reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Bra no przeca ci pisałam, zastąp czymś innym niż mleko, jeśli jest konieczność, trzeba podać zupkę nieco wcześniej niż po 6 miesiącu. Mleka zastępcze naprawdę są paskudne w smaku ;-)

reklama
ja zaraz idę robić próby z marchewką z ziemniakiem, ciężko ta marchewka chodzi :( wczoraj zjadł o 18 kaszkę z 45-50 ml wody i 2 łyżek kaszki malinowej i popił 120 ml mleka a i tak obudził się przed 1 ;/ a już na samym mleku sypiał do 3, coś mu się popsuła ostatnio ;/

hope cus nie widzę twojego posta ;(
jolek gratulacje :D karmienie na dworze jest fajne :) chyba, że wieje, to wtedy zimno ;)
chmurka powodzenia z jedzonkiem :)

zjadł 3 łyżki papki i popił 80 ml soku marchewkowo-jabłkowym, czy to jest posiłek czy mleko po godz tez mu sie należy? normalnie mleka je 120 ml

chmurka ja myslę że sok marchwekowy to nie jest posiłek..
a te 3 łyżeczki papki to w sumie nic..
raczej dałabym mleko
tak wogóle to dałabym mleko zamiast tego soku :-) i byłoby po problemie ;-)

Wyczytałam gdzieś dzisiaj, żeby do 6 msca ograniczyć podawanie soków, albo jeśli już rozcięczać je z wodą ... to sztuczne kalorie oszukują głód ... wiec zamiast soku podawać mlesio jeszcze ...
Tak wogóle podałam mojemu tyranowi wczoraj poł łyżeczki kaszuli bananowej wczoraj, zdziwienie mlaskanie ... zaskoczenie jednak cycuś lepszy :)

ale to był marchewkowy ;p chciałam spróbować bo papka marchewkowa mu nie podeszła ;p a ja muszę z moim to między mlekiem podawać jakieś papki, bo jak się głodny obudzi to papkę za wolno się je więc nici z tego będą;p wiec dałam mu po 1,5 godz od mleka, ale obudził sie po kolejnych 1,5 godz więc porcję mleka i tak dostał ;p

Miki soczki owocowe lubi, na razie robimy kombinacje jabłko-marchew-maliny (te ostatnie hodowane we własnym ogródku), ale tylko ze świeżych owoców. Chociaż wczoraj nie wypił, bo chyba był za kwaśny (samo jabłko)... A dziś może kaszka?.. Ostatnio jadł trochę łyżeczką, ale za wolno szło więc był nerw i skończyło się na butli :-)
Oho, pobudka...

Bra bo ty już o to wcześniej pytałaś;-) Albo mi pamięć szwankuje :-) Śmiało wal zupki! Zupki są pyszne, kto nie lubi zupek?:-D

reklama
Pytalam sie lekarki o ulewanie i kazala mi zreygnowac powoli z plynnych posilkow ze zamiast mleka kache jesc i dawac jej espumisan az bedzie przestawala ulewac to tak na poczatek jak nie pomoze dalej bedziemy myslec. To moze byc tez przyczyna ze nie przybiera prawidlowo