reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Właśnie miałąm się was pytać o ulewanie.
Czy waszym bobasą się zdarz? Bo mój bąbelek to prawie po każdym jedzeniu ulewa, czasami nawet nosem mu poleci.

reklama
Paula mój tak ulewa :/ ale czytałam,że do pół roku tak może być. Lekarce mówiłam to też nic mi nie poradziła na to :(

paula nie martw się, niektóre dzieciaczki ulewają i taka ich natura. Mojemu zdarza się ulać,jak nie odbije dobrze(czyli nie beknie jak pod budką z piwem:-D),ale i tak układam go na boczku, więc nawet jak się uleje to jest bezpiecznie.Trzeba też pilnować w tej pozycji,aby do uszka się nie nalało jak dużo ulewa.

Herbatka koperkowa z Hippa - b.dobra na brzuszki maluszków, lekarka wczoraj mi mówiła, że najlepiej samej ją pić bo i tak dostaje sie do pokarmu. A herbatki laktacyjne z Hippa też rewelka! uzależniłam się :)
ja nie mogę pomidorów, za kwasne, za sztuczne, źle podziałały chyba..

Ostatnia edycja:
aaa i persefono zazdroszcze Tobie tych pomidorków!
Moja mała urodziła sie takim mega ssakiem :), ze tak czy siak będzie miewac problemy z brzuszkiem, bo za łapczywie je, już mielismy pierwsze kolki i bóle a ma dopiero przeciez niecałe 2 tyg.. :/ Czkawke tez ma często dosc.. Z tym odbijaniem u nas tak sobie trzeba duzo ponosic w pionie i poklepac zeby sie odbilo porzadnie.

Mój też nawet jak sobie odbije to i tak ulewa:/

Ja pije herbatkę na laktację z herbapolu, ta z hippa jet dla mnie za słodka i za słabo czuć zioła.

dziewczyny, mi się rzygać chce:sorry: od samego zapachu tych herbatek.Także do picia się nie zmuszę.Na razie mamy jedna z kopru z Hippa, i jakąś uspokajającą też Hippową(od 1 mca).Ale jeszcze żadnej nie podwałam,nie widziałam potrzeby.Jak będzie taka pogoda to będę pewnie podawać zamiast wody, o ile junior będzie chciał.

reklama