Mrsmoon wracajac do BARF, to na kotach powiem znam się małoooo. Mnie najwięcej czasu zjęło wyliczenie dawek. Nie bawię się jednak, że wszystko daję w jednym posiłku, bo jakbym miała odważać po 5dag warzyw, 5 dag owoców (do tego odpowiednio zmiażdżonych) miecho kości itd. to chyba bym oszalała. Bilansuje to sobię w przeciągu 10 dni. Czyli np w przeciągu 10 dni 2 posiłki to sama papka warzywno owocowa+ nabiał, iles tam posiłków mięsno-kostnych, ileś tam samo mięso, iles tam ryby. No i nie zaleca się mieszania owoców i warzyw z mięsem, bo jest óżna długosc trawienia pokarmów i nie ma co obciazać przewodu. Nie wiem jak to jest u kotów, bo to przeciez bezwzględni mięsożercy
Z przygotowywaniem nie ma już tyle zabawy. Ja kupuje większe ilości i mrożę. Potem wyciagam tylko z zamrażarki, odmrażam i gotowe. Jak robię papki owocowo-warzywne to tez robię więcej, porcjuję do zamrażarki i na jakis czas jest.
Tutaj zaopatruję się w baraninę, gęś, strusia, wołowinę, koninę
BARF® - O BARF . Zamawiam u kolesia i odbieram we Wrocku. Kurczaka i indyka kupuję w moich ulubionych sklepach z mięchem, moje psy jedzą też wieprzowinę, od czasu do czasu kupie im królika ale to od święta. jakbyś miała jakies pytania to postaram się w ramach możliwości pomóc
Aestima, Zebrra chciałam zapytać o tą nakładkę na materacyk. Ja kupiłam sobie coś takiego
Podkładka pod prześcieradło - | Motherhood.pl , nie kupilismy jeszcze łóżeczka ale podkładkę już mamy, a co tam
No i nie wiem teraz czy to wystarczajace, czy powinnam jeszcze coś tam wkładać żeby zabezpieczyć materaz?
Katamisz bardzo fajna ta chustaweczka, a i cena nie powiem naprawdę korzystna. Dory zakup
Taką osłonkę na łóżeczko przciw obgryzaniu przez maluszka mam moja koleżanka. Tyle, że Ona tez kupowała łóżeczko w ikea i nie jestem pewna czy rozmiar tego jest uniwersalny czy przypadkiem rózne łózeczka nie mają różnej szerokości, żeby się przypadkiem nie zdzwiwić. Zapytam się jej.
Dagamit super, gratuluję zakupu pierwszej bryki;-) Widzę, że grono x-landerów to bardzo silna grupa .
Cinamon gratuluję wzorowej postawy męża :-)