reklama
Alex2712
Fanka BB :)
A my zaczeliśmy jeść zupki i warzywka z mięskiem (ze słoiczków) ale niestety Oliwierkowi nie smakują, kurcze mam nadzieję, ze się przekona bo przeciez musi jeść mięsko.
tak w ogóle to ile wasze maluszki zjadają ze słoiczka bo u nas max pół słoiczka Oli potrafi zjeść, vbez znaczenia czy sa to warzywa czy owoce.
tak w ogóle to ile wasze maluszki zjadają ze słoiczka bo u nas max pół słoiczka Oli potrafi zjeść, vbez znaczenia czy sa to warzywa czy owoce.
Alex ile da rade to ma być tylko dodatek narazie a nie danie główne, moja też długo tylko pół słoiczka wcinała a teraz owoców zjada cały słoiczek a z obiadkami to różnie bywa.
Moje dziecko mnie zadziwia dzisiaj tylko cyca chciała dla odmiany a jak jej chciałam dać deserek to zacisnęła dziubka i nie było mowy.
Moje dziecko mnie zadziwia dzisiaj tylko cyca chciała dla odmiany a jak jej chciałam dać deserek to zacisnęła dziubka i nie było mowy.
no właśnie tak się zastanawiam czy słoiczek taki ok 130 g zupki czy warzywek z mięskiem może całkowicie zastąpić porcję mleka ? ( Osek wypija około 200 ml +/- ) w schematach żywienia jest że 5 x180 g jedzonka dziennie.hmmmm....na 5mcy nasza pediatra zaleciła 120-130 g- czyli wychodzi cały słoiczek na dzień.
karolq8
u nas mala je obiadek caly sloiczek ten duzy deserek maly czasem niecaly ale jak jest najedzona to zaczyna kaszlec i wiecej niezje a pomidorowa byla pyszna hihi
te duże słoiczki to chyba właśnie ok 190 g mają...?my jeszcze nie wprowadzilismy glutenu...bo cały czas coś nie tak a to lekarz kazał przeczekać jak miał infekcje,żeby w razie czego nie była ała i u góry i na dole albo ugotowałam kaszkę na minimalnej wodzie, mały dłużej spał i się "kupa" z tego zrobiła ale chyba dam mu pół słoiczka jakiejś jarzynowej z kaszką...bo magiczne okienko u tych na mm nam się powoli zamyka ( między 5 a 6 mies )
Agniieszka
Kurcze ja tez jeszcze nie dalam mannej ale za to co 2-3 dni dostaje kawalek chlebka wiec chyba nie tak zle?
reklama
Matusia
Majka wczoraj jadła ze słoiczka obiadek z delikatną rybką. Jeszcze popołudniu z buzi Jej rybą jechało. Łakomie zjadła cały obiadek.