reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Masz rację Agabre. Ja też specjalnie za ciuszkami nie latam, ale jak jestem w tesco na zakupach spożywczych czy w centrum handlowym po coś dla mnie czy męża- to zawsze coś dla Malucha wynajdę:)
Dzis idziemy po rękawice i buty dla M. to może zajdę do mothercare i smyka (ależ cudne tam rajstopki ostatnio dla Małego kupiłam- to już na jesień:)
Dziewczyny a skarpetki dla noworodka jaki powinny mieć rozmiar??

reklama
moja siostra dostała od znajomych takie maleńkie dla noworodków ale mały urodził się z wielkimi stopami i pietę miał w połowie śródstopia, lepiej kupić większe :)

No ja właśnie kupiłam większe ale chcę też ze dwie, trzy pary takich najmniejszych:)
Tylko nie wiem jaki to rozmiar te najmniejsze...
Misialina skarpetkowy bzik dopadł mnie na maksa- jak przyjdzie paczka z tchibo to razem będzie juz 7 par! :)

Oj, padła mi bateria w aparacie, a chciałam Wam pokazać ciuszki, które dostałam gratis do wózka - suszą się właśnie - zajmują całą suszarkę [taka stojącą, rozkładaną] a niektóre musiałam i tak poukładać na wierchu ;-) I to bez skarpetek - a jest ich 27 par! Do tego mamy reklamówkę nowych ciuszków - chyba na razie powinniśmy przestać kupować ;-)

Ja póki co z zakupami jestem do tyłu. Miałam nadzieję, że na wizycie która miałam 23 grudnia dowiem się kto mieszka w moim brzuniu ale maluch tak nożki podkurczał i układał, że nie dało rady popodglądać.
Kupiliśmy więc tylko z 4 bodziaki takie unisex'y i jakoś tak ciagle mam opory przed kupowaniam. Poza tym moje kochanie w tygodniu pracuje do późna i nie mamy już jak jechac na zakupy, a to co ostatnio dzieje się w weekendy w centrach handlowych to istny obłęd, a ja nienawidzę robić zakupów w takich warunkach.
Fotelik samochodowy dostane od brata (on na tym punkcie ma hopla) wiec jest super, gondolkę również. Musze kupić tylko spacerówkę ale mam już upatrzoną.
Co myslicie na temat czujników bezdechu?

Pokażę Wam kołyskę, jaką kupiliśmy dla Leny. Czekamy na przesyłkę (zdjęcia sprzedawcy). Ciekawa jestem, czy któraś z Was korzystała w pierwszych miesiącach z kołyski i na jak długo wystarczyła - chciałabym, żeby chociaż 5 mcy posłużyła- potem będzie łóżeczko w pokoju małej, ale na początek będzie spała z nami w sypialni, no a w dzień musi stać w salonie. 4_f.jpg
1_f.jpg

Dagamit, kołyska super, ale jak patrzyłam na podobne w sklepach to wydawały mi się maleńkie. Chyba nie stać mnie na kołyskę, później łóżeczko. Co prawda jest jeszcze takie po mężu w domu, ale bardzo niskie i jak dzidzia zacznie stawać, to może wypaść, bo szczebelki sięgają ledwie do pasa (sprawdzone na chrześniaku)

Setana, ja tez jeszcze nie wiem, czy mamy córę czy synka :) ale dla nas najważniejsze, żeby zdrowe było a maleństwu w każdym kolorze ładnie :)

Zołza to Wy już praktycznie ciuszki skompletowane macie :D ja z niecierpliwością czekam na przesyłkę od siostry :) Kuzynka szykuje drugą paczkę po swoim synku, więc trochę się nazbiera :)

Co do skarpetek dobrze jest rozejrzeć się za bezuciskowymi :)

reklama
No wiem, że maleńka, ale właśnie o taką na początek nam chodziło - zdaję sobie sprawę z wielkości naszej sypialni i na pewno pełnowymiarowe łóżeczko dziecięce do niej by nie weszło - a kołyska malutka i jeżdżąca owszem :-) Dlatego się na nią zdecydowałam. Używana nie była droga - ze wszystkimi gadżetami, z pościelą, materacykiem, ochraniaczami na szczebelki i zabawkami kosztowała nas 180zł. Łóżeczko wstawię, jak wyrośnie z kołyski - mam nadzieję, że chociaż 5 mcy w niej pośpi :-)

Co do ciuszków to ja też już nic nie kupuję - wylicytowałam za 75zł taką megapakę ze wszystkim co potrzebne i czekam na listonosza, żeby pooglądać, jak to wygląda na żywo :-)

Do góry