reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

My też używamy bujaczka, nie posiadamy jeszcze specjalnego krzesełka.

Z nowości ostatnio Igorkowi dawałam zupkę marchewkową z ryżem...fajnie nią pluł, więc na drugi dzień dałam mu ją z butli bo strasznie rzadka była i pięknie wypił :) Dziś dawałam mu morele i nie smakowała mu. Zupka jarzynowa z kurczakiem też była bleeeee. Przed chwilą za to wciągnął pół słoiczka kaszki mannej z czekoladą:)

reklama
A ja muszę pochwalić mojego synka (obym nie zapeszyła tymi pochwałami) synek od wczoraj zaczął pic z butelki przed snem na wieczór, nie za dużo bo wczoraj 60 ml, dzisiaj już 100 ml-potem dopił z mojej piersi jeszcze. Zmieniłam butelke na nuka z tym gumowym smoczkiem takim podobnym jak kiedyś my z takich piliśmy. Zobaczymy jutro jak bedzie pil. Ale i tak jestem z niego bardzo dumna.

to super alex :D

nasza z butki pije, pod warunkiem, że nie mm, choc może dlatego , że zna jedynie smak pepti bądx HA. no fakt, paskudne są... ewentualnie przechodzi herbatka malinowa :) a mleczka juz w cycuchach tylko aby aby, jedynie by starczylo na bieżące potrzeby :) w piątek ciut odciągnełam,ale co to jest 80 ml w ciągu 4 godzin :( kupki robi mało ostatnio, więc obawiam sie, że będzie trzeba cus wprowadzić niestety. oby nie!

Marti już próbowała marchewkę, jabłuszko i ziemniaczka wszystko smakowało, ale chyba najbardziej marchewka. Ale odkąd zaczęliśmy próbować nowych rzeczy to matka musi sobie spinacza na nos zapinać podczas przebierania kupy :-D

a u nas nie chce młodzian jeść słoiczków, pluł jarzynową(własnie tą marchewkową z ryżem), jeszcze dalej szpinakiem i dynią.. Dałam psu te słoiczki, to łaskawie zjadł szpinak..resztę zostawił.Co do niego niepodobne, bo zjada wszystko oprócz surowej cebuli.
Wciągał za to zblenderowanego mojego kalafiora, nieco marchwi ,no i skrobane jabłuszko.Niania będzie mu kręcić jakąś super dobrą zupkę- zobaczymy, czy ją opluje :DDD
Pewnie junior podsłuchał jak gadałam z nianią o blw no i będzie teraz przechlapane;)

Mati na skończone 4 miesiące dostał trochę zupki jarzynowej i nawet zjadł. Zachwytu nie było za to duże zdziwienie przy każdej łyżce i trochę wypluwania. Ale buzię otwierał. Za to za drugim razem ta sama zupka była już bardziej fuj bo się krzywił i wypluwał. Czas na owocki jakieś :)

Alex gratki dla Oliwierka :D

No to chyba moge powiedzieć, żę mały załapał juz picie z butelki bo dzisiaj tez wypił 100 ml i szukal więcej, jutro przygotuję mu więcej, Mamusia jeszcze dokarmiła go cycusiem. A i mam pytanie czy jutro jak mi ładnie wypije to powinnam odciągnąć pokarm , żeby mi laktacja nie siadła?

reklama