reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Dziewczyny jakie mydło kupujecie dla Dzidzi?
Pytam też konkretnie czy w płynie czy w kostce.

Ja z Mężem np używamy tylko w płynie, bo mam schizę, że na kostce jest więcej bakterii :zawstydzona/y:
co myślicie?

reklama
Dziewczyny jakie mydło kupujecie dla Dzidzi? Pytam też konkretnie czy w płynie czy w kostce.
Ja kupię tylko płyn do kąpieli - położna w szkole rodzenia mówiła, że spokojnie to wystarczy i nie trzeba nic więcej - nawet po kąpieli żadnych balsamów ani oliwek, bo w płynach są już składniki nawilżające;
na pupę tylko sudocrem na odparzenia i tyle - jestem zdania, że im mniej tym lepiej :-)

dagamit gratuluję zakupu wózka :) kamień z serca nie? :)
oj, nawet nie wiesz, jak!! teraz z niecierpliwością czekam na kuriera :-)

Właśnie oglądałam sprzedawcę Dagamit- kuszące- pewnie też coś kupie... Ale po wypłacie :zawstydzona/y:
ja dopiero pod koniec kwietnia będe robić zakupy kosmetyczne - myslę że spokojnie, mamy jeszcze trochę czasu!

agatkaT mam takie same odczucia co to mydła w kostce :) dodatkowo zawsze mnie denerwowało że ono tak rozmiękało i robiła się papka a nie kostka, dlatego chyba od 10 nie miałam go w rękach :)
inna sprawa ze kostkowe mydła zawsze bardzo wysuszały mi skórę rąk, te w płynie, nawet najtańsze zawsze były dla mnie łagodneijsze.

Dagamit a jakąś konkretną markę położna polecała?!

Jakiej firmy bierzecie? Widzę, że na topie jest Biały Jeleń ale mi się to źle kojarzy...

Więc chyba wezmę płyn do kąpieli też firmy Bella

Dzięki Dziewczyny :*

Dagamit a jakąś konkretną markę położna polecała?!
Nasza nie polecała żadnej konkretnej - mówiła tylko żeby zwracać uwagę na przeznaczenie (dla noworodków i niemowląt); ja ostatnio dostałam w aptece próbki kosmetyków Balneum Baby Basic - nie wiem, czy znacie. W tej serii jest właśnie olejek do kąpieli dla skóry suchej, wrażliwej - myje, koi, nawilża. Wypróbuję z tych darmowych próbek i może się zdecyduję. Chyba że już macie jakies doświadczenia z tymi kosmetykami?
BALNEUM Baby Basic kojący olejek do kąpieli 200ml | Kosmetyki, Pielęgnacja | BALNEUM | i-Apteka.pl

agatka, ja oilatum kupię albo właśnie to balneum co dagamit polecała:) mydło do mnie jakoś nie przemawia, może jak maluszek będzie miał kilka m-cy...

forever, własnie myślę czy nie przemalowac tej szuflady na seledynowo i namalować białe groszki:))

reklama
Do góry