reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Salsera na pewno będziesz wiedziała kiedy mały jest głodny,wtedy na pewno nie będzie chciał smoka.

reklama
salsera ja bym nie wybudzała na karmienie..
moja mała je o 24 a póxńiej o 6 rano , wcale jej nie wybudzam a przybiera na wadze prawidłowo :-)
i masz rację że jak zgłodnieje to się sam obudzi:tak:

Matusia
albo mała słabo ciągnie... albo źle zasysa i się nie najada i musisz głębiej jej pierś włożyć do buziuńki..
albo moze masz słabe mleczo ale to na tym się nie znam bo sżłyszałam ze nie ma czegoś takiego jak słabe mleczko... i nie wiem więc czy to możliwe czy nie żeby mieć słabe mleczko..
może dawaj małej głębiej cyca do buzi...
albo moze zrobiła sobie z Ciebie smoczek???

a pieniste kupki ozbaczają oczszczanie jelitek więc nie przsejmujcie się nimi , pojawiają się rzadko i nie znaczą nic złego o ile mają kolor taki jak pozostałe kupki :-)

żelka na kolki możesz dawać jakieś kropelki ...espumisan np

maja
może to refluks??lepiej poradź się lekarza...
a cp do butelki kup TT jest podobna do cycuia,.. jak ja u Viki przechodziłam z cyca na butlę to tylko z TT piła z innych wogóle nie chciała :-)

salera, moja robi to samo, ale o spacer się nie martw, bo w wózku dziecko śpi ładnie i nawet o cycaniu nie myśli :)
W sumie to raczej mam tak jak zanka, jak wisi to wisi 2 dni a od wczoraj i dziś już napije się i śpi dalej. Nauczyłam się już nie oceniać Mai na podstawie jednego dnia, bo każdy dzień jest inny, a to pogoda, a to inne problemy.
Teraz od 2 dni mam spokój, bo Mała ładnie śpi po cycu i myślałam, ze to się udało dzięki herbatce na laktacje, ale kto to wie, co będzie jutro.
Jedyny największy problem, że tym mlekiem w proszku coś jelita poregulowałam i mimo, że zmieniłam mleko i daję już go coraz mniej (dziś wcale jeszcze), to Maja nie robiła kupki od niedzieli. Wczoraj była położna i mówi, że dzieci na samym proszkowym robią kupki co 3 dni, ale u mnie już 4 dzień leci, a Maja się męczy, pręży, napina i stęka, ale nie płacze. Położna mówi, ze jeśli gazy oddaje, to nie ma problemu i mam jej brzuszek masować, albo herbatkę z rumianku dać. Ale to nic nie pomaga! Nie mogę już patrzeć jak się biedulka męczy. Miała tak któraś? A może ja coś jej nie takiego o czym nie wiem że szkodzi.

Witajcie
U nas też wiszenie na cycku czsami jest, i zazwyczaj mój mały Bączek wpada w taki ciąg cyckowo ulewniowy i tak potrafi przez pól dnia, objadać się po uszy i ulewać i tak w kólko.
Martusia jeśli chodzi o kupki to najlepiej pomasować brzusio popodkurczać nózki do brzuszka, mój malutki zawsze pruka jak tak nózki ruszamy.

Matusia jeśli Cię to niepokoi to możesz w ostateczności pomóc termometrem (czego nie polecam zbyt często bo to rozleniwia jelitka i wtedy jest gorzej z kupkami bo dziecko czeka na pomoc , ale jednorazowo nic się ine stanie) lub daj czopek zwykły paracetamol przeciwbólowy...
i wtedy powinno pjść jak z płatka :-)

dziewczynki - co to czopek glicerynowy??

kamciu ja tez slyszalam, ze mleczko nie moze byc niby za slabe, ale chyba jednak moje jest :(((, w nocy musialam gotowac bebilon, bo mala byla nienajedzona, a tak czesto sie teraz budzi, ze ja mam juz dosc.. jakos slabo mialam w nocy z pokarmem, mysl.ze to juz koniec..klapa.. ale dzis w dzien jest okej .. hm .. choc tez non stop by pila, ale jest upal..
... a te 6h snu Twojej malutkiej mmmmm marzenie !

Może być i glicrerynowy , ja nie wiedziąłam ze sa takie czopki wogóle.. wiecie w pl nie mieszkam to nie wiem co jest dla dzieci..
no a taki czopek jest idealny na kupkę:tak:
ale jak brzuszek boi to i może byc czopek paracetamol;-)
maja snu jest więcej :p bo po kąpieli o 21 zasypia i tylko budzi się na cyca o 24 i spi dalej , i rano też jak się obudzi to śpi dalej do 9 rano dopiero o 9 ją karmię przebieram i wychodzimy z sypialni :-)

reklama
Matusia ja z Igorem przechodzę to samo.Kupa mu się przystopowała jak kiedyś jednej nocy tylko na sztucznym jechał. A tak jedzie na moim cycu i problem z kupą został.Powiem wam jedno termometr nie zawsze pomaga, czopek glicerynowy też:(