reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy czułyście regularne ruchy maluszka?

reklama
u mnie pierwsza ciąża, ruchy zaczęłam zauważać po 20tygodniu ciąży mimo ze jestem szczupla to chyba dlatego ze myliłam bąbelki w jelitach właśnie z ruchami dziecka. Po 20 tyg juz byłam pewna ze to właśnie one, od 26 tygodnia zaczęły sie kopniaki a teraz 36 tydzień i jak dostanę pod żebro to zginam sie w pół ;-)

Ania dokładnie nie martw się, ja nie mam jeszcze regularnych ruchów i też się denerwowałam, bo raz dzidzia kopała a raz się uspokajała. Zapytałam lekarza czy wszystko ok, że jeszcze się to nie uregulowało to stwierdził, że w 21 tc to jeszcze niektóre kobiety ruchów nie czują (ja jestem w 22) więc nie ma się co martwić :) A jeśli się martwisz to zapytaj lekarza, on rozwieje twoje wątpliwości ;)

Każda jest inna, ale rozumiem obawy, bo ja teraz w 22tc też nie czuję wyraźnych kopniaków i zaczynam panikować;) ale jak czytam Wasze wypowiedzi to się uspokajam:)

A powiedzcie mi w którym tyg poznaliście płeć maluszka??? Ja słyszałam ze juz w 19 tyg można zobaczyć...a w poniedziałek mam scan i liczę ze juz będę z mężem wiedziała czy to córeczka czy synuś

Ja ruchy zaczęłam czuć dopiero ok 23tyg i było to baardzo delikatne, potem z każdym tygodniem było ich więcej i bardziej odczuwalne a teraz w 33tyg mały kopie i rozpycha bardzo intensywnie :)

Napisane na GT-S7560 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry