reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
ostatnio w auchan widziałam body, śpioszki i koszulki bardzo tanie i ładne :) około 4-5 zł za sztukę ale przed Nowym Rokiem i tak nie damy rady pojechać na większe zakupy, czekamy na wypłaty ;) W tym miesiącu żyliśmy za pensję męża, bo mi ZUS zalega z wypłaceniem chorobowego. Nie dostałam ani grosza odkąd zakład pracy przestał mi wypłacać świadczenia, czyli ostatnia pensja na początku listopada. W dodatku w tym miesiącu opłacamy OC i już się zapożyczyliśmy :(

Ostatnia edycja:
heh jak to dobrze, ze ja mam ciuszi po marcelku poodkladane ;-)
dziewczyny wspanialych lowow na tych przecenach ;-)

Witam czerwcowe mamy :-). Pisałem już o tym u marcówek ale i u was napisze odnośnie VAT`u. Będzie to wyglądało tak:
"Od dnia 1. stycznia 2011 r. zmianie ulegają stawki VAT w Polsce. Podstawowa stawka VAT 22% zostanie zamieniona na stawkę 23%, zaś stawki 3% i 7% odpowiednio na 5% oraz 8%.". Więc nie ma co panikować. Niestety przez zaistniałą sytuacje(dezinformacja w tej sprawie), sprzedawcy na tym korzystają i pod pretekstem wyprzedaży zawyżają często dość mocno ceny. Proponuje jednak odczekać do nowego roku aż ten cały chaos ustanie i na spokojnie robić zakupy :-). Życzę udanych porodów i pozdrawiam.

Ale jest jedno ale - wzrost VAT na ubranka niemowlęce wynika z zakwestionowania przez UE stawki obniżonej jak dotychczas 7 % i w związku z tym musi być zastosowana stawka podstawowa, którą od 01 stycznia 2011 roku będzie 23 %.
A wieści z dzisiejszego buszowania po przecenach w wątoku wyprawkowym.
Agabre - nie daj się, ZUS to państwo w państwie. U nich bez awantury to się nic raczej nie załatwi. :wściekła/y:

forever_young jak to jest możliwe,że ZUS nie wypłaca Ci tak długo pieniędzy...ja też mam w planach od stycznia isc na zwolnienie i nie wyobrazałam sobie ,że mają takie prawo żeby nie wypłacic pieniedzy na czas...to wedlug mnie chore.Moja kolezanka jest na zwolnieniu od kilku miesiecy w ciazy i dostaje regularnie od samego poczatku...Idz tam lepiej i dowiedz sie, byc moze gdzies zawinil pracodwaca...

Nie mi tylko Agabre. Ja mam na tyle dużego pracodawcę, że będzie mi on wypłacał nie ZUS, z którym się rozliczy. Z tego co wiem nie ma z tym problemu. Nie wyobrażam sobie, żebym mogła nie dostać co miesiąc swoich pieniędzy - mam dość duże obciążenia stałe i utrzymuję się sama.

A to sorki forever niewiem jak patrzyłam że widziałam ,że to był Twój post:)Ślepak jestem i tyle...Powiem szczerze ,że przeraża mnie pójście na zwolnienie i czekanie na opóznioną wypłatę!!Tak być raczej nie powinno...

Zdecydowanie nie! Myślę, że każdą z nas by przeraziło :tak: Na razie muszę się tłumaczyć dlaczego chcę jechać w styczniu na delegację do Gdańska własnym autem - jak nie będzie śniegu to i w 5 h da radę - a nie wątpliwej jakości pociągiem - według rozkładu 6,5 h, ale wystarczy zajrzeć do netu aby zobaczyć co się dzieje na kolei. :szok: W autku chociaż ciepło, sucho.... Pierwotnie wyjazd wypadł na datę mojej amniopukcji to sobie przełożyłam. Poza tym zamierzam zabrać ze sobą Ojca Młodego/Młodej - wyjazd z noclegiem - do pomocy - drugi kierowca, noszenie bagażu. Zapowiedziałam, że jak mi się na auto nie zgodzą to nie pojadę wcale.

reklama
forever_young jak to jest możliwe,że ZUS nie wypłaca Ci tak długo pieniędzy...ja też mam w planach od stycznia isc na zwolnienie i nie wyobrazałam sobie ,że mają takie prawo żeby nie wypłacic pieniedzy na czas...to wedlug mnie chore.Moja kolezanka jest na zwolnieniu od kilku miesiecy w ciazy i dostaje regularnie od samego poczatku...Idz tam lepiej i dowiedz sie, byc moze gdzies zawinil pracodwaca...
To opóźnienie nie koniecznie wynika z ZUSU. U mnie szef nie dostarczył papierów i jak na tą chwile mam wstrzymane wypłaty.Brak dobrej woli i tyle . To jest chamstwo a za 2 lata pracy i doprowadzenia firmy do ładu

Do góry