Miałam wtedy badanie ale czy to jest badanie prenatalne?Ale jak mogłaś nie mieć badania USG w 1 trymestrze, które wykonywane jest między 11-14 tc?
reklama
Owulacja
Fanka BB :)
Jeżeli zapłodnienie poprzez umycie się z nasienia i wlanie tej wody do pochwy/macicy jest takie proste to weź to opatentujMoże jakoś przypadkowo jak potem sje myłam doszło do zapłodnienia? Ze to jakoś wleciała razem w woda?
jasani
A miałaś mierzone wszystkie parametry dziecka. Sprawdzane serce, przepływy? Do tego powinno być jeszcze badanie krwi, które ocenia ryzyko chorób genetycznych.Miałam wtedy badanie ale czy to jest badanie prenatalne?
Czescjaksiemasz
No jeżeli nie dostałaś żadnej kartki z wynikami gdzie są mierzone niektóre parametry, jest opis czy widać ręce, nogi, nerki itd do tego nie pobierali Ci krwi to nie miałaś badań prenatalnych.Miałam wtedy badanie ale czy to jest badanie prenatalne?
USG I trymestr - Fertina
USG 12 tydzień ciąży oraz test PAPP-A pozwalają wykluczyć podstawowe wady płodu oraz nieinwazyjnie oszacować ryzyko wystąpienia u płodu chorób genetycznych.
fertina.pl
megson1996
Tak to racja, że obowiązkowe nie są. Ale chyba każdy w miarę ogarnięty lekarz jednak sugeruje zrobienie tego USG oraz dodatkowo testu PAPP-A.Jeżeli mówisz o badaniach prenatalnych to nie są obowiązkowe
megson1996
O to jesteś z moich okolic, a lekarza masz z Lublina?Pod Lublinem, jestem pewna nie słyszałam o nim wcześniej
Niestety nie i teraz się zestresowałam ponieważ nikt mi wcześniej o tych badaniach nie wspomniał wiec już teraz jest na to za poznoO to jesteś z moich okolic, a lekarza masz z Lublina?
Asiaxz
Za chwilę będziesz mieć już połówkoweNiestety nie i teraz się zestresowałam ponieważ nikt mi wcześniej o tych badaniach nie wspomniał wiec już teraz jest na to za pozno
olka11135
Niestety nie i teraz się zestresowałam ponieważ nikt mi wcześniej o tych badaniach nie wspomniał wiec już teraz jest na to za pozno
Tu masz świadczenia gwarantowane USTAWĄ:
To USG z 11-14tc powinno wyglądać mniej więcej tak:
Przede wszystkim ocenia się na nim zespół downa.
A co do sugerowania się datą to ja nawet w książeczkach ciążowych mam miejsce na dwie daty i wygląda to tak:
reklama
megson1996
Szczerze mówiąc jak dla mnie dziwna sytuacja, bo to lekarz sam powinien powiedzieć Tobie kiedy masz wykonać to badanie. Lekarza skąd masz? Właśnie za jakieś 2 tygodnie jeżeli jesteś w 19 tc powinnaś mieć połówkowe, żebyś pamiętała o tym.Niestety nie i teraz się zestresowałam ponieważ nikt mi wcześniej o tych badaniach nie wspomniał wiec już teraz jest na to za pozno