reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
cinamon wspaniale się mąż zachował! Widział, że jesteś taka zdołowana i chciał cię podnieść na duchu! Mój dla dzidzi nic nie kupił i raczej nie kupi. DLa nie niego to, że kupuje jest równoznaczne z tym, że on nie musi:) Ech ci mężczyźni...

Mrsmoon- pytałaś mnie o łózeczko, wkrótce wstawię zdjęcia, ale powiem Ci , ze szuflada przy tym naszym łózeczku (kuba II) jest beznadziejna:( Łóżeczko jest transparentne a szuflada biała i nie z drewna tylko ze sklejki... W sklepie nas nie uprzedzili i pokazali łóżeczko bez szuflady (nie mieli rozstawionego z) :wściekła/y:
W każdym bądź razie już mam plan jak ją upiększyć- zajmę się tym w przyszłym tyg. i wtedy wstawię fotki:))
Aestima trzymam kciuki za artystkę - na pewno wyjdzie b.ładnie:tak:a tak na marginesie - nie spodziewałabym się takich akcji po drewexie...trochę mnie zawiedli...ale i tak pewnie zdecyduję się na nich bo drewnostyl ma jak dla mnie za drogie mebelki

ROMOCJA (1487677581) - Aukcje internetowe Allegro[/url],
ale mam już upatrzoną:
kołyskę
*KOŁYSKA 3w1 CONECO SIMPLICITY BEŻOWY GRATIS SKLEP (1487133040) - Aukcje internetowe Allegro
no i wanienkę wraz z przewijakiem
Komoda kąpielowa OPEN PRATIC Primi Sogni wanienka (1497266401) - Aukcje internetowe Allegro

ale mam pytanie co do łóżeczka, chciałabym takie drewniane (z dwustopniową głębokością) które jak dziecko podrośnie można zamienić w zwykłe łóżeczko, tj, ściągnąć jeden bok całkowicie (nie tylko dwie szczebelki) macie może jakiś pomysł gdzie takiego szukać?
izka jeżeli chodzi o wanienkę, to potwierdzam to, co pisały dziewczyny - zupełnie to niepraktyczne
a kołyska - ja też mam w planach kupić taką, ale się wstrzymuję do porodu, no może tydzień lub dwa przed. Kołyska jest stosunkowo mała, jak młoda urodzi się duża, to zakup takiej kołyski mija się z celem...znajoma przy małym dziecku przez pół roku używała, ale jak bobo duże to obstawiam czas o połowę krótszy
łóżeczka - większość takich 140x70 ma opcję przekształcania w tapczanik

Dziewczyny jestem dziś przeszczęśliwa, bo udało nam się wreszcie, po tygodniach poszukiwań, kupić wózek! Wcześniej kupiliśmy fotelik, a dziś brykę :-)
Nawet nie wiecie, jak mi ulżyło...To było gorsze od wybierania samochodu :-D
X-lander Energy
Zobacz załącznik 336159
dagamit witaj w mafii X-landerowej:-D

obejrzałam w sobie te mebelki z drewnostylu i teraz już mam jeszcze większy mętlik w głowie poprostu wszystkie są fajne i nie wiem które wybrać, bo wszystkie mi się podobają...
mam 4 opcje.....tzn.

1) łóżeczko i komoda białe takie, reszta kiedyś tam
Meble | Zestawy Mebli | Drewnostyl/Pinio | Barcelona | Muzpony

2) komoda taka biała (może być też z szufladami)
Meble | Zestawy Mebli | Drewnostyl/Pinio | Lara | Muzpony
i łóżeczko takie białe Meble | Łóżeczka | Muzpony

3) komoda taka kolor wenge/ perła
Meble | Komody | bez przewijaka | Muzpony i
łóżeczko perła Meble | Łóżeczka | Muzpony

