 314801

Dagamit moja szwagierka taką miała dla córci i starczyło na max 3 miesiące...

Ja tez myślałam o kupnie kołyski, ale zmieniłam zdanie i kupie łóżeczko turystyczne na dół gdy będę gotować czy robić coś na dole, a przy okazji wykorzystamy przy wyjazdach..w sypialni na noc będę mieć normalne łóżeczko, nawet to większe 140x70, takie które można zmienić na mniejszy tapczanik na kilka pierwszych lat dziecka....

Ostatnia edycja:
Piszecie o czujniku oddechu...my się poważnie nad tym zastanawiamy...po przeżyciach z synem jak miał 2 miesiące i był zdrowy, nie chciałabym przeżywać tego koszmaru jeszcze raz, więc wole dmuchać na zimne

A my prawie nic nie mamy...kupiłam talko jedno body z krótkimi rekawkami i oprócz tego mamy pościel dla malenstwa - prezent od mojej mamy:) ALe najpierw muszę kupić komodę, bo nie mam gdzie trzymać tych rzeczy. Zakupy rozpoczną się więc koncem stycznia. Mam nadzieję, że będę juz znała płeć:)

Aestima te kocyki ażurowe są genialne, sama bym taki chciała dla siebie!

Dagamit moja szwagierka taką miała dla córci i starczyło na max 3 miesiące...

3 miesiące to też dobrze - najważniesze dla mnie są te pierwsze miesiące, kiedy dziecko często się budzi. Ja z jeżdżącymi łóżeczkami niestety w moich 3 pokojach w bloku nie poszaleję ;-) Jak już kupię łóżeczko, to będzie musiało stać w pokoju dziecięcym na stałe. I dziecko będzie w nim spało w nocy, a w dzień na jakimś bujaczku-leżaczku albo na czymś takim.

Ostatnia edycja:
reklama
Aestima, a masz jakąś komodę na której położysz przewijak do przewijania dziecka? Bo na tych łóżeczkach co pokazałaś nie da się go bezpośrednio położyć...

Do góry