reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Dziewczyny u mnie niestety Tchibo nie ma ale dla Olka mam sporo rzeczy dzięki mojej mamie bo mieszka w DE. Mam 2 komplety pościeli i kocyk taki z welurku śliczny. Kocyk z takim samym motywem co pościel miałam jeszcze jeden pasujący do drugiego kompletu ale przepadł i głupio się upomnieć. Mogę z pewnością polecić bo są super jakościowo fajnie się piorą a widziałam że pościele są też przecenione. Ja kupować nie musze bo mam aż 4kpl.
Ja na bank kupie otulaczek z matherhood no i do szpitala rożek ale może znajomi porzyczą na te kilka dni:-)

reklama
A nam się trafiła świetna okazja. Nie stać nas na nowy wózek, od początku wiedzieliśmy, że kupimy używany, ale nie sądziliśmy, że nam się trafi taka okazja :happy2: Wózek głęboko-spacerowy plus śpiworek na misiu, taki super cieplutki, kombinezon na zimę i torba [naprawdę duża] ciuszków plus grzechotka do wózka... za 149,99zł :happy2: Mój mąż wyczaił to na allegro. Świetni ludzie, którzy to sprzedawali, jeszcze na miejscu coś nam dorzucili. Wszystko w naprawdę dobrym stanie. I jakoś przebolejemy, że wózek jest bordowy z... różowymi wstawkami ;-)

Ja bym miała z tym poważny problem....:tak:
Dzięki Bogu mój zestaw tj wózek plus spacerówka plus fotelik Chicco jest oliwkowy - nie chciałam za darmo od koleżanki bo mi głupio, ale i tak uważam, że 300 zł to niedużo.

He he, mi sie marzył oliwkowy wózek, jednak nie mogliśmy przepuścić takiej okazji ;-)
Oczywiście, że 300zł to niedużo - wózki używane widzieliśmy od 200zł i to w różnym stanie...

Byłam wczoraj na zakupach i powiem Wam żadnych rewelacyjnych przecen to u nas nie ma. Kupiłam śpiochy, pajaca i sweterek każde po 25 zł w 5 10 15 przecenione odpowiednio z 35, 40, 50 zł. NO i jeszcze w Tesco taki komplecik - wyprawkę za 37 z 53 zł. I to wszystko.
Szczerze więcej nic mi nie wpadło w oko. No były jeszcze śliczne sukienusie, ale ja nie wiem czy to dziewczynka, czy chłopak bo nie chce pokazać ;-)

Ja będę musiała zrobić przegląd ubranek, niewiele pewnie tego będzie, bo bardzo dużo dostaliśmy po Jasia starszej kuzynce. Więc zakup pajacyków i bodziaków nad odpadł, chyba że ktoś przyniósł w prezencie. A teraz i u nich znów się rodzinka powiększy więc nici ze spadkowych ciuchów ;)
Za to muszę się pochwalić, że zrobiliśmy pierwszy zakup. Trochę tak z obawą, bo z Jasiem zdecydowanie później zaczęliśmy zakupy. Kupiliśmy fotelik samochodowy, ale był w promocji i szkoda było nie skorzystać :)

Już fotelik ???? Moim zdaniem dziecko będzie najpierw jeździć w gondolce, a poza tym mam obiecany druga, którą będę mogła przypiąć na stałe w aucie.

Jaś nie jeździł w gondolce, mieliśmy spadkowy fotelik samochodowy. Choćby na wyjście ze szpitala się przydał. Później jeździł tylko w wózku, w gondolce, bo nasz wózek nie miał możliwości zamontowania fotelika.
Nie sądzę żeby za wcześnie ;) Niektóre z Was już mają niezłą wyprawkę, łącznie z wózkami ;)

reklama
no ja mam wszystko po Marcelku... a jak bedzie babeczka to noworodkowi tez bedzie ladnie w niebieskim ;-) najwyzej czapeczke dokupie bardziej dziewczeca ;-)
z zakupow to mi zostala chemia i pampersy dla dzidzi i w razie W mleko w proszku :tak: i herbatki ;-)

Do góry