4) komoda i łóżeczko takie w kolorze wenie/perła (w sumie to by mi najbardziej odpowiadało gdyby nie to, ze w wersji tapczanika to łóżeczko ma całe te szczyty i wygląda jak koryto)
MEBLE DZIECIĘCE / Komody / LARA KOMODA 2 - DRZWIOWAPERŁA / WENGE - DREWNOSTYL - Callandia hurtownia artykułów dziecięcych

no i taka niezdecydowana jestem w tej ciąży, nie mogę wybrać, w sumie to do białego łatwiej będzie później coś dopasować, ta komoda Lara jest ładna, ale w bieli jej nie widziałam, a jak będzie taka szpitalna..och jaka ja ćma jestem...
mysia jak dla mnie barcelona najładniejsza:tak:ale musi stylem do pokoju pasować. Ja gdybym miała kupować to wzięłabym larę, bo mam już regalik taki nowoczesny i prosty

Mój mąż totalnie mnie zaskoczył.
W sobotę przed tym badaniem byłam taka zdołowana że pojechał sam do Smyka i żeby mnie rozweselić kupił kilka rzeczy dla Anulki.Ja nawet tego wcześniej nie miałam siły oglądać
cinamon pozazdrościć męża!!! nie wiem czy mój by się zdobył na takie zakupy...z drugiej strony ja lubię sobie sama w spokoju połazić i powybierać, co mi czasem pół dnia zajmuje;-)
dziewczyny, w Świecie Dziecka na Targówku jest przecena do 40% na niektóre ubranka, byłam w weekend i parę rzeczy zakupiłam w całkiem rozsądnych cenach

cinamon - to się mężowi chwali, piękny gest! i faktycznie dość zaskakujący jak na faceta:tak:ja swojego musiałam zawsze delikatnie popychać w kierunku kupna czegoś dla małej - przed jej narodzinami jeszcze; zawsze wtedy mówiłam "inni tatusiowie na pewno szaleją zakupowo z radości, że córcia jest" (nie wiem skąd ten argument sobie wydumałam, ale pare razy zadziałał:-D )

a czy któras z Was kupiła może fotelik Maxi Cosi CabrioFix? chodzi mi o to czy dobrze rozumiem informację ze strony producenta, że jak nie mam w aucie sysytemu isofix to mogę ten model wpinać normalnie pasami? takie info jest na str. "Foteliki Maxi-Cosi Cabriofix mogą być montowane 3 punktowym pasem bezpieczeństwa samochodu lub za pomocą platformy Isofix" :confused:

o matko dopiero teraz te wątek przeczytałam od soboty........
i już nic nie wiem... :sorry2:

cinamon super mąż się zachował... zazdroszczę, mój kupił kilka bodziaków w biedronce jak go wysłałam kiedyś, a i z tego byłam zadowolona :blink:

cinamon - to się mężowi chwali, piękny gest! i faktycznie dość zaskakujący jak na faceta:tak:ja swojego musiałam zawsze delikatnie popychać w kierunku kupna czegoś dla małej - przed jej narodzinami jeszcze; zawsze wtedy mówiłam "inni tatusiowie na pewno szaleją zakupowo z radości, że córcia jest" (nie wiem skąd ten argument sobie wydumałam, ale pare razy zadziałał:-D )

a czy któras z Was kupiła może fotelik Maxi Cosi CabrioFix? chodzi mi o to czy dobrze rozumiem informację ze strony producenta, że jak nie mam w aucie sysytemu isofix to mogę ten model wpinać normalnie pasami? takie info jest na str. "Foteliki Maxi-Cosi Cabriofix mogą być montowane 3 punktowym pasem bezpieczeństwa samochodu lub za pomocą platformy Isofix" :confused:

andariel ja kupiłam cabrio fix, można go montować albo na bazie albo z pasami, na zdjęciach widać takie niebieskie elementy, to one są przeznaczone do przypinania pasem. Bazy jeszcze nie kupiłam, ceny powalają...musimy zrobić próbę z pasami, jak będzie ok, to z bazą damy spokój

cinamon super się Twój mąż spisał!!Genialnie wręcz...aż łezka się w oku zakręciła.Mój kupił wózek ponad 2 miesiące temu(wybłagałam go wtedy o to:wściekła/y:) i od tamtej pory wszystko inne kupuję sama...on twierdzi ,że jeszcze jest czas a ja z tymi zakupami przesadzam.Ehh ci faceci...

