Slyszalam, ze najpewniejsze badania co do wieku ciąży są z usg od 8 do 12 tygodnia ciazyNapisałam, ze nie mialam i nie wiem skąd się wysłało to wyżej, ze „mialam”
reklama
Nie skierowałA gdzie mieszkasz? Badanie USG w 11-14tc jest jednym z trzech najważniejszych USG w ciąży. Lekarz Cię na nie nie skierował?
jasani
Fanka BB :)
A jesteś pewna? Gdzie mieszkasz? Owszem, to badanie nie jest obowiązkowe aczkolwiek ważne.Nie skierował
W takim wypadku uznałabym za przewidywany termin porodu z 8t5d jako najbardziej prawdopodobny.
Pamiętaj, że i tak urodzisz wtedy kiedy dziecko zechce. Ono nie zna ani daty Twojej OM, ani pomiarów z USG. W zasadzie termin porodu obejmuje jakieś 5 tygodni - i to takiej donoszonej ciąży
Pamiętaj, że i tak urodzisz wtedy kiedy dziecko zechce. Ono nie zna ani daty Twojej OM, ani pomiarów z USG. W zasadzie termin porodu obejmuje jakieś 5 tygodni - i to takiej donoszonej ciąży
Koniczynka1
Ja od zawsze miałam nieregularne cykle i w ciąży termin z usg i termin om różniły się o 2 tygodnie. Dzidziuś zdrowiutkitakiego życia seksualnego się nie dorobiłam pisząc, ze mogę mieć dwoch mężczyzn pytam poniewaz czytałam, ze to może być powód do zmartwień taka roznica miedzy usg a om. I moze to nieść za sobą wady płodu.
megson1996
Ale jak mogłaś nie mieć badania USG w 1 trymestrze, które wykonywane jest między 11-14 tc?Napisałam, ze nie mialam i nie wiem skąd się wysłało to wyżej, ze „mialam”
kate96
Aktywna w BB
Jeżeli mówisz o badaniach prenatalnych to nie są obowiązkoweAle jak mogłaś nie mieć badania USG w 1 trymestrze, które wykonywane jest między 11-14 tc?
kate96
Aktywna w BB
Przy takich postach dopiero widać jak wygląda edukacja seksualna w polskich szkołach..Może jakoś przypadkowo jak potem sje myłam doszło do zapłodnienia? Ze to jakoś wleciała razem w woda?
reklama
Pod Lublinem, jestem pewna nie słyszałam o nim wcześniejA jesteś pewna? Gdzie mieszkasz? Owszem, to badanie nie jest obowiązkowe aczkolwiek ważne.