reklama
orzeszek24
Fanka BB :)
Moj klopsik ostatnio to straszny marudek,ale to chyba z powodu zebow ale nie o tym chcialam, mam inny problem.Ostatnio strasznie krzyczy placze i wygina sie jak przychdzi pora jedzenia,ale co mnie zastanawia to chodzi tu tylko o lewa piers, nie kimam co mu tam nie opasuje nie wygodnie mu czy co.Probuje na rozne sposoby i dipiero jak sie nagimnastykuje albo jak juz sie zrobi senny to lewa strona wchodzi w gre.Jak tak walczy z wiatrakami to probuje wtedy z drugiej strony i jest ok, o co chodzi??moze ktoras z Was wie?
Jeśli Wasze dzieciaczki ulewają polecam z bebilon zagęszczac Nutriton, już dość miałam słuchania pediatrów,że to normalne, normalne i na własną rękę zaczęłam zagęszczać mleczko ( pepti ) i powiem ,że widać różnicę,troszkę czasem się cofnie,ale już nie tak jak wcześniej, jak powiedziałam pediatrze że zaczęłam stosować to wtedy łaskawie usłyszałam " a dobrze, dobrze, bardzo dobrze " a i tym które są na piersi też można podawać w postaci papki przed jedzeniem...
lwiapaszczka
emikaa, my stosujemy nutriton i też bardzo chwalimy, ulewanie ustało. Jedynym minusem w naszym przypadku jest to, że kupki się robią trochę rzadsze, ale z dwojga złego, lepiej żeby nie ulewała.
Mojemu dziecku w końcu coś zasmakowało. Niejadek z niej straszny - mleko ble, owoce je bo matka wciska, marchewkę też, bo każą, pić też się jej za bardzo nie uśmiechało. Ale poznała soczek marchewkowo-jabłkowy i pije. Sukces!
Mojemu dziecku w końcu coś zasmakowało. Niejadek z niej straszny - mleko ble, owoce je bo matka wciska, marchewkę też, bo każą, pić też się jej za bardzo nie uśmiechało. Ale poznała soczek marchewkowo-jabłkowy i pije. Sukces!
orzeszek junior też czasami taki ma kaprys,ale powygina się i głód wreszcie zwycięży.A jak sie długo pręży i kwęka zamiast jeść to na chwilę go biorę do drugiej i za chwilę szybka zamianka
Julisia teraz junior wypija ok150-170ml, miesiąc temu bylo to 130-150.
Julisia teraz junior wypija ok150-170ml, miesiąc temu bylo to 130-150.
marzena9
Orzeszku u nas też kiedyś tak jest. Raz nawet problem trwał ponad dobę. Nawet o tym pisałam i koleżanka Hope mnie uświadomiła że to "bunt jednego cycka". U nas młody nie daje się oszukać chwilową zamianą i jak marudzi przy lewym cycku to karmię wtedy pozycją spod pachy i już. Albo na leżąco.
W ogóle ostatnio karmię głównie na leżąco bo wtedy młody się mniej rozprasza. Jak karmię na siedząco to głowa mu chodzi w koło szyi i mało zjada. Nawet był czas że mi w 3 tygodnie jedyni 100 gram przybrał. A jak karmię na leżąco to w ostatnim tygodniu już 140 gr.
W ogóle ostatnio karmię głównie na leżąco bo wtedy młody się mniej rozprasza. Jak karmię na siedząco to głowa mu chodzi w koło szyi i mało zjada. Nawet był czas że mi w 3 tygodnie jedyni 100 gram przybrał. A jak karmię na leżąco to w ostatnim tygodniu już 140 gr.
orzeszek24
Marzena9 jaipur dzieki,czyli to nie tylko u mnie tak uff.Ale u nas to jak sie maly uprze to nie ma mowy o podmianie na druga strone,i tez juz wszelkie pozycje probuje ale stanowczy jest hihi w mamusie boje sie tylko zeby w tym lewym cycu przez jego kaprysy pokarmu nie stracic,no zobaczymy co bedzie.
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
Odważyłam się i poszło wczoraj jabłuszko :-) hmm jak było efekt na zdjęciowym ale generalnie nie było źle kwasił się ale połykał nie wypluwał ;-)
reklama
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
Aniu- My nie mamy jeszcze krzesełka , Szymek obył się bez ale teraz już na bank mi się przyda także kupimy, póki co karmimy się w bujaczku ale przeniesiemy się do fotelika.