reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Aestima - napisałam maila na Makwarta zobaczymy co odpisza.

Jakiej firmy butelki i smoczki kupujecie, ja zastanawiam sie pomiedzy Avent a tomme tippee .
Dla Ameli miałam lovi ale miałam kłopoty z ich zakrecaniem ( głupol ze mnie) zawsze mi cieklo.

reklama
Ironia, moja teściówka też z tych wylewnych.... w złym tego słowa znaczeniu...
Moja mam cieszy się b. z Mieszka i dużo o nim gadamy, b . angażuje się w urządzanie pokoiku itd,. ale to jest takie normalne. Teściowa natomiast mówi o Małym "niuniuś" i już to doprowadza mnie do szewskiej pasji. Poza tym dzwoni do męża CODZIENNIE, dobrze, ze ja sobie na to od razu nie pozwoliłam, bo teraz nie miałabym spokoju. Mąż żartuje, ze jeśli się kiedyś do zg w końcu przeprowadzimy, to tak żeby jego mama nie miała nas po drodze do pracy, bo ciagle będzie wpadać, hehe:)

butelki i smoczki mam lovi, mam też jedną (150ml) i smoczek tomee tippee- dostaliśmy na szkole rodzenia. Czy mogę używać tej i tej? np. jedną do mleka drugą do wody? czy wszystko musi być z jednej firmy?

Dzieki za info my już dawno po spacerze a pogoda taka okropna ze też juz nie wychodzimy . . . tylko maz bedzie wracal z pracy . . . :-)

Ja butelki mam z Avent, 2 duże dostałam od tesciów, a jedną małą dostałam na szkole rodzenia, dlatego laktator kupiłam sobie też z tej firmy.

Aestima - to zależy jak różnią się smoczkami, bo dziecko ustawia sobie buzie do danego smoczka i potem może mieć problem z piciem. Może również chcieć pić tylko z jednej bo z innej mu nie spasuje. Słyszałam rózne historie o butelkach co dzieci mogą sobie wymyśleć. Wydaje mi się że noworodkowi lepiej nie dawać z różnych smoczków a później to nie powinno być problemu. Napewno wyjdzie dopiero w "praniu".

reklama
Ja miałam dla córy Lovi na poczatek ale tak mnie denerwowały ze kupiłam aventa smoczki miałam chyba wszystkie, nawet takie niby ruchome a moja mała i tak zadnego nie chciała.
Zastanawiam sie nad tommy tippeem bo jak małej wkładałam smoczek z aventa do buzi to byl dla niej za duży pod noskiem.
Podgrzewacz mam stary Campol ale cos nawala wiec mysle o nowym tez aventa ale patrzyłam na allegro i sa 2 rodzaje
Podgrzewacz Philips Avent IQ SCF 260 SCF260 OKAZJA (1503770765) - Aukcje internetowe Allegro
PHILIPS AVENT PODGRZEWACZ DO BUTELEK SCF255 (1516302825) - Aukcje internetowe Allegro
Sterylizatora nie kupuje bo te dwie butelki to w garnku wygotuje tak jak poprzednio robiłam.
A własnie sobie przypomniałam o termometrze takim elektronicznym z miekka koncówka - musze dopisac do listy.

Do góry