reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Traschka - no to czapki z głów bo dla mnie to b. trudny instrument nawet... logistycznie - mi słoń na ucho nadepną, ale Ojciec uparł się abym była umuzykalniona i kazał mi chodzić na pianino jak byłam dzieckiem - dopiero po 3 latach odpuścił :tak: Pamiętam dylemat córki koleżanki, która musiała się zdecydować czy gra czy sport ( albo koszykówka albo piłka ręczna - nie pamiętam ) no i sztuka poległa w tym starciu. :-(
Dzięki za pamięć o błotku :happy2: - miałam parę razy kosmetyki Tołpa i byłam zadowolona. No, ale pytanie czy Młoda pozwoli na spa w domu :-p

reklama
kati83- wracajac do cieknacych butelek Aventa, ja to samo miałam z lovi wiec pewnie każda firma ma taka partie

cinamon - u nas też straszne ceny w Mothercare, ostatnio widziałam tam ślodziutki kombinezonik z weluru taki tygrysek z kubusia puchatka z ogankiem, kapturkiem z uszami i bym go kupiła ale 89 zł to przegiecie

Setana, ja bym wybrała tą na kólkach chyba, 8 cm to mało, ja mam 10 i też mało, ale zawsze coś tam upchnę (np pościel). Poza tym przecież szuflada nie musi być integralną częścią łóżeczka;) Tak myślę. A co do cen- całkiem tanio u tego Pana, naprawdę- łózeczko za 219, to b. ok, a komody mała będzie używala nawet jako nastolatka jeszcze (jak wybieracie z przewijakiem, to przecież można odkręcić)

A tak w ogóle mam problem- wszystkie przewijaki mają wymiary 70x 50 a moja komoda ma 68x 86, więc o 2 cm przewijak będzie wystawał, a to mi się nie podoba:no: Orientujecie się czy można gdzieś dostać mniejszy??Błagam, ratujcie;)
Aestima ja też myślę, że ta komoda to posłuży na lata i raczej ją zamówimy. Dyskutowałam z mężem na temat szuflady i faktycznie weźmiemy tą głębszą na kółkach, bo w sumie nie jest to istotne a po co nam 8 cm, to prawie nic...
Co do przewijaka to myślę, że jak nic nie znajdziesz w odpowiednim rozmiarze, to tak jak pisała Traschka te 2 cm to naprawdę nie jest problem.

Setana a gdzie zamawiasz te mebelki??Z allegro od producenta??

Co do mojego pękniętego łóżeczka to pęknięcie jest po środku ale nie na stelażu tylko tu jak są szczebelki...wygląda to tak jakby albo ktoś się oparł i wpadł do łóżeczka albo jakby dziecko wypadło...:szok::szok:Aż mi się schizo włącza normalnie na samą myśl,że mam tam swoje malutkie dziecko włożyć.Najgorsze jest to ,że to łóżeczko wydaje się być takie delikatne...zbyt delikatne według mnie.
Katamisz tak, mam zamiar z allegro zamówić łóżeczko od producenta. Już kiedyś wrzucałam linka do niego. Pan jest bardzo miły (przynajmniej teraz) i rzeczowy. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów i mebelki będą ok.
Z tym Twoim łóżeczkiem to faktycznie średnio dobrze to wygląda. Postanowiliście co z tym fantem zrobić?

Setana ja też zastanawiam się nad laktatorem, tym bardziej, że wiem że będę musiała wrócić we wrześniu do pracy. Nie na długo, 3 godzinki dziennie, ale chciałabym aby w tym czasie mój M karmił Marysię moim mlekiem. Nam też babka w szkole rodzenia mówi, że lepiej poczekać i zobaczyć czy się przyda, zawsze można kupić w sklepiku na dole... i ma rację, tyle że laktatory są drogie a na allegro można trafić naprawdę dobre, znacznie tańsze oferty. Jeśli ktoś może sobie pozwolić na normalną cenę to na pewno lepiej poczekać. W moim przypadku trzeba szukać lepszych okazji więc jeśli znajdę to co mnie interesuje za przystępną cenę to na pewno kupię wcześniej:)
Co do szuflady, polecałabym jednak tą na kółkach. To chyba w niczym nie przeszkadza w użytkowaniu, a będzie jednak znacznie bardziej pojemna.
Kiedyś nie było laktatorów i kobiety sobie radziły, ale kiedyś kobiety nie musiały wracać do pracy tylko siedziały z dzieckiem w domu. Inne czasy niestety...
Właśnie kochana, u Ciebie jest też o tyle inna sytuacja, że Ty z góry wiesz, że będziesz ten pokarm odciągać i teraz faktycznie masz więcej czasu by znaleźć taki jak sobie wybierzesz w atrakcyjnej cenie.
Ja podobnie jak Aestima zaczekam z ewentualnym zakupem do porodu, bo jakiś czas na pewno zostanę z córcią w domku. Mam nadzieję, że uda mi się do roku, a chciałabym i dłużej, ale to pewnie mało realne jest...

Przymierzm sie do zakupu kołyski, bo chce by pocztakowo mały spał z nami, by Ameli nie budził nocami (mamy dwa pokoje).
W naszym nie ma miejsca na łóżeczko, chcialam kupic sama gondowe od jakiegoś starszego wózka (taka wieksza) ale mamy psa i kota wiec wole by to tak z metr nad ziemia było. Najwiecej jest tych simply city, tylko ze mi te wszystkie funkcje jak lampki, wibracje i nawet plozy niepotrzebne. Amela tez nie była bujana i zawsze zasypiała w swoim łózeczku bez problemu.
A takie zwykłe kołyski drewniane sa za dłuże.
W pokoju dzieciecym bedzie stało łózeczko takie turystyczne bo drewnianego nie chce, Ami miała i w wieku ok 4 miesiecy zmieniliśmy na turystyczne, bo mała strasznie ruchliwie spała i nawet ochraniacze na szczebelki nie pomogły i tak wciskała głowe miedzy szczebelki.

kati83
Mam pytanie do butelek TT, na allegro przy niektórych aukcjach jest napisane, ze maja czarna skale weszlam na stone TT Tommee Tippee - Karmienie butelką i tam na zdjeciach tych buletel wogóle nie widać skali. Sa jakieś dwa rodzaje??

ja mam wszystkie z przedziałkami, ale ponoć są też bez przedziałek ale po co to komu hmmmm

Kati...dzięki za info w sprawie podgrzewacza...i za zdjęcie :) ja mam tak samo:-)

no to nie powinno być problemu :-)

kati83- wracajac do cieknacych butelek Aventa, ja to samo miałam z lovi wiec pewnie każda firma ma taka partie

cinamon - u nas też straszne ceny w Mothercare, ostatnio widziałam tam ślodziutki kombinezonik z weluru taki tygrysek z kubusia puchatka z ogankiem, kapturkiem z uszami i bym go kupiła ale 89 zł to przegiecie

moze tak, w sumie to w każdej firmie i produkcie mozna znaleźć jakąś wade

Forever,donoszę, że Mieszkowi się podobało- czasie przerw brykał cały czas a jak leciała muzyka- natychmiast nieruchomiał- chyba był taki zasłuchany:)) Tylko w drugiej części jak muzyka stała sie taka złowroga (coś jakby grzmoty) - zaprotestował i skopał mnie na maksa;)
A w kwietniu idziemy na carmen:)

Trasia, z tymi laktatorami to chodziło mi o to, że kiedyś kobiety sobie w szpitalu sobie radziły bez, to i może ja dam radę z taką zwykłą, apteczną pompką. Jak ktoś idzie stosunkowo szybko do pracy, to pewnie , że mu się przyda, ale ja tam się nie wybieram (nie mam pracy, więc pewnie zacznę na poważnie szukać kiedy Miecho skończy roczek), więc nie uśmiecha mi się wydawać kilkaset zł na rzecz której pewnie użyję sporadycznie (a z odsprzedawaniem jest jak jest)

Właśnie zadzwoniła moja mama, ze kupiła małemu 6 śliniaków i seledynowe spodenki z płótna na lato:))

reklama
Kurcze dzisiaj oglądałam łóżeczko i wiecie co mi się rzuciło...było pęknięte i ta baba je kleiła.Nic mi o tym franca nie powiedziała nawet!!:wściekła/y:Szczerze mówiąc w tej chwili to zastanawiam się czy go na śmieci nie wywalę i nie kupię nowego bo to strach dziecko włożyć do klejonego łóżeczka.
w ktorym miejscu klejone było łózeczko? moze da sie to jakos wzmocnic

no właśnie zastanawiałam się nad tymi siateczkowymi, teraz żałuję, że ich nie kupiłam:wściekła/y: to te co mam mi się w ogóle nie przydadzą??
tez sugerowłałabym raczej te siateczkowe bo są oddychające. Jednak tych ktore juz kupiłas nie wyrzucaj, sprawdzisz i moze sie u ciebie sprawdzą. Ja je mialam i faktycznie nie sa zbyt przepuszczalne, a nie wyobrazam miec ich na sobie jak bedzie upała. Te siateczkowe równiez miałam i są ok:tak:

Do góry