dagamit śliczny wózio udało Ci się kupić:-) Masz to już z głowy!!

andariel ja też mam maxi cosi cabrio ale jeszcze nie sprawdzałam jak go wpinać do auta...:zawstydzona/y:

nam mowili ze oilatum nie wolno uzywac na codzien bo to dla skory suchej...my mamy mydełko bambino bo ponoc mało uczula zobaczymy :)
nam w szkole rodzenia równiez tak mówiono - i się z tym zgadzam, bo profilaktyka profilaktyką, ale tak delikatna skórka po prostu nie potrzebuje od razu na starcie takich kosmetyków (takie moje zdanie); i do tanich nie należą;
bambino jak najbardziej polecane i u nas się sprawdza, nie podrażnia itp. (a mała ma bardzo wrażliwą skórę)

reklama
Mrsmoon wracajac do BARF, to na kotach powiem znam się małoooo. Mnie najwięcej czasu zjęło wyliczenie dawek. Nie bawię się jednak, że wszystko daję w jednym posiłku, bo jakbym miała odważać po 5dag warzyw, 5 dag owoców (do tego odpowiednio zmiażdżonych) miecho kości itd. to chyba bym oszalała. Bilansuje to sobię w przeciągu 10 dni. Czyli np w przeciągu 10 dni 2 posiłki to sama papka warzywno owocowa+ nabiał, iles tam posiłków mięsno-kostnych, ileś tam samo mięso, iles tam ryby. No i nie zaleca się mieszania owoców i warzyw z mięsem, bo jest óżna długosc trawienia pokarmów i nie ma co obciazać przewodu. Nie wiem jak to jest u kotów, bo to przeciez bezwzględni mięsożercy:-D
Z przygotowywaniem nie ma już tyle zabawy. Ja kupuje większe ilości i mrożę. Potem wyciagam tylko z zamrażarki, odmrażam i gotowe. Jak robię papki owocowo-warzywne to tez robię więcej, porcjuję do zamrażarki i na jakis czas jest.
Tutaj zaopatruję się w baraninę, gęś, strusia, wołowinę, koninę BARF® - O BARF . Zamawiam u kolesia i odbieram we Wrocku. Kurczaka i indyka kupuję w moich ulubionych sklepach z mięchem, moje psy jedzą też wieprzowinę, od czasu do czasu kupie im królika ale to od święta. jakbyś miała jakies pytania to postaram się w ramach możliwości pomóc :)

Aestima, Zebrra
chciałam zapytać o tą nakładkę na materacyk. Ja kupiłam sobie coś takiego Podkładka pod prześcieradło - | Motherhood.pl , nie kupilismy jeszcze łóżeczka ale podkładkę już mamy, a co tam:-D No i nie wiem teraz czy to wystarczajace, czy powinnam jeszcze coś tam wkładać żeby zabezpieczyć materaz?

Katamisz bardzo fajna ta chustaweczka, a i cena nie powiem naprawdę korzystna. Dory zakup:tak:

Taką osłonkę na łóżeczko przciw obgryzaniu przez maluszka mam moja koleżanka. Tyle, że Ona tez kupowała łóżeczko w ikea i nie jestem pewna czy rozmiar tego jest uniwersalny czy przypadkiem rózne łózeczka nie mają różnej szerokości, żeby się przypadkiem nie zdzwiwić. Zapytam się jej.

Dagamit super, gratuluję zakupu pierwszej bryki;-) Widzę, że grono x-landerów to bardzo silna grupa .
Cinamon gratuluję wzorowej postawy męża :-)

Do góry