reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

A wracając do laktatora- moja ciocia miała w razie czego taką pompkę
Odciągacz pokarmu Lux, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
i w razie co miała dopkupić laktator ale okazał się niepotrzebny. Macie rację, zawsze mozna dokupić albo wypożyczyć i porządnie wysterylizować. Kurcze kiedyś nie było laktatorów i kobiety sobie jakoś radziły! Mi się nie uśmiecha kolejny duży wydatek- puściłam już w tym m-cu kilka tysięcy...

reklama
Aestima nie wiem, może się przydadzą. Kup sobie te siateczkowe, a te najwyżej będziesz miała w rezerwie i sama przetestujesz.
ps. tuniczka doszła i są za krótkie rękawy, bo ja mam długie ręce. Troche podciągam i robie takie 3/4 ;-)

Za długie rękawy?? To Ty naprawdę musisz mieć długaśne te ręce:) na mnie były w sam raz:)
Ja się dzisiaj załamałam, bo jutro idziemy do opery a ja w nic eleganckiego się nie mieszczę:( Nawet jedne spodnie ciążowe, ktore kupiłam zimą w h&m specjalnie na wiosnę staja się powoli za małe:((

Setana a gdzie zamawiasz te mebelki??Z allegro od producenta??

Co do mojego pękniętego łóżeczka to pęknięcie jest po środku ale nie na stelażu tylko tu jak są szczebelki...wygląda to tak jakby albo ktoś się oparł i wpadł do łóżeczka albo jakby dziecko wypadło...:szok::szok:Aż mi się schizo włącza normalnie na samą myśl,że mam tam swoje malutkie dziecko włożyć.Najgorsze jest to ,że to łóżeczko wydaje się być takie delikatne...zbyt delikatne według mnie.

Aestima ja też używałam tych gatek co pokazuje Ramari i byłam zadowolona ogólnie bo szybciutko się wszystko zagoiło.Teraz kupiłam takie podobne tylko jakiejś inne firmy ale też siateczki.Myślę,że zdecydowanie kup paczuszkę i sama po użyciu będziesz wiedziała co lepsze.Co do laktatora to ja też mam dylemat.Ale zrobię tak jak Ty.Wstrzymam się do porodu i w razie czego pogonię mojego męża do sklepu.

Setana - straszna opowieść z tym ssaniem kciuka :szok: Zastanawiam się czy w takim razie jednak nie kupić jednego smoczka i nie mieć go w odwodzie zamiast palca tj. gdyby Młoda wpadła na taki pomysł. A cena łóżeczka zdecydowanie niewarszawska :tak:
Aestima - majtki zdecydowanie siateczkowe.
Laktator - mam już, kupiłam nowy dobry w atrakcyjnej cenie,najwyżej nie użyję i sprzedam. Ja jestem taka, że wolę mieć coś na zapas niż się niepokoić, że a nuż może być potrzebne.

Coreczka mojej siostry (8msc) od samego poczatku nie tolerowala smoczka. Niestety tez ma slabosc do kciuka. Siostra mowi ze paznokcie jej rozmiekaja, a paluszek bywa az do krwi pogryziony. duzo bardziej wolalaby smoka, ale nie da sie.
Moja corka do roku mogla uzywac smoczka kiedy chciala, a pozniej tylko w nocy. Przed 2 urodzinami wyrzucilysmy wszystkie smoki. Teraz synkowi tez kupie i mam nadzieje ze bedzie chcial ssac.

Ja też jestem za smoczkiem. Właśnie dziś zakupiłam :) Jeśli drugie dziecię pójdzie w ślady Jasia i będzie miało tak silną potrzebę ssania to smoczek pójdzie w ruch. Przy małym był taki problem, że on na początku nie chciał i pluł. No ale niestety wyrodna matka nakupowała tyle smoków, że w końcu w 3 miesiącu załapał, a ja trochę odetchnęłam.
Laktator mam po synku. I podobnie jak Doris mi potrzebny był już w szpitalu, ale nie z powodu nawału, a konieczności pobudzenia laktacji.
Aestima, ja widziałam u nas w hurtowni dwie wielkości przewijaków, ale dokładnych wymiarów Ci nie podam. A na Allegro nie ma mniejszych?

kati83
Mam pytanie do butelek TT, na allegro przy niektórych aukcjach jest napisane, ze maja czarna skale weszlam na stone TT Tommee Tippee - Karmienie butelką i tam na zdjeciach tych buletel wogóle nie widać skali. Sa jakieś dwa rodzaje??

Aestima
Co do laktatora ja nie kupilam i w szpitalu nie byl potrzebny ale w domu miałam nawal pokarmowy i maz do apteki centralnej na Gdańskiej biegł i kupił taki apteczny za niecałe 20 zł i pomagał. Teraz tez taki kupie.

Setana ja też zastanawiam się nad laktatorem, tym bardziej, że wiem że będę musiała wrócić we wrześniu do pracy. Nie na długo, 3 godzinki dziennie, ale chciałabym aby w tym czasie mój M karmił Marysię moim mlekiem. Nam też babka w szkole rodzenia mówi, że lepiej poczekać i zobaczyć czy się przyda, zawsze można kupić w sklepiku na dole... i ma rację, tyle że laktatory są drogie a na allegro można trafić naprawdę dobre, znacznie tańsze oferty. Jeśli ktoś może sobie pozwolić na normalną cenę to na pewno lepiej poczekać. W moim przypadku trzeba szukać lepszych okazji więc jeśli znajdę to co mnie interesuje za przystępną cenę to na pewno kupię wcześniej:)
Co do szuflady, polecałabym jednak tą na kółkach. To chyba w niczym nie przeszkadza w użytkowaniu, a będzie jednak znacznie bardziej pojemna.

Aestima z tego co się orientuję to przewijaki zawsze trochę wystają. Ale to tylko 2 cm, nie wydaje mi się, żeby to się zbytnio rzucało w oczy, cm z jednej i cm z drugiej strony.
Kiedyś nie było laktatorów i kobiety sobie radziły, ale kiedyś kobiety nie musiały wracać do pracy tylko siedziały z dzieckiem w domu. Inne czasy niestety...
Na co idziecie do opery?? Zazdroszczę! Ja ostatnio miałam podobny problem przed wyjściem do teatru. Wcisnęłam się w tunikę ale wyglądała jakby miała zaraz pęknąć w biuście. Nie mogłam na siebie patrzeć:(

Blusia ja mam tylko jeden smoczek i tylko dlatego, że był gratis do butelek... ale słuchając waszych opowieści chyba muszę przemyśleć kupno tego gadżetu:)

reklama
Mgordon, skala jest z drugiej strony, tutaj pewnie tylko logo prezentują :)

Traschka, ja póki co też tylko jeden mam. Jakby co to mąż będzie leciał kupować inny, z tym chyba sobie poradzi ;)

Do góry