reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

ostatnio trochę zakupów zrobiłam i sie nie chwaliłam, bo mie teściowa wkurzyła mówiąc mi ze za wcześnie wszystko kupuje, to mi może źle życzyć... wredna. Moja mama za to powiedziała, ze mam sie głupią gadką nie przejmować i dalej sie cieszyć z kupowania :-)
no więc wklejam:
DSC03611.jpgDSC03617.jpgDSC03608.jpgDSC03619.jpgDSC03618.jpgDSC03615.jpgDSC03610.jpgDSC03609.jpg

reklama
Jeszcze wkleje komode i szafe od maluszka, komoda w sypialni a szafa w przedpokoju:
DSC03614.jpgDSC03607.jpg

a to mój wózek (używany, który wylicytowałam :-))

DSC03633.jpgDSC03632.jpgDSC03631.jpg nawet pies sie załapał na fotke :-):-):-)

Kati, zaszalałaś :D bardzo mi się pozytywka podoba :) no i wózio :D ja komody nie kupowałam, mamy całą szafę dla Hani i musi wystarczyć ;) my we dwoje mamy mniej miejsca niż ona ;)

Kati widzę, że u ciebie już wszystko przygotowane! SUper, nawet pieluchy dojrzałam w szafie:) Wózek śliczny, świetny kolor! I ubranka słodkie, a gadką teściowej to się w ogóle nie przejmuj, co za bzdury!

Kati - jestem w szoku, ty masz już całą wyprawkę!!! :-) super, ja może bym ubranka w jednej szufladzie zmieściła (albo w połówce ) hihi, chyba też muszę się do zakupów przyłożyć:-) Wózek też fajny, ekstra kolor, odważny. Ja dopiero będe komodę zamawiać bo na parapecie wszystko trzymam :-D

Pisałam do pana w sprawie tej szuflady do łóżeczka, odpisał że musi być 8 cm głeboka, no chyba że zrobi na kółkach... Ciekawa jestem co to oznacza. Za komodę jaką sobie wymyśliłam pan chce 850 zł. Niby z litego drewna jest cała i w ogóle ale cena... Mocno się zastanawiam. Jestm juz totalnie ogłupiała w tym temacie. Czuję, ze od poczatku bedę musiała sie zajac szukaniem komody :(

Jak chodzi o biustonosze, to ja mam niestety w tym temacie dodatkowy problem. Nie mogę mieć żadnych koronek, bo w przeciwnym wypadku chodzę tylko i się drapię...

Jeśli chodzi o komodę to cena mnie nie zdziwiła, my jak zamawialiśmy do salonu pod telewizor z 4 szufladami to stolarz wziął podobnie, ale nic jej nie ruszy bo jest już sklejona a nie złożona z paczki. Zastanów się na jak dlugo ją potrzebujesz, my teraz też będziemy zamawiać u stolarza, wypatrzyliśmy sobie wzór w ikei i będziemy robić sobie na konkretny wymiar, głebokość szuflad itp. Taka co chcemy w Ikei kosztuje 499 zł
IKEA | Przechowywanie w sypialni | Komody | MALM | Komoda, 6 szuflad tylko kolor inny zamawiamy.

Kati, nieźle chyba już Ci niczego nie brakuje co? :)

Ja wczoraj się zmobilizowałam i podliczyłam ile czego mam:
bodziaki z długim rękawem - 18szt
bodziaki z krótkim rękawkiem - 14szt
pajacyki - 13szt
rampers - 1szt
śpiochy - 1szt.

Wszystko w rozm. 56 lub 62

Oprócz tego jeszcze kilka par spodenek, bluzeczek, skarpetek, czapeczek...

mgordon, ja mieszkam na Bartodziejach (b. blisko balatonu), więc w sumie daleko do siebie nie mamy:)
Tak, to będzie moje pierwsze dziecko i nie znam tu w bdg. żadnej mamy (moje koleżanki jeszcze nie mają dzieci i chyba nie planują), więc trochę się martwię, że Mieszko nie będzie miał z kim się bawić... No i ja sama poznałabym chętnie kogoś do wspólnego spacerowania;) A u Ciebie, to będzie drugie Maleństwo? Dobrze kojarzę?
Termin wg om mam na 3 czerwca, ale z lekarzem nastawiamy się na końcówkę maja:) A Ty?
W Akpolu tez byliśmy, chcieliśmy sobie na żywo zobaczyć x-landera jungle ale mieli akutrat tylko vulcano. NO i też dużo droższe niż w necie niestety...

reklama
Setanka, ta Twoja komoda wcale nie jest droga! Ja szukałam komody miesiącami i takie są właśnie ceny- moja kosztowała 615 zł a i tak była jedna z tańszych... No są też oczywiście takie za 250 np w jysku, ale raczej takie niezbyt dobre jakościowo... Mi się wydaje, że warto zainwestować w komodę, bo to przecież posłuży dziecku latami!

Kati, nie przejmuj się teściową i nie pozwól żeby Ci zepsuła radość z zakupów. Czy ona sobie wyobraża, że będziesz w 9 m-cu, w upał po sklepach latać?? O nie, lepiej zacząć kompletowanie wcześniej- to ma być w końcu przyjemność a nie stres, prawda??

Do góry