reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Zgadzam się z Aestimą...
Mnie się już teraz powoli nie chce biegać po sklepach... Więc nie wyobrażam sobie jakby miała to robić w kwietniu czy w maju...

Uwielbiam zakupy, ale teraz są trochę męczące- wolę na allegro poszperać :zawstydzona/y:;-)

reklama
no to ja też policzyłam ale nie wiem czy się powinnam przyznawać... jakby co - prawie wszystko dostałam :zawstydzona/y:

rozmiar 50
- body z dł. rękawem 7
- body z kr. rekawem 10
- śpiochy 6
- pajace 4

rozmiar 56
- body z dł. rękawem 2
- body z kr. rekawem 17
- śpiochy 8
- pajace 3
- spodnie 15
- bluzeczki, kaftaniki 5

rozmiar 62
- body z dł. rękawem 10
- body z kr. rekawem 9
- śpiochy 7
- pajace 3
- spodnie 5
- bluzeczki, kaftaniki 15
- bluzy, sweterki 8
- sukienki 5

ogółem
body - 55
śpiochy - 21
pajace - 10
spodnie - 20
bluzki - 27
i inne...

No to chyba nie muszę kupować proszku do prania:zawstydzona/y:

Trasia, hihi:)Ciekawe czy Mała wszystko zdąży ubrać:) Ale ja się nie śmieję, też mam mnóstwo, tylko body same z krótkim, muszę kupić jakieś z długim koniecznie!!

Aestima no ja jestem pewna, że nie zdąży wszystkiego ubrać:) Ja kupiłam na początku dosłownie kilka ubranek a potem dostałam 6 kartonów od brata i tam to wszystko było.

traschka, a półśpiochy? ja dostałam na 50 i 56 mnóstwo rzeczy, nie wiem czy nie więcej niż Ty, na 62 już sporo mniej. Ale brakowało mi półśpiochów, tylko 1 para była w tych darowanych. Więc jeszcze 4 sztuki dokupiłam
edit: niektóre z tych na 50 wyglądają jak na lalkę a nie na dziecko, matko co to za kruszynka będzie, aż strach będzie dotykać...
koleżanka opowiadała, że jak rodziła dziecko(27 lat) to była najstarsza na sali. I jak przyszło przewijanie, to te mamuśki 21-24 letnie raz dwa się uwinęły a ona jak z jajkiem się obchodziła:tak:

Ostatnia edycja:
Aestima, wreszcie w weekend będę miała okazję obejrzeć te łóżeczka z Drewexu, bo tu w W-wie w Świecie Dziecka nie wszystkie mają (np. nie mają Dawida i Sary, a zależy mi najbardziej na nich). Będę w Radomiu, a oni mają tam salon firmowy, więc mam nadzieję, że wszystkie modele będą wystawione...cieszę się, bo jakoś tak zmora braku czasu na te wszystkie zakupy i przygotowania mnie dopadła...też tak macie? Niby tylko pomalowac pokój małej, kupić łóżeczko i komodę, pościel i takie tam inne drobiazgi do pielęgnacji, ale mam wrażenie, że za mało czasu na to wszystko...a! i jeszcze listwy przypodłogowe położyć...

Aestima Tak to bedzie druga pociecha, starsz Amelia ma 2 lata i 7 iesiecy i ten sam problem już przy niej miałam, ze kumpele to bez dzieci i też nie planuja. Teraz bedzie podobnie bo żadnych ciezarnych w gronie znajomych nie mam.
Ja mam termin na 22 czerwca,podobno chłopiec :-) ale imienia jeszcze nie wybalismy, gdzie chcesz rodzić?
Masz już wszystko dla maluszka i dla siebie, gdzie robisz zakupy (internet czy sklep), chodzi mi o te mniejsze (ubranka, kosmetyki itd. itp.)?
Ja dla siebie nie mam jeszcze nic, a dla malucha to to co po Ameli (i nie jest dziewczece:-D) mi zostało.
W kwietniu chyba zaczne cos tam kupowac - chyba by wypadało ;-)

Kati Teściowe . . . brrr :nerd: chociaż odrazu zaznaczam, ze nie wszystkie i gratuluje tym które maja w nich chociażby kompana do rozmowy. Moja teściowa straszna nie jest ale . . . ostatnio obraziła sie na mnie, ze Amela była u fryzjera i teraz kitek jej nie może robić.

reklama
traschka i [URL="https://www.babyboom.pl/forum/members/mrsmoon-85459.html"]mrsmoon
[/URL]
Rozmiar 50 to takich malenstw sie spodziewacie, ja mojej córy w dzien narodzin bym w to nie zmiesciła 56 do drugiego tygodnia.
A nie była kolosem wzrost 56, waga 3760 g.
Teraz z rozmiaru 56 mam może 4 pajacyki albo spiochy (zawsze mam problem które to sa, chodzi mi o te z dł. rekawem i stopkami).
Reszta 62 i dalej. Nawet jak sie mniejsze od mojej Ameli urodzi to i tak takie skarbki szybciutko rosna, a bedzie lato wiec czasem (w upały) pieluszka i koszulka wystarczy.https://www.babyboom.pl/forum/members/traschka-83214.html

Do